Sterling har sett bra ut i spissrollen hos sin nye klubb, Chelsea, de siste kampene. Foto: Shutterstock.com

FPL: Oppsummering GW1

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et FPL-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Flest poeng:

Raheem Sterling – 20p
Riyad Mahrez – 14p
Eric Pieters – 14p

Lyst på den velkjente ComeOn lykkeboxeren?
Skaff deg en her!

Rundens overraskelse:
Watford pleier å skyte ut av startblokkene og har vært blant topplagene etter de fem første serierundene de siste årene. Slik ser det ikke ut i år, etter at de møtte et langt mer offensivt Brighton-lag enn hva vi er vant med å se i serieåpningen. Hele 3-0 endte det i favør Graham Potters menn, som virkelig fikk en strålende start på sesongen. Under ny trener har Brighton endret spillestil og i første seriekamp så det svært lovende ut. Watford virker på sin side å ha litt å jobbe med.

Rundens skuffelse:
Chelsea har hatt en tøff sommer med tapet av Hazard og med overgangsnekt. De er likevel ventet å være med i kampen om topp 4 og det var knyttet stor spenning til Frank Lampards debut som Chelsea-trener. Det endte i kalassifre og storseier for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. Hele 4-0 endte det i favør de røde djevlene. Resultatet var riktignok noe flatterende, men det var likevel en svært skuffende seriestart for Chelsea!

Prisøkning (utvalgte)
Anthony Martial – 7.5 → 7.6
Marcus Rashford – 8.5 → 8.6
Raheem Sterling – 12.0 → 12.1
Ederson – 6.0 → 6.1

Prisnedgang (utvalgte)
Mesut Özil – 7.5 → 7.4
Alisson – 6.0 → 5.9
Joel Matip – 5.5 → 5.4
Sead Kolasinac – 5.5 → 5.4

Underliggende stats (Utvalgte)

  • Ingen kom til flere skudd enn Harry Kane (8). Den neste på lista hadde bare halvparten så mange avslutninger som Spurs spydspiss, som forøvrig endte kampen med to scoringer etter å ha funnet nettmaskene helt mot slutten.
  • De med flest skudd i boks denne runden er som ventet de dyreste spillerne på fantasy. Harry Kane endte på fem, og ble fulgt av Aubameyang og Sterling på fire. Det er forøvrig verdt å merke seg at Emerson kom til tre skudd i boks som venstreback, mens Teemu Pukki også kom til tre avslutninger i boksen mot et lag som Liverpool.
  • Pedro stod for flest nøkkelpasninger av samtlige, med sine 5. Det sier noe om at resultatet i United-Chelsea nok ikke reflekterte kampbildet i veldig stor grad. Det er også verdt å merke seg at Mason Mount hadde 4, hvilket gjør at han deler andreplassen med Paul Pogba, Riyad Mahrez og Danny Rose.
  • Fabian Schär er den eneste spilleren som er inne på topp 10 på både taklinger (5) og interceptions (7). Her kan det vente bonuser utover sesongen.

Lærdom fra helga

  • Første serierunde gikk på mange måter som forventet i de fleste kampene. Liverpool og City ser fryktelig sterke ut og kommer nok til å score svært mye også denne sesongen. Ellers fikk United en strålende start, mens både Tottenham og Arsenal kjempet seg til tre poeng.
  • Leicester og Wolves nøytraliserte hverandre godt og deres kamp endte som den kampen med lavest expected goals i hele runden. Hvorvidt det er en tendens for begge lag at de potensielt sett kan skape litt få sjanser gjenstår å se, men her kan det være mange som sitter med midler knyttet til spillere som ikke får store muligheter.
  • Det er bare spilt én serierunde! Ha is i magen og spar på byttet med mindre du virkelig må bytte. Du valgte det laget du gjorde av en grunn.
Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker