Tramadol Overnight Paypal Best Price Tramadol Online Buy Cheapest Tramadol Order Tramadol Cheap Overnight Order Tramadol Online Cod
Foto: Positiffy, Shutterstock.com

Talentspeideren Norge: Leo Skiri Østigård

I fjor sommer ble Leo Skiri Østigård solgt fra Molde til Brighton. Det ble ingen debut på A-laget for 19-åringen, og foran inneværende sesong ble han sendt på utlån til St.Pauli i 2.Bundesliga. Spilleren som Ole Gunnar Solskjær i sin tid sammenliknet med Roy Keane når det gjelder lederegenskaper, er nestemann under lupen i ¨talentspeideren Norge¨.

Spillestil
Leo Skiri Østigård er først og fremst midtstopper. Tross sin unge alder, er kanskje hans fremste egenskap lederevnene sine, og han har vært kaptein for juniorlaget til Molde og var kaptein for det norske U20-laget som spilte VM tidligere i år. Ole Gunnar Solskjær har tidligere uttalt at unggutten minner litt om Roy Keane, en av de meste respekterte kapteinene i Manchester United, akkurat i den biten av spillet sitt.

Østigård er ellers en moderne midtstopper som er god med ballen i beina. Han bygger opp angrep bakfra på en strålende måte, og har den roen som sprer seg til lagkameratene. Med sine 1,85 på strømpelesten er han ikke som veldig høy å regne i fotballverdenen, men han kan likevel ta godt for seg i duellene. Han er en god hodespiller, noe hans timing og spenst underbygger.

Prestasjoner
Som sagt var Østigård kaptein for Norge under U20-VM. Han spilte alle tre kampene, og var en viktig brikke for det laget, selv om de dessverre røk ut litt tidligere enn man hadde håpet. I fjor høst debuterte han på U21-landslaget, og takket for tilliten med å utlikne til 1-1 mot Aserbajdsjan, noe som også ble sluttresultatet i den kampen. Senere i fjor høst fikk han også sin andre kamp for U21, og han er nå tatt ut i troppen som skal starte EM-kvalifiseringen mot Kypros nå på fredag.

Unggutten fra Åndalsnes startet sin profesjonelle karriere i Molde, men det måtte et utlån til før han spilte noe særlig på høyt nivå. Han fikk riktignok debuten sin for Moldes A-lag i 2017, men i fjorårssesongen kom han bak mer rutinerte og etablerte midtstoppere for Solskjærs Molde, og ble dermed utlånt til Viking. Han etablerte seg på et Viking-lag som mot slutten av sesongen, sikret seg opprykket til Eliteserien. Det ble sikret uten Østigård. Han returnerte nemlig til Molde på sommeren, etter 11 kamper i OBOS-ligaen, samt to i NM for laget fra Stavanger.

Det var ikke for å bli værende til rosenes by, men han hadde imponert såppas at lag fra større ligaer hadde fått øynene opp for han. I august ble han solgt fra Molde til Premier League-klubben Brighton, og ble plutselig proff i England. Østigård klarte aldri å nærme seg førstelaget i Brighton, selv om han regelmessig var med på trening, og også har operert som ubenyttet innbytter for de blåkledde. I løpet av 2018/19-sesongen ble det 12 kamper for andrelaget i Premier League 2, og foran inneværende sesong, bestemte han seg for å prøve noe nytt.

I juli ble det nemlig bekreftet at den unge midtstopperen skal spille 19/20-sesongen i Tysklands nest største by, Hamburg. St.Pauli, klubben som også Mats Møller Dæhli spiller for, fikk signaturen hans, i en låneavtale som strekker seg ut sesongen. St.Pauli er en populær klubb og har mange fans verden over. Like før sesongstart ble Østigård dessverre skadet. I helgas seriekamp borte mot Dresden fikk han sin etterlengtede debut, da han kom inn som innbytter i det 79.spilleminutt. Mats Møller Dæhli noterte seg for tre målgivende i kampen som endte 3-3. Etter fem serierunder står St.Pauli med like mange poeng. Det holder til en foreløpig 13.plass på tabellen, men laget har potensial til å klatre, forhåpentligvis med to nordmenn som viktige bidragsytere i tiden fremover.

Millerntor-Stadion i Hamburg er Østigårds hjemmebane denne sesongen. Foto: Sirio Carnevalino / Shutterstock.com

Potensial
Selv om han er ung i forhold til å spille midtstopper, er Østigård allerede på et høyt nivå. Om han klarer å spille seg til fast plass på St.Pauli-laget denne sesongen, er det en meget sterk prestasjon. Han er utvilsomt en av de mest spennende forsvarsspillerne i norsk fotball, og kan bli veldig god. I og med at han ble hentet til Premier League i en alder av 18 år, er det liten tvil om at han også har et navn som speidere rundt omkring kjenner til, og det får man ikke uten grunn.

Det er alltid vanskelig å spå hvor langt en spiller kan nå. Det at han nå har dratt til utlandet, og skal prøve seg i tysk fotball i år, er et spennende valg på flere måter. Lykkes han som midtstopper i en så ung alder, får fort større tyske klubber øynene opp for han. Det vil være naturlig å fortsette karrieren i Tyskland også neste sesong om årets sesong blir en suksess, og kanskje kan vi se gutten fra Åndalsnes i Bundesliga om noen år? En annen mulighet er naturlig nok å slå gjennom i Brighton, men det er kanskje lettere å lykkes i Bundesliga som ung midtstopper, enn det er i Premier League. Potensialet ligger der, og han er en meget spennende type, som også fort kan være en av spillerne i en norsk A-landslagstropp i fremtiden.

Fremtid
Østigård er nå på utlån fra Brighton til St.Pauli. Hvor han fortsetter karrieren etter inneværende sesong er veldig vanskelig å vite, og det avhenger av flere faktorer. Lykkes han i Tyskland, vil han som sagt bli et interessant navn for flere klubber der. I tillegg vil Brighton fatte interesse for suksessen, og kanskje gi han muligheten der. Klubben fra sørkysten av England har i alle fall ikke gitt opp Østigård, noe låneavtalen med St.Pauli viser, også gjennom at den tyske klubben ikke har noen opsjon på å kjøpe nordmannen. Fremtiden ser lys ut for stopperen fra Åndalsnes, men det er også et stort spørsmål hvor han fortsetter karrieren etter 2019/20-sesongen.

Kategorier
NorgeNyheterSpesialerTyskland

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker