Posisjonsguide – forsvarspillere

Premier League nærmer seg, nå er det på tide å planlegge inn mot den nye FPL posisjonen. Vi i Fotballsonen går igjennom alle posisjonene med anbefaling av spillere og poengsystemet for denne posisjonen. Her kommer forsvarspillerne.

Dette er en posisjon som plutselig har blitt utrolig interessant med FPL-øyne. Fra tidligere å være en posisjon hvor man ville spare penger er det nå mange man har lyst på som koster mye, og flere vurderer kanskje også å starte med fire eller fem spillere. Dette er hovedsakelig som en følger av at backposisjonen i moderne fotball har endret seg. Backene skal nå bidra offensivt, samtidig som de skal være solide defensivt. En god back kan dermed få poeng for å holde nullen, gode BPS-muligheter ved å være god å forsvare seg, samtidig som de har mye involvering i siste tredjedel hvor det er mange muligheter for målpoeng i flere kamper. Man ser også at det er viktig med backer med gode serveringsben, noe som har ført til at flere får prøve seg på dødball.

For forsvarspillere er de mest sentrale mulighetene med bps-systemet:

Score mål – 12 poeng

Holde nullen – 12 poeng

Spille 60 min – 3 poeng

Suksessfull cross – 1 poeng

Skape stor sjanse – 3 poeng

Hver andre blokk, klarering og avskjæring – 1 poeng

Hver tredje gjenvinning av ball – 1 poeng

Flere positive enn negative taklinger – 2 poeng

Forskjellig poengsum for å treffe på pasninger – 2, 4 eller 6 poeng

Er du påmeldt Fotballsonen’s fantasyliga, med 20 000kr i premier? Klikk her for å lese mer.

Så over til tipsene:

PREMIUM (6.0-7.0)

Liverpool gutta – Van Dijk (6.5), Robertson (7.0) og Alexander-Arnold (7.0) er egentlig kanskje de tre beste valgene i denne prisklassen, men det blir litt kjedelig å skrive de opp hver for seg. Dette er de forsvarspillerne som fikk mest poeng i fjor og satte ny standard for hva vi kan forvente av forsvarspillere. Det er to backer som er svært gode offensivt og bidrar med veldig mange målpoeng og involveringer offensivt. De har gode innlegg begge to, og TAA tar også dødballer som kanskje gjør han enda mer offensivt. Begge to spiller nok det meste. Den som garantert spiller det aller meste er midtstopperen Virgil Van Dijk. Han endte opp med 208 poeng i fjor og sesongens spiller trofeet, men underpresterte kanskje litt med FPL-øyne uansett. Han burde fort fått enda flere dødballmål enn han gjorde, og man kan nok forvente at dette tallet øker i år. Liverpool var utrolig solide defensivt forrige sesong, så her bør det være mange poeng i år også om de fortsetter.

Lucas Digne (6.0) – Den franske backen Everton kjøpte fra Barcelona slo virkelig til i fjor og i en periode var han verdens beste venstreback i FPL-miljøet. Han endte på 158 poeng, men her var det en dårlig start med i bildet, noen kort og suspensjoner og flere stangskudd. Digne har en fantastisk fot og fikk mye dødballansvar utover sesongen, noe som resulterte i noen perler. Han lagte flere enn 20 sjanser mer enn andre forsvarspillere og kom til utrolige 280 innlegg, over 70 flere enn neste på lista. Det eneste ankepunktet er at Zouma og Gueye er ute, og dette gjør det defensive til Everton litt usikkert.

Matt Doherty (6.0) – Egentlig 0.5 for dyr spør du meg, men havner uansett på denne lista. Pereira (6.0) kan også nevnes, men på det laget finnes det noen andre muligheter som er litt billigere. Det man får med Doherty er en utrolig offensiv back som egentlig spiller ving, nesten spiss om man ser på heat-maps av og til. I 3-5-2 formasjonen til Wolves er det det offensive som gjelder for backene. Doherty har en evne til å dukke opp i gode posisjoner og han kommer til veldig mange sjanser, flest skudd av alle forsvarspillere. Han slet faktisk litt med uttellingen forrige sesong om man ser hva han ikke scoret på, og allikevel endte han opp på solide 144 poeng. Er dog skadet fra starten av.

Verdt å nevne – Laporte (6.5), Alonso (6.5) og Pereira (6.0)

MID-RANGE (5.0-5.5)

Aron Wan-Bissaka (5.5) – ederkoppen som han kalles av vennene sine (pga. at han vrenger bena sine rundt alt og alle når han sklitakler) var en åpenbaring når han spilte seg til fast plass for Crystal Palace sist sesong. Nå har han blitt kjøpt for en solid sum av Manchester United og skal innta høyreback-plassen på drømmenes teater. Han fikk rykte på seg for å være svært solid defensivt i fjor og fikk gode bps-poeng for sine prestasjoner. I Manchester får han nok vise seg mer frem offensivt, spesielt når det virker som det blir innoverkanter på begge sidene. Den kjappe spilleren er tidligere ving og det blir spennende å se om han plutselig viser seg å være like god offensivt også.

Ben Chilwell (5.5) – Den engelske venstrebacken får man 0.5 billigere enn Pereira, noe som bør gjøre han til et attraktivt pick. Chilwell fikk 118 poeng i fjor, noe som ikke imponerer altfor mye. Det som er interessant er derimot at han slo Pereira på statistikker som sjanser skapt og antall innlegg, noe som fort kan resultere i flere poeng denne sesongen. Pereira spilte en del ving før Rogers tok over skuta, og kom dermed til flere store sjanser selv og scoret noen flotte mål. Vi tror dette vil endre seg nå, og at Chilwell viser at det er mer verdi å hente i han.

Oleksandr Zinchenko (5.5) – Prøver oss på et spennende pick her. Kommer i hvert fall til å starte sesongen i fraværet av Mendy og andre gode alternativer, så får man se hvor lenge det varer. Spilte så å si fast i slutten av sist sesong, og da er en forsvarspiller for 5.5 på ligaens beste lag attraktivt uansett hvem det hadde vært. Sønnen til Kevin de Bruyne (neida) er tidligere offensiv midtbanespiller som har blitt omskolert av Pep, og har dermed mye å bidra i det offensive spillet. Var midtbane på spillet sist, men er nå flyttet ned og bør kanskje sees på med nye øyne?

Verdt å nevne – Walker-Pieters (5.0), Holebas (5.0) og Kolasinac (5.5)

Billig (4.0-4.5)

John Lundstram (4.0) – Må nevnes ettersom han virker som det mest spennende 4.0 valget akkurat nå. Er ikke en spiller som er tenkt å spille om du velger på laget, men om det er nødvendig så er det mulig å spille han. Er ikke bare 4.0, han er også OOP. I hele sommer har han figurert på midtbanen og også levert noen målpoeng, blant annet to assist i samme kamp. Ikke garantert at han spiller, men verdt å følge med på.

Max Arons (4.5) – Norwich sin spennende høyreback var linket til større klubber dette overgangsvinduet, men blir nok å se i den gulgrønne drakten denne sesongen. Han hadde seks målgivende og to mål forrige sesong og generelt ligger han høyt i banen. Norwich har også fremstått som et lag hvor det offensive er i fokus, og de angriper med hele laget. De har derimot slitt litt defensivt, så det blir spennende å se om de får litt mer trygghet i laget. Uansett en back som kan vise seg skikkelig frem.

Charlie Taylor (4.5) – Burnley har tradisjonelt sett vært et lag man gjerne ser etter defensive spillere fra. De var ikke like solide i fjor og tabellplasseringen er ingenting å skryte av. Det som er sikkert er at de over tid har fremstått som et vanskelig lag å bryte ned, og dette er nok et image Dyche vil fortsette med og løfte opp noen hakk fra sist sesong. Taylor er ingen spennende spiller med svimlende offensive ferdigheter, men rett og slett en solid back til en god pris på et solid lag. Han er nok en man ikke vil se de største poengsummene i fra, men hjemme mot antatt svakere motstandere bør han gi flere 6-poengere om han viser seg å bli fast i laget.

Verdt å nevne – Fredericks (4.5), Dunk (4.5) og Targett (4.5)

Ikke glem å melde deg på vår fantasyliga, med 20 000kr i premier.
Les mer her

Kategorier
Fantasy Premier LeagueNyheterUkategorisert

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker