Fantasy Premier League: Gameweek 2

Det ble en forrykende GW 1 hvor det nesten var umulig å ikke få mange poeng på FPL. Uansett hvilken eller hvilke top dogs man gikk for traff man greit, og mange irriterte seg nok litt over dette. Noen spillere og lag imponerte, mens andre skuffet. Nå er det viktig at man følger med og kommer seg tidlig på togene som går, enten ved et «mini WC» neste runde eller et lurt bytte nå for å sikre seg mot prisnedgang og/eller sikre seg stigning. Runden ser uansett spennende ut og vi kan vente oss noen underholdende kamper.

Premier League konkurranse: Vinn 5000 kr denne helgen!
Meld deg på her!

Predictor Quiz: Vinn opptil 500 000 kr!
Du deltar helt gratis ved å trykke her!

Keeper:

Dean Henderson – 4.5 – Sheffield United (Crystal Palace, H)
Keeperen som er på lån fra Manchester United er kanskje det 4.5 valget med den fineste kampen denne runden. Crystal Palace skremte ingen første kamp, og om ikke Zaha er helt motivert enda er det få spillere som gjør så mye offensivt på banen for dem. Dette gjør at mulighetene for en smultring for Henderson er bra. Henderson er også en god skuddstopper, og med spillere som Townsend og Milivojevic kan det bli flere avslutninger fra distanse denne kampen her. Da blir det poeng på vår mann.

Forsvar:

Lucas Digne – 6.0 – Everton (Watford, H)
De som satt med Digne første runde hadde uflaks som ikke endte opp med mer poeng enn de seks han fikk. Meget offensiv og involvert, slik han var sist sesong. Tallene hans sist sesong offensivt er nevnt mange ganger, så det er ingen tvil om hvilket potensial han har for offensive poeng. Ellers var Everton solide defensivt i sin første kamp og slapp bare motstander til seks ganger foran mål. Får man CS og målpoeng her?

Virgil Van Dijk – 6.5 – Liverpool (Southampton, B)
Slo til med en scoring sist helg, et syn jeg tror vi vil se mange ganger denne sesongen. Underpresterte foran mål sist sesong. Er en utrolig trussel som fort kan få gode muligheter hver kamp. Dette er også en kamp hvor potensialet for å holde nullen er tilstede i aller høyeste grad. Southampton var svake sist kamp og det er vanskelig å se for seg at de skal klare å score mot det solide Liverpool-laget. Hvor svekket er de uten Allison?

Martin Montoya – 4.5 – Brighton (West Ham, H)
Montoya ble noe hypet før sesongen, men kanskje ikke nok? Har en veldig offensiv rolle under Potter sin 3-4-3, og sist runde var han, slik posisjonen hans tilsier, en offensiv back. Barcelona produktet har gode ferdigheter og liker seg fremover i banen. Vil nok fort få en del innleggs-muligheter med farten sin. Mye usikkert med West Ham, som plutselig kan vise seg å egentlig være ganske gode. Allikevel er det muligens veldig god verdi her til denne runden.

Midtbane:

Gylfi Sigurdsson– 8.0 – Everton (Watford, H)
Spilleren mange ønsker å ha på laget sitt, men som er veldig vanskelig å få til. 8.0 prisklassen er tøff i år på midten om man skal ha de beste premium valgene. Allikevel en veldig god kamp for de som sitter med islendingen på laget. Endte på over 0,6 i expetcet goals mot Crystal Palace, blant annet en redning på strek. Watford slapp inn tre mål og er kanskje litt usikre bakover? Statistikk fra forrige sesong viser at Gylfi liker seg godt på Goodison Park. Han hadde 9 av sine 14 store sjanser der, og også Everton scoret 30 av sine 54 mål der.

Raheem Sterling – 12.1 – Manchester City (Tottenham, H)
Scoret tre mål sist runde, og hadde vi ikke hatt VAR hadde det blitt et til muligens? Sterling må man bare ha på laget sitt. Kan score mot alle, og det kan like gjerne være to mål også. Har du ambisjoner om å holde følget med folk i år har du nesten ingen valg. Få det på.

Mohamed Salah – 12.5 – Liverpool (Southampton, B)
Litt det samme som med Sterling. Man prøver å dikte tekst for hvorfor man bør ha han på hver uke, og det blir som regel de samme gjentagelsene. Alle som følger med vet hva Salah står for, og når han har fått mest poeng to år på rad i FPL og spiller på et så offensivt lag må han på. Southampton så jo heller ikke bunnsolide ut forrige helg.

Emiliano Buendia – 6.0 – Norwich (Newcastle, H)
Argentineren er et spennende tilskudd i Premier League. Kom opp til PL med gode tall fra Championship og gjorde seg ikke bort mot Liverpool. Skapte tre sjanser mot Liverpool og registrerte seg også for en målgivende. Det ble også to skudd på mål. Har en offensiv og svært sentral rolle i laget, så om Norwich scorer mål er det stor sjanse for at han har vært involvert. Skapte sjanser hvert 31 minutt i fjor, noe det var få i PL som kunne måle seg med.

Angrep:

Pierre-Emerick Aubameyang – 11.0 – Arsenal (Burnley, H)
Mange hadde nok håpet på litt flere poeng fra toppscoreren i 2018/2019 mot Newcastle, mend et løsnet aldri helt. Scoringen hans var uansett veldig fin og vitnet om en spiller som er i god form. Avslutningsteknikken hans er en nytelse, og han trenger få sjanser. Slipper Arsenal til stjernene sine mot Burnley istedenfor ungguttene kan det bli spennende å se hvordan de løser ting offensivt. Burnley scoret tre mål sist, men her vil de nok legge seg litt lavere slik de pleier mot god motstand. Klarer Arsenal å finne rommene kan det vise seg at Auba er en meget god spiller å ha på laget denne runden.

Divock Origi – 5.5 – Liverpool – (Southampton, B)
Origi er den Liverpool spilleren som er deiligst å ha i laget når han spillet og presterer. En spiss for 5.5 på et så offensivt lag er en gavepakke. Denne gavepakken er nok andrefiolin stort sett hele sesongen, men nå i starten kan det være verdi. Mane har ikke mange uker med trening i beina og spilte over 100 minutt i uka. Vil tro det kan være en mulighet for at Origi sine målinvolveringer i første kamp lar han starte igjen til Mane er helt tilbake i form. Et usikkert valg, men vi prøver oss.

Wesley Moraes – 6.0 – Aston Villa (Bournemouth, H)
Brasilianeren er en spennende spiller som nå går inn i et ok kampprogram. Koster 0.5 mindre enn mange andre billigspisser, noe som gjør han til en flott enabler. Har sett lovende ut i pre-season, men ikke vist seg så mye frem i PL enda (har jo bare vært en runde). Bournemouth så vel ikke direkte sterke ut sist kamp, så her er det muligheter for Villa. Skal også være på straffene.

Rundens kaptein:

Pierre-Emerick Aubameyang (11.0) – Velges fordi han er den premium-spilleren med den fineste kampen. Hjemme mot svakere motstand er kamper Aubameyang er glad i. Spissen fra Gabon kommer høyt opp på statistikker spisser bør ligge høyt i. Kun vardy og og Aguero kom til flere store sjanser i fjor, og alle tallene hans øker når Arsenal spiller hjemme. Eneste usikkerhetsmomentet er i hvilken stand Arsenal er i? Her kan det fort bli 4-0, men plutselig holder Burnley dem godt også. Et spennende kapteinsvalg er det uansett denne runden når det er så mange som ikke har han.  

Rundens billigspiller:

Divock Origi (5.5) – Spissen fra Belgia er en billig vei inn i Liverpool angrepet. Litt risiko er det i om han starter eller ikke, men det bør være gode muligheter for det denne runden. Det tidligere store talentet var det mange som hadde gitt opp, men nå begynner han å vise seg frem igjen. Hovedargumentet for å velge han er derimot medspillerne hans som garantert vil skape mange sjanser, noe som vil resultere i at også Origi nok vil få flere muligheter om han starter.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):

Ryad Mahrez (3,8%) – Algerieren noterte seg for tre målgivende sist runde og en poengsum på 14. Slett ikke verst det, problemet er jo den vanlige Pep-ruletten. Med Sane ute er det en mindre konkurrent, men plutselig spiller Bernardo her. Vil uansett tro at når han er så toneangivende som han var mot West Ham så får han nok sjansen igjen. Vil han få sitt gjennombrudd i år for City? Pep var jo tålmodig med Bernardo, noe som ga meget gode utslag i sesong to. Kan vi vente oss noe lignende fra Mahrez også? Valgt av veldig få og nesten litt glemt før sesongen pga. sin rolle forrige sesong, tør man å få han på?

Rundens donk (valgt av minst 15%):

Callum Wilson (17,7%) – En spiller det var store forventninger til denne sesongen, men skuffet voldsomt i starten. Wilson og Bournemouth vil nok garantert score mange mål, men de så rett og slett dårlige ut sist helg. Det var lite som fungerte for de populære valgene Wilson og Fraser. Wilson velges her fordi han er priset til 8.0, en verdi som tar ganske mye av budsjettet og som må jobbes med å få plass til. Da er det skuffende at han skuffet, og det er forståelig at mange bytter han ut. Man setter han ikke inn til denne runden på bakgrunn av hans prestasjoner, men kanskje en man vurderer å bytte ut ettersom det var serieåpningen man egentlig hadde han på laget for?

Har du lyst på en lykkeboxer?
Skaff deg en lykkeboxer nå sammen med en saftig bonus!

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker