Helgas største oppgjør er kampen mellom Gladbach og Bayern Munchen på Borussia-Park. Foto: Fingerhut / Shutterstock.com

Etter to serierunder har fem lag full pott: hvor mange av disse står med ni poeng etter helgas runde?

Fem lag står med full pott etter to kamper. Både Dortmund, Freiburg, Leipzig, Wolfsburg og Leverkusen kan i teorien stå med full pott etter tre også, da ingen av disse lagene møtes i runde 3.

Bli med Morten Langli på Englandstur!
Slik vinner du tur til Balløya!

Runde 2 av årets Bundesliga-sesong bød på få overraskelser. Den antatte topplagene Dortmund, Bayern, Leverkusen, Leipzig og Gladbach vant alle sine kamper. Leizpig vant mest knepent av disse, og slo et annet potensielt topplag, Eintracht Frankfurt 2-1 hjemme på Red Bull Arena. Ellers er det verdt å merke seg at alle de nyopprykkede lagene har fått en tøff start på Bundesliga, og både Köln og Paderborn har nå tapt sine to kamper, etter å ha tapt mot henholdsvis Dortmund og Freiburg i runde 2. Det siste nyopprykkede laget, Union Berlin tok sitt første poeng for sesongen i helga, da de fikk med seg 1-1 fra bortekampen mot Augsburg. I tillegg til de to nyopprykkede, har også Mainz startet sesongen på verst tenkelig vis. De står også med null poeng, etter tap mot Freiburg i runde 1, og Gladbach i runde 2.

Helgas Bundesliga-runde sparkes i gang i morgen kveld, da Borussia Mönchengladbach tar imot RB Leipzig, til det som er den største kampen denne runden. To lag som begge har ambisjoner og kvaliteter til å kjempe hele veien inn om topp fire barker sammen på Borussia-park klokken 20:30. For hjemmelaget betyr denne kampen mye, ettersom de åpnet sesongen med et skuffende 0-0-resultat mot Schalke på hjemmebane. De slo dog Mainz sist helg, og står dermed med fire poeng på de to første kampene. De vil nødig komme fem poeng bak en av sine argeste konkurrenter etter kun tre spilte kamper, for Leipzig vil nemlig stå med ful pott og ni poeng, om de vinner i morgen. Julian Nagelsmanns gutter åpnet sesongen på strålende vis, med 4-0 borte mot Union Berlin. Forrige helg vant de knepent 2-1 hjemme mot Eintracht Frankfurt, så Nagelsmann har fått en meget god start i sin nye klubb.

Flere kan stå med full pott

På lørdag spilles som vanlig de fleste kampene. Fem kamper går av stabelen klokken 15:30, og her skal både Leverkusen, Freiburg og Wolfsburg i aksjon, tre av lagene som står med full pott etter to kamper. Senere samme kveld skal også det siste laget med full pott, Borussia Dortmund i aksjon, når de gjester An der Alten Försterei og Union Berlin.

Freiburg er den største overraskelsen av lagene med full pott, og har en gylden mulighet til å stå med ni av ni poeng etter helga. De tar imot nyopprykkede Köln på Scharzwald-stadion, og er favoritter i denne kampen. Selv om de ikke har hatt verdens tøffeste start med Mainz og Paderborn, er det utrolig sterkt av klubben om de skulle stå med tre av tre etter helga. De to superangriperne Luka Waldschmidt og Nils Petersen har begge scoret i de to første kampene, og har i så måte kommet veldig godt i gang. De er to viktige spillere for dette Freiburg-laget, og to spillere gjestene fra Köln kommer til å måtte slite med til helga.

Kveldskampen på lørdag går mellom Union Berlin og Borussia Dortmund, to lag i hver sine ende av tabellen. Her må gjestene nøye seg med å være enorme favoritter, og alt annet enn tre poeng og full pott etter tre kamper, er for dårlig for de gulkledde. Dortmund har sett fryktelig gode ut i år, og står så langt denne sesongen med et trofé (supercupen), en 4-0-seier og en solid borteseier mot Köln sist helg (3-1) på de tre offisielle kampene de har spilt. Robert Lewandowski har stjålet de fleste overskrifter med sine fem (!) scoringer på de to første rundene, men også Paco Alcacer, Dortmunds målmaskin har kommet godt i gang. Han puttet to i serieåpningen mot Augsburg, før han igjen tegnet seg på scoringslista mot Köln forrige helg. Vidunderbarnet Jadon Sancho har også fått en fin start på sesongen, og har i tillegg til strålende spill, levert scoring både i supercupen, første og andre serierunde så langt.

Borussia Dortmund har fått en meget god start på sesongen. Får deres fantastiske supportere mer å juble for i hovedstaden denne helga? Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Runden avsluttes på Commerzbank-Arena

De to siste kampene i runde 3 går av stabelen søndag. Først tar Werder Bremen i mot Augsburg, før Eintracht Frankfurt og Fortuna Düsseldorf barker sammen i Frankfurt som avslutning av runden. Fjorårets overraskelse fra Düsseldorf står med en seier og et tap så langt i år, det samme som Frankfurt. Hjemmelaget må nok ses på som favoritter til helga, selv om det langt ifra er noen enkel hjemmekamp. Etter tapet mot Leipzig forrige helg, bør egentlig Frankfurt ta alle tre poengene denne helga, om de skal ha heng i toppen. Gjør de det, må man si at sesongåpningen er godkjent for de rødkledde. Når det gjelder Düsseldorf tok de sin seier denne sesongen i en vanskelig bortekamp, den første serierunden mot Werder Bremen. Forrige helg kom de ned på jorda igjen, hjemme mot Leverkusen, men de har absolutt en fin mulighet til å få med seg noe fra Frankfurt også. Det kan fort bli en jevn kamp mellom disse to lagene, og kanskje kan man spå en knepen seier til hjemmelaget til slutt. Kampen er absolutt verdt å få med seg, og den kan ses på Viasport 1 med avspark klokken 18:00.

Slik spilles runde 3:

Fredag 30.august:

Borussia Mönchengladbach – RB Leipzig

Lørdag 31.august:

Bayern München – Mainz
Bayer Leverkusen – Hoffenheim
Wolfsburg – Paderborn
Freiburg – Köln
Schalke 04 – Hertha Berlin
Union Berlin – Borussia Dortmund

Søndag 1.september:
Werder Bremen – Augsburg
Eintracht Frankfurt – Fortuna Düsseldorf

Kategorier
Forhåndssaker og kampreferatNyheterTyskland

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker