Posisjonsguide – midtbanespillere

Premier League nærmer seg, nå er det på tide å planlegge inn mot den nye FPL posisjonen. Vi i Fotballsonen går igjennom alle posisjonene med anbefaling av spillere og poengsystemet for denne posisjonen. Her kommer midtbanespillerne


Er du påmeldt Fotballsonen’s fantasyliga, med 20 000kr i premier? Klikk her for å lese mer.

Dette er en posisjon man finner mye snadder i, og i de siste årene har det også plutselig vært her man kan hente de største poengsummene. Midtbanespillere får mer poeng enn spissene for å score mål, samtidig som de får poeng for å holde nullen. Dette gjør de offensive midtbanespillerne utrolig attraktive. På midtbanespillere gjelder det gjerne å finne disse som enten spiller OOP, de som tar dødballer eller de som spiller kantrolle i laget sitt (spesielt i 4-3-3). Samtidig så er dette en posisjon man gjerne er nødt til å legge inn noen billigere spillere, og da gjelder det å gjøre god research. Her er det ikke slik at fordi at Kante kanskje er verdens beste midtbanespiller (om han er det), og dermed er han en god FPL-spiller. Dette er en felle mange går i.

For midtbanespillere er de mest sentrale mulighetene med bps-systemet:

Score mål – 18 poeng

Assist – 9 poeng

Nøkkelpasninger – 1 poeng

Holde nullen – 12 poeng

Spille 60 min – 3 poeng

Suksessfull cross – 1 poeng

Skape stor sjanse – 3 poeng

Suksessfull dribling – 1 poeng

Hver tredje gjenvinning av ball – 1 poeng

Forskjellig poengsum for å treffe på pasninger – 2, 4 eller 6 poeng

Så over til tipsene:

PREMIUM (9.0-12.0)

Mohamed Salah (12.5) – Den spilleren med flest poeng på FPL de to siste sesongene, og en man egentlig bare må sette på laget med en gang. Der skal han bare bli hele sesongen og kapteines så ofte som mulig. Ikke bare får han mange poeng, men han kommer også nest høyest ut på expected goals og fjerde høyest på expected assist. Dette er tall som tyder på at det ikke bare er tilfeldigheter at han får så mange poeng. Avstanden til Mane har også blitt så liten at det ikke er vits å prøve seg med en liten diff for å spare penger. No brainer.

Det blir nok en god del mål for Salah å feire denne sesongen også

Raheem Sterling (12.0) – Spiller nummer to som nok blir en set and forget spiller denne sesongen. Spesielt i starten av sesongen kan det virke som han kan spille midtspiss pga. sen retur fra ferie for de sør-amerikanske spissene til City. 17 mål og 15 målgivende sist sesong gjør at han befinner seg på de fleste lag med god grunn. Man City under Pep spiller kanskje den beste angrepsfotballen Premier League har sett, da er det et must å ha engelskmannen.

Heung-Min Son (9.5) – For det første; han er suspendert de to første rundene, så ikke en man skal finne plass til med en gang. Når han er tilbake derimot er vi spent på om ha klarer å vise mer av det han viste sist sesong. Da var han en jevn spiller som leverte 12 mål og 8 målgivende, tall som var ganske jevnt med det han hadde året før. Son er dermed en ganske jevn spiller som leverer tall helt i toppen på FPL-skalaen. Son er nok en spiller flere vil glemme ut før han plutselig er på plass og scorer et mål eller to en kamp, og da er han en man bør få på. Spiller ofte spiss når Kane er skada, og når han er på midten er det lite defensivt ansvar på Son.

Verdt å nevne – Mane (11.5), De Bruyne (9.5)

MID-RANGE (6.5-8.5)

Ryan Fraser (7.5) – Startet på 5.5 forrige sesong og dermed økt kraftig i pris. Når man ser på skottens 181 poeng sist sesong, hvor det blant annet var 7 mål og 14 målgivende er han kanskje fortsatt et røverkjøp. Expected assist var suverent høyest i Premier League og resten av statsene hans er også ganske latterlig bra. Er involvert i stort sett alt Bournemouth foretar seg, enten det er dødballer eller åpent spill. Spesielt bra var samspillet hans med Wilson, og flere vil nok starte sesongen med begge disse på laget.

Gylfi Sigurdsson (8.0) – Mannen med den gylne foten er en het spiller for en ganske fin pris. Har levert veldig jevnt over flere sesonger nå, men slo til med ny personlig rekord på 182 sist sesong. 13 mål og 6 målgivende kunne fort vært flere. Islendingen blir eldre og eldre, men fart og fysikk har aldri vært det han har vært kjent for. Det er foten til Gylfi som er helt magisk, og den både serverer mer enn de fleste og skyter mer enn de fleste. Har også vært fast på alle dødballer, hvor spesielt straffer kanskje er ekstra attraktivt denne sesongen?

Kapprogrammet til Everton er nydelig i starten, får han en pangstart?

Ayoze Perez (6.5) – Leicesters nykjøp kommer for en veldig fin penge denne sesongen, kanskje fordi han var i Newcastle når spillet ble lansert? Gikk ganske ubemerket blant FPL-folket sist sesong, men leverte 141 poeng for et middelmådig Newcastle. Spanjolen ble flyttet fra angrep til midtbane på spillet ut ifra sin rolle i Newcastle, men hos Leicester har han figurert både i tospann med Vardy og offensivt i treeren bak Vardy. Vil nok spille litt forskjellig i sesongen, men når Leicester virker så sterke som de gjør er det verdt å investere i en spiller som fort kan bli veldig mye involvert.

Verdt å nevne – F. Anderson (7.0), Pulisic (7.5), Zaha (7.0)

Billig (4.5-8.0)

Mason Mount/Ross Barkley (6.0) – Lampard virker å gå for en 4-2-3-1 formasjon denne sesongen og da kniver den unge Mount sammen med det velkjente FPL-trollet Barkley om rollen bak spissen. Mount er en offensivt begavet spiller som både i Vitesse og i Derby på lån hadde utrolig gode tall. Om man syntes Martin Ødegaard hadde gode tall i Vitesse, så må man også ta en titt på Mount. Mount var der året før og leverte sluttprodukt som bare det med 9 mål og 8 målgivende på 25 kamper. Forrige sesong ble det 11 mål og 6 målgivende pluss en telefon fra Southgate. De fleste som har spilt FPL kjenner til Barkley sin utrolige egenskap til å se ut som verdens beste spiller i en kamp eller to før han ser ut som gråstein i de neste 5. En veldig vanskelig spiller å forholde seg til. Nå har han derimot (igjen) sett bra ut i den offensive rollen til Chelsea og vært instrumental i oppkjøringen. Problemet for han er at Mount også har levert som bare det. To gode valg, problemet er at man ikke vet hvem som starter.

Callum Robinson (5.5) – Midtbanespilleren har spilt spiss hele oppkjøringen til Sheffield United og dette vil han gjøre under sesongen også. En ganske billig OOP-spiller på et ok offensivt lag altså. Spilte ving for Preston før han ble skadet sist sesong, da ble det 12 mål på 27 kamper. Nå er han midtspiss og har fire mål til nå i sommer. En ganske artig spiller som har høstet veldig mye ros for sine opptredener i sommer. Kan han følge det opp blir han meget spennende!

Leander Dendoncker (4.5) – Spilleren som er på alle lag? Det virker i hvert fall slik når man hører podcaster og leser på twitter. Belgieren er en såkalt enabler som er fin å ha sittende på benken for det meste. Leverte ganske gode offensive tall plutselig i starten av fjoråret, mye på grunn av hans egenskap til å komme etter i boks og hans styrke på dødballer. Dette er ikke noe man skal regne med at gjentar seg denne sesongen, men som med andre gode hodespillere kan det jo alltids komme noen poeng, det er bare litt tilfeldig når. Er derimot ganske sikker starter om man trenger å få han inn fra benken.

Dendoncker vil nok befinne seg på mange benker denne sesongen i FPL

Verdt å nevne – Buendia (6.0), March (5.0) og Gudmundsson (6.0), Trossard (6.0)

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheterUkategorisert

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker