Fantasy Premier League: Gameweek 1

Ventetiden er over. Premier League er endelig tilbake, men kanskje viktigere for mange, så er også Fantasy Premier League tilbake. Vi i Fotballsonen har plukket ut en komplett tropp som vi tror kommer til å gi deg ett forsprang over vennene dine i det prestisjetunge spillet.

Rundens Lag

Benk: Dean Henderson, Winston Reid, Maximillian Aarons, Hamza Choudhury

Keeper

Hugo Llorris (5,5) Aston Villa H: Tottenhamkapteinen for tillit mellom stengene. Franskmannen dirigerte den tredje mest gjerrige backrekka i ligaen forrige sesong, bak suverene Man City og Liverpool. Kunne argumentert for Alisson, men velger å ikke satse alt på ett kort, da Arnold og Robertson allerede er med. Sparer også inn en halv million, og en clean sheet er innen rekkevidde når Spurs tar imot Aston Villa lørdag kveld.

Forsvar

Trent Alexander-Arnold (7,0) Norwich H: Forrige sesongs assistkonge av forsvarsspillerne. Høyrebacken Noterte seg med 185 poeng totalt forrige sesong, takket være 13 målgivende pasninger og 16 rene bur. Tar mange av dødballene for scouserne, både cornere og frispark.  I sesongdebuten hjemme mot Norwich på fredag er det store muligheter for assists, og å unngå baklengsmål. Litt voldsom pris for en forsvarsspiller, men tror han betaler tilbake i poeng.

Lucas Digne (6,0) Crystal Palace B: Ikke lett å forstå seg på Everton, som under Marco Silva har hatt noen veldig varierende perioder. Lucas Digne har vært en av de mest betrodde spillerne under portugiseren, og en solid poengsanker. Virket som de knakk koden litt defensivt i vår, og med ett overkommelig program i starten, med en tur til Selhurst Park og Crystal Palace som starter det hele. Med fire mål og fem assists under forrige utgave, kan franskmannen også sikre poeng på mer enn å holde nullen.

Andrew Robertson (7,0) Norwich H: Sammen med sin backkollega TA-A, er han den dyreste forsvarsspilleren i FPL, men også den skotske landslagskapteinen forsvarer prislappen. Det soleklare førstevalget på venstrebacken noterte seg med 21 clean sheets forrige sesong, og ingen annen forsvarsspiller tok flere poeng enn hans 213. Ingen hemmelighet at han er en het spiller i fantasy-miljøet, og er plukket opp av drøye 35% av spillerne.

Midtbane  

Bernardo Silva (8,0) West Ham B: Ved flere anledninger blitt lovprist av sjefen Pep Guardiola for sin fotballintelligens. Er en ren nytelse å se når han er i spillehumør, som han stort sett er. Til å være blant de offensive spillerne med mest spilletid for det mestscorende laget i ligaen, syns jeg åtte millioner er en spiselig pris for Silva. Den regjerende mesteren har ett godt grep på helgens motstander West Ham, og man kan vente seg mange mål av gjestene, som Silva forhåpentligvis bidrar til.

Ruben Neves (5,5) Leicester B: Den elegante midtbanestrategen tok i likhet med resten av laget nivået veldig bra etter opprykket. «Best of the rest» med sin 7. plass, bak de seks gigantklubbene, og spiler en morsom fotball med Nuno Espirito Santo som sjef. Neves presenterer også med jevne mellomrom sin fantastiske skuddfot, og noterte seg med fire fulltreffere forrige sesong. 5,5 millioner er en grei pris som gir rom til større investeringer i andre posisjoner. Tror det blir ett åpent og underholdende oppgjør, når de drar til Leicester på søndag.

Lucas Moura (7,5) Aston Villa H: Fikk ett gjennombrudd i Spurs-drakta under Kanes skadefravær i vår, blant annet med å sende Tottenham til Champions League finalen. Tar man bort spillere med mer spilletid enn Moura fra forrige sesong, er det bare lagkamerat Heung-Min Son som har plukket flere poeng. Brasilianeren tar med andre ord godt vare på spilletiden sin. Med Son enda suspendert etter det røde kortet mot Bournemouth i vår, er Moura høyaktuell i laget til Pochettino. For 7,5 millioner for man mye for pengene.

Raheem Sterling (12,0) West Ham B: Bare Salah greide å plukke flere poeng, med langt flere spilte minutter sist sesong. 17 mål og 15 assists ble fasit for Sterling da. Lynvingen har allerede scoret sitt første mål for sesongen, da laget til slutt kunne juble for triumfen over Liverpool i Community Shield på Wembley. Da opererte han som spiss, men blir nok trukket ned til son vante posisjon på vingen når seriestarten mot West Ham kommer. Blir vår dyreste mann denne runden, men må nesten bare betale for en spiller som over flere sesonger har plukket så bra med poeng. Hans forrige besøk på London Stadium resulterte i ett mål og en målgivende.          

Angrep

Pierre-Emerick Aubameyang (11,0) Newcastle B: Spissen fra Gabon ble delt med Salah og Mane toppscorer i 2018/2019 sesongen med 22 fulltreffer. Også den spilleren som mottok flest bonuspoeng i hele FPL, med 32 poeng. Aubameyang er med sin voldsomme fysikk ett konstant uromoment, som kan skape sjanser helt på egenhånd. Svir kanskje litt i lommeboken med 11 millioner, men med serieåpningen borte mot Newcastle, som har hatt en veldig turbulent sommer, øyner jeg muligheten for en frodig poengfangst.

Joshua King (6,5) Sheffield United H: Over til vår egen, frittalende landsmann Joshua King. Spissen har som vanlig satt seg store mål for sesongen, men har også gjennom prestasjonene på banen bevist at han ikke bare har det i munnen. Seks og en halv million er en snill pris for mannen som bare havnet 19 poeng bak en langt dyrere Harry Kane, som riktignok mistet mye spilletid grunnet skader. King må nok gi fra seg potensielle straffespark til spisskollega Callum Wilson, som også kunne vært en kandidat til laget, men velger det billigste alternativet i den sammenhengen. Lukter mål i serieåpningen hjemme mot Sheffield United.

Diogo Jota (6,5) Leicester B: Kom litt tregt i gang i sin første sesong i Premier League, men har foreløpig hatt ett fantastisk kalenderår i 2019, og scoret sju mål siden årsskifte. Allerede startet sesongen med en scoring og to målgivende i Europa League kvalifiseringen, uten å legge for mye vekt på det. Passer utmerket med makkeren Raul Jimenez, som er tvilsom til seriestarten. Som nevnt tidligere tror jeg det blir en åpen og morsom affære på King Power Stadium, og Jota til 6,5 millioner kan by på store problemer, slik som sist lagene møttes og portugiseren noterte seg med ett hat-trick.

Rundens kaptein

Trent Alexander-Arnold: Et vanskelig valg å plukke ut en kaptein her, men valget faller til slutt på Trent Alexander-Arnold. Den villige høyrebacken tilbyr en utsøkt høyrefot som kommer til å svinge flere farlige innlegg inn i boksen til Norwich, enten fra offensive løp eller cornere. Det ligger også seks poeng i potten for å holde nullen, og selv om Norwich pøste inn mål i Championship, blir dette en helt annen oppgave.

Rundens billigspiller

Roberto Pereyra (6,0) Brighton H: Blant de største poengfangerne i den forrige utgaven av Watford med 122 poeng. Den driblesterke kantspilleren kan få gode arbeidsrom i hjemmekampen mot Brighton, som også var deres sesongdebut i august 2018. Da scoret Pereyra begge målene i en 2-0 seier.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%)

Christian Eriksen (6,3%) Aston Villa H: I en uendelig saga, blir dansken stadig linket bort fra London-klubben uten at noe skjer. Men med rykter fra alle kanter, og noen uker til deadline day, er spillere skeptiske på å plukke han ut til sitt lag. Blir nok å finne i startoppstillingen på lørdag, og om vi ser en Eriksen i godt gammelt slag, er dette en spiller som virkelig kan gjøre en forskjell om du ønsker en tidlig luke i venneligaen din.

Rundens donk (valgt av minst 10%)

Kyle Walker (16,1%) West Ham B: Et vanskelig valg av de spillerne det er å velge mellom, men ender opp med en litt overpriset Kyle Walker. Plukker som regel poengene sine på sine defensive styrker. Noterte seg bare med ett mål og en assist i 2018/2019, noe som er litt for svakt av de dyreste backene på spillet. Om nullen sprekker får man lite igjen for de seks millionene man har investert. Derfor blir Walker rundens donk.  

Kategorier
EnglandFantasyFantasy Premier LeagueForhåndssaker og kampreferatNyheterPremier League

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker