Cheapest Tramadol Order Tramadol Online Cash On Delivery Tramadol Online Pay With Mastercard Order Tramadol Online Cod Overnight
Foto: Positiffy, Shutterstock.com

Talentspeideren Norge: Tobias Christensen

Han fylte 19 år i mai, men har allerede 70 A-kamper for Start, fordelt på OBOS-ligaen, Eliteserien og NM.

Spillestil
Tobias Christensen er en playmaker-type. Han har et veldig godt blikk for spillet, en strålende nærteknikk og en slepen venstrefot. Han har spilt mye i en fremskutt midtbanerolle, eller det som ofte blir kalt ¨10er-rollen¨. Han har også blitt benyttet som indreløper, litt lavere i banen. Han bekler også denne rollen godt, men bør bli brukt mye og få mange ballberøringer for å få utnyttet sine styrker. Dette er kanskje lettere om han spiller i en offensiv midtbanerolle.

Prestasjoner
Christensen fikk sin debut for Start i 2017, før han fylte 17 år. Han fikk sitt gjennombrudd samme sesong, og var på banen i hele 23 av de 30 seriekampene for Start den sesongen, en sesong som endte med opprykk til Eliteserien. 2018 endte dårlig for hardtsatsende Start sin del, og de måtte ta den tunge veien ned igjen. Likevel fikk Christensen vist seg frem på det øverste nivået, og var på banen i hele 25 kamper i Eliteserien, til tross for at han bare var 18 år.

I år har 19-åringen vært sentral for et Start-lag som etter hvert har spilt meget bra i OBOS-ligaen. Midtbanespilleren står med elleve målpoeng (fem mål og seks målgivende) på de 13 seriekampene han har vært involvert i. I U20-VM i sommer var Christensen på banen i alle tre kampene Norge spilte, og hadde to målgivende pasninger i løpet av mesterskapet Norge dessverre røk ut av etter gruppespillet.

Potensial
Start har en juvel i Christensen. Potensialet hans ligger langt utenfor de norske grensene, og han kan virkelig bli god. Det er kun litt over tre måneder siden han fylte 19 år, men han har allerede 70 obligatoriske A-kamper for Start. Han har også tatt steg hele veien, og har blitt en mye bedre fotballspiller siden debuten i 2017.

Christensen er en av de mest spennende midtbanespillerne i Norge, og han bør i det minste kunne bli en dominerende faktor i Eliteserien om noen år. Potensialet hans er også større enn som så, og han kan fort bli en som tar steget til en større liga, og slår til der. Han har en spillestil som er attraktiv på det europeiske markedet, og innehar ferdigheter enhver toppklubb ønsker seg i en midtbanespiller. Han har allerede vært linket til større klubber, både i inn- og utland.

Fremtid
Det har lenge vært interesse rundt Christensen, både fra norske og utenlandske klubber. I det siste har han blitt sterkt linket til Molde, en overgang som virker sannsynlig. Kontrakten hans med Start går ut neste sommer, så sommerens overgangsvindu kan være Starts siste mulighet til å få en god del penger for talentet. Det er også to sider av den saken, for Start er nå for fullt med i opprykkskampen. Da vil man naturligvis beholde sine beste spillere, og Christensen har vært viktig for Start denne sesongen, og vil bli et stort tap om han drar i sommer. Kan man tenke seg til at Molde også går med på et utlån ut sesongen, om de skulle få kloa i hans signatur i sommer?

Om Christensen skulle velge et utenlandsopphold som sitt neste steg, kan en nederlandsk klubb være aktuell. Han er i en alder hvor utvikling er det viktigste, og han trenger spilletid på et best mulig nivå. I tillegg er han en spillertype som kunne passet godt inn i nederlandsk fotball og han ville vært en typisk signering for flere av Eredivise-klubbene. Et tredje alternativ er også om en annen skandinavisk klubb skulle kommet på banen, noe som også fort kan skje.

Fremtiden til Tobias Christensen ser i alle fall lys ut, og han kan bli en meget god spiller. Det er store ord, men bli ikke overrasket om Christensen også om noen år er inne i landslagsdiskusjonen Norges A-landslag. Han innehar ferdigheter få andre har, og er en spiller som blir lagt merke til om laget han spiller på gjør det godt. Det er naturligvis en lang vei dit enda, men han har utvilsomt potensialet til å nå veldig langt.

Kategorier
1. divisjonNorgeNyheterSpesialer

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker