FPL Posisjonsguide: Keepere

Vi i Fotballsonen ser nærmere på hvilke spillere som peker seg ut i de ulike posisjonene. Vi starter med keeperplassen!

Fantasy Premier League konkurranse – 20 000 kr i premiepotten! Vi har gleden av å invitere til en eksklusiv konkurranse i samarbeid med vår samarbeidspartner! Slik melder du deg på
https://fotballsonen.com/2019/07/23/fantasy-premier-league-konkurranse/

Vi deler inn spillerne etter tre kategorier. Man har premium-valgene, som er de spillerne i den høyeste priskategorien. Videre har man mid-range for de som er priset midt på, og til slutt er det de billige alternativene som kan frigjøre litt mer midler til resten av lagene. For keeperne har vi satt premium-keeperne til 5.5 og oppover, mid-range til 5.0 og billig til 4.5 og nedover.

Premium:
Alisson – 6.0 – Liverpool
Liverpools keeper tok flest poeng av alle keepere forrige sesong, og holdt nullen smått utrolig 21 ganger. Fjorårets serietoer er svært solide defensivt og slapp bare inn 22 mål i løpet av hele sesongen. Alisson er den billigste veien inn i Liverpools defensiv om man skal ha et trygt valg, men utfordringen er at han tar opp en plass fra et lag som også får mange poeng offensivt.

Ederson – 6.0 – Manchester City
Mye av det samme kan sies om Ederson. Det ble 20 clean sheets og i tillegg leverte Ederson også en assist! Tallene er veldig like de man ser hos Alisson, og i Manchester City er det kanskje et tryggere valg å gå med Ederson enn flere av de andre alternativene, ettersom han ikke vil bli rullert. Du kan iallfall være helt trygg på at Ederson kommer til å levere mye poeng.

David de Gea – 5.5 – Manchester United
De Gea har vært en av de beste fantasykeeperne i en årrekke, men forrige sesong ble en skuffelse. Spanjolen endte på 120 poeng, hele 47 poeng bak Alisson. Det er den laveste summen de Gea har fått siden han kom til United, og sesongen før leverte han hele 172 poeng. I perioder kan han stenge buret og dersom United får orden på laget er de Gea et strålende alternativ til 5.5.

*Blant 5,5-keeperne forventes også Kepa og Lloris å levere solide poengsummer.

Mid-range:
Lukasz Fabianski – 5.0 – West Ham
Fabianski har blitt justert opp i pris og ligger nå i midtsjiktet når det kommer til pris. Det gjør likevel ikke noe med det faktum at han er et svært godt alternativ. Fabianski har levert stabilt gode tall i de sesongene han har spilt i PL, og selv om West Ham endte på bare 7 clean sheets forrige sesong så tok Fabianski 143 poeng.

Kasper Schmeichel – 5.0 – Leicester
Leicester begynner å få et svært solid lag, og etter Brendan Rodgers inntog i klubben har de løftet seg betraktelig. De er blant lagene som kan ha et håp om å kjempe seg inn i topp 6 denne sesongen og defensivt har de svært gode underliggende tall. Den store utfordringen er Schmeichel selv. Han har ikke all verdens statistikk å vise til, men laget kan holde tett. Det er dog en ulempe at alt tyder på at de mister Maguire.

Bernd Leno – 5.0 – Arsenal
Vi synes ikke det er veldig mange gode keeperalternativer i midtsjiktet, kanskje sett bort fra Fabianski. Leno stod en grei førstesesong i Arsenal, men brukte litt tid på å få tillit og dermed ligger hans poengscore noe lavere enn hva den i realiteten vil være over en hel sesong. Mot slutten holdt Arsenal nullen i noen kamper, men det defensive er fortsatt et spørsmålstegn i London. De skal dog være et topplag og da bør keeperen kunne holde nullen en del.

Billig:
Matt Ryan – 4.5 – Brighton
Brighton er kapable til å stenge kamper og Matt Ryan er høyst kapabel til å stenge buret. I 2017/18-sesongen var han svært solid og leverte en meget god sesong, før det ble en noe lavere totalscore denne sesongen. Han er kanskje det tryggeste billigalternativet og dersom man finner en god keeperrotasjon kan det være et svært godt alternativ.

Angus Gunn – 4.5 – Southampton
Unge Gunn fikk tillit i Southamtpon på slutten av forrige sesong, og vi tror Hassenhüttl vil fortsette å gi ham tillit denne sesongen. Det ble tre clean sheets på tolv kamper forrige sesong og i et lag som nok sikter en del høyere på tabellen denne sesongen bør det være muligheter for å holde nullen ti ganger. Da blir det en solid totalscore for Gunn.

Joe Hart/Nick Pope – 4.5 – Burnley
I Burnley er det noe usikkert hvem som vil stå. Heaton har gått til Aston Villa og dermed er en del av risikoen borte, men man må fortsatt få klarhet i hvem som er førstevalg før man velger Hart eller Pope. Den som står vil kunne være et godt alternativ. Burnley slet forrige sesong, muligens grunnet kampbelastningen i Europa. Sean Dyche liker å stenge igjen bak, og dersom det blir Pope hadde han best redningsprosent av alle keepere i PL før han ble skadet.

*Henderson i Sheffield United ville tatt svært bra med poeng i Championship forrige sesong, men skepsisen til et nyopprykket lag gjør at vi foreløpig bare legger ham på watchlist.

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker