Rundens kapteinvalg: Gameweek 2

Fotballsonen vil før hver runde presentere fem kapteinsvalg til denne runden og gi en liten begrunnelse for hvorfor det skal være akkurat disse du bør se etter. De tre beste valgene blir skrevet opp i rangert rekkefølge. De to siste valgene vil være mer «diff-valg», altså gode valg som absolutt kan gi gode poeng, men som kanskje kan gi deg noen ekstra poeng på rivalen din når det trengs.

Premier League konkurranse: Vinn 5000 kr denne helgen!
Meld deg på her!

Nummer 1 – Pierre-Emerick Aubameyang

Hele 28 % av de som spiller FPL har valgt å sette spissen med verdien 11.0 inn på laget sitt, hvor det var rundt 25 % av dem som også hadde han fra starten av. Om man har han på laget er dette runden man skal sette han som kaptein i. Dette er ikke nødvendigvis fordi han slik det ser ut er det beste valget, Arsenal imponerte ikke stort mot Newcastle, men fordi dette er den muligheten man har for å ta poeng ikke andre får. Har du startet med Aubameyang har det sannsynligvis gått på bekostning av de to andre kapteinsvalgene, og da må man nesten utnytte dette. Aubameyang har også alltid vist solide tall på hjemmebane, og spesielt mot dårligere motstandere. Fire skudd sist runde, hvor mange blir det nå?

Predictor Quiz: Vinn opptil 500 000 kr!
Meld deg på denne gratis konkurransen!

Nummer 2 – Mohamed Salah

Salah er som regel det tryggeste valget. Han blir i de fleste rundene valgt som kaptein av flest, noe han sannsynligvis også blir denne runden. 45,2 % har funnet plass til midtbanespilleren, og har man brukt 12.5 på Salah er det en spiller man setter som kaptein når det er mulig. Det er også det som er mest safe, med tanke på at det ofte er stor sjanse for at rivalen din har det. Scoret mål og hadde målgivende i første runde, men hans underliggende tall var egentlig ganske svake. Dette med de underliggende tallene er også gjerne en grunn til at Salah som regel ikke får bonuspoeng. Uansett hva tallene sier og hva bonussystemet sier finnes det alltid mål i Salah, og man bør forvente at den magiske egypteren scorer mål mot en motstander som ikke imponerte i første runde.

Nummer 3 – Raheem Sterling

Rundens store spiller med 20 poeng, og økte også ganske raskt til 12.1 i pris som følger av dette. Viser seg å være både det beste og det tryggeste valget på Man City gang på gang, og det er ikke vits å prøve seg uten han på laget. Man City er kanskje det beste laget i PL,m og det betyr egentlig ikke så mye hvem som står på motsatt side. Årets unge spiller sist sesong (er han en ung spiller??) dukker alltid opp og er et uromoment det er vanskelig for forsvarspillere å forholde seg til. Problemet denne kampen er at det er Tottenham som står på motsatt side av banen. Ikke et lag man egentlig ønsker å ha en kaptein mot. Allikevel virket Sterling og City såpass pigge ut første runde at de på hjemmebane sikkert vil score et par mål uansett om det er Tottenham eller West Ham de spiller mot, og da skal det ikke mye til før Sterling plutselig er på 10+ poeng.

Tre mål sist, klarer han å følge opp?

Nummer 4 – Lucas Digne

Velges fremfor Sigurdsson fordi det bør være gode muligheter for at Everton holder nullen denne kampen. Backen som koster 6.0 har derfor gode muligheter for seks ekstra poeng som man ikke får som midtbanespiller. Aldri helt naturlig å velge forsvarspillere som kapteiner, men slik denne rollen har blitt i virkeligheten kontra FPL er det mye verdi å hente. Digne slo opp mot 300 innlegg i fjor, tok mange dødballer og hadde mange skudd fra kort og langt hold. Så klart er det muligheter for franskmannen hver eneste kamp for poeng. Backer henter også som regel hjem bonuspoeng om de holder nullen og involverer seg med målpoeng, og dermed er det fort gjort å ende opp med 12-13 poeng på Digne. Man må nok ha litt baller for å velge han, men om man gjør det og treffer godt er det lite som er mer tilfredsstillende.

Nummer 5 – Teemu Pukki

Norwich så ikke helt kasteball ut mot Liverpool, så hjemme mot et Newcastle med mange spørsmålstegn kan det bli veldig spennende å ha en grønnkledd spiller på laget. Spiller ensom spiss i 4-2-3-1, og dermed den som skal avslutte mest for kanarifuglene. Kom til 12 skudd mot Liverpool, hvor tre av disse var fra finnen. Newcastle slipper til mange store sjanser, men ikke nødvendigvis alltid så mange mål imot. Med de gode avslutningsferdighetene til Pukki vil det dermed fort bli flere sjanser for han. 29 mål sist sesong i Championship tyder på at han vet hvor målet står, og da er det i slike kamper han bør vise seg skikkelig frem. Få lag har scoret flere mål en Norwich i Championship, hvor også over 50 % av de 93 målene var på hjemmebane. Nå har de endelig premier Leauge tilbake på Carrow Road, skal Pukki sende fansen til himmels og de som tør å satse på han som kaptein enda lengre.

PS. I starten av sesongen er det alltid lurest å velge safe på kapteinen, men utover må man kanskje jakte, og da er det av og til en mulighet å ta ekstra poeng på rivalen din ved å velge en annerledes kaptein om kampen deres ser god ut og de er i form.

Har du lyst på en lykkeboxer?
Skaff deg en lykkeboxer nå sammen med en saftig bonus!

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker