Rundens kapteinvalg: Gameweek 4

Fotballsonen vil før hver runde presentere fem kapteinsvalg til denne runden og gi en liten begrunnelse for hvorfor det skal være akkurat disse du bør se etter. De tre beste valgene blir skrevet opp i rangert rekkefølge. De to siste valgene vil være mer «diff-valg», altså gode valg som absolutt kan gi gode poeng, men som kanskje kan gi deg noen ekstra poeng på rivalen din når det trengs.

Bli med Morten Langli på Englandstur!
Slik vinner du tur til Balløya!

Nummer 1 – Sergio Aguero

Kongen av FPL er tilbake i storform. Få spillere har vært like populære som den argentinske spissen over så mange sesonger, og få har levert så mange gode opplevelser som kaptein som vår ven Kun Aguero. Hjemme mot antatt svakere motstand har han flere ganger levert tosifret antall poeng. Før Salah kom var det han som var garantisten som kaptein. Nå er han tilbake igjen i form etter en sen retur fra sommer, KDB og gutta er i serveringsform og Jesus er skada. Historikken tyder på at dette bør bli en god kamp for Aguero, skal han levere?


Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Nummer 2 – Raheem Sterling

Sannsynligvis det tryggeste valget om man ser på eierskap og hvor mange som kommer til å sette han som kaptein. Har vært i god form til nå og levert fem mål på to kamper. Ingen av kapteinsalternativene har flere skudd, skudd i boks, skudd på mål og store sjanser. Manchester City er også et lag som produserer og produserer, spesielt hjemme på Etihad vil de produsere mange sjanser og da er det ganske sannsynlig at Sterling blir satt opp i gode posisjoner. Er alltid et kapteinsalternativ mot svakere motstand, så det blir mye av det samme man skriver. Statistikken taler for seg selv, historikken taler for seg selv, og det at han er satt opp på midtbane på spillet, men spiller så høyt taler også for Sterling som kaptein.

Nummer 3 – Mohamed Salah

Det var nok en del som endte opp med å bytte Salah mot Mane etter kampen mot Southampton, nå kan de virkelig angre. Det vil nok være kamper hvor Mane får mer poeng enn Salah, men iløpet av en sesong taler mye for egypteren. Byr på mye av det samme som Mane, men med Salah får du også en som får ta en del frispark, en del corner og alle straffene. Dette er attraktive ting når man spiller FPL, spesielt når det er et så offensivt lag som får mange dødballer. Så også utrolig skarp ut, noe man så på det siste målet mot Arsenal. Kan alltid score mål, men Burnley har vært litt gjerrige og er av og til vanskelige å bryte ned, dermed anbefales han bak City-gutta.

Har du det som skal til for å bli den neste norgesmesteren i Multikuponger?
Da bør du melde deg på her!

Nummer 4 – Mason Mount

Først og fremst, han gikk av med en liten smell sist helg. Han bør være klar ifølge folk tett på Chelsea, men følg med på pressekonferansen til Lampard. Om han spiller, er han derimot en spennende diff-kaptein som kanskje kan vurderes om man vil begynne å spille litt vågalt. Når Man City og Liverpool har såpass greie kamper er det kanskje ikke rett tidspunkt, men Chelsea hjemme mot Sheffield United er også en kamp som kan ende i en del mål. Mount har vært instrumentell for Chelsea denne sesongen og er spikret i den offensive rollen som nummer 10. Han er også spikret på alt av dødballer og assistpotensialet her er stort om Chelsea begynner å omsette mer. Kom til fem skudd sist kamp mot Norwich og skapte i tillegg flere store sjanser. Har alltid vært en skuddvillig spiller, og har tydeligvis fått beskjed om å være litt som manageren sin også i Chelsea. Kommer ikke til å score hver kamp, men om Sheffield United fortsetter å være litt naive vil det bli nok av rom for Chelsea her.

Nummer 5 –Sebastien Haller

Da fikk vi sett litt av hva den nye spissen til West Ham byr på. Scoret to mål sist uten at prestasjonene hans på målene var så stor. Scoret på brassespark og prøvde seg på en skorpion, noe som tyder på en spiss med avslutningsregister og vilje. Målene hans ble satt inn på åpent mål, men han er der han skal være, noe som er viktig for en spiss. Haller imponerte stort i Tyskland sist sesong, men endte opp med å være litt annenfiolin bak Jovic. Her skal han lede angrepet til West Ham, og da bør han opp i 15+ mål. Med de gutta West Ham har bak han bør det absolutt bli sjanser nok til å klare det i hvert fall. Kommet til en form for sjanse hvert 36 minutt til nå i sesongen. West Ham har skapt trede mest store sjanser og ser ut som det handler om å score mer enn motstanderne slik de setter opp laget. Et spennende valg, men fortsatt litt uprøvd?


Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com

PS. I starten av sesongen er det alltid lurest å velge safe på kapteinen, men utover må man kanskje jakte, og da er det av og til en mulighet å ta ekstra poeng på rivalen din ved å velge en annerledes kaptein om kampen deres ser god ut og de er i form.

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheterUkategorisert

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker