Eliteserien Fantasy: Før runde 16



Eliteserien og Eliteserien Fantasy er endelig ferdig med sin sommerferie og den siste halvdelen av sesongen sparkes igang denne helgen. En del inn og ut på spillerfronten i sommer hvor blant annet Ejuke og Boli har blitt solgt til utlandet. Vi tar for oss hvilke spillere vi har tro på skal ta mye poeng fremover. I tillegg er det en spiller som over halvparten av lagene har inne som vi tror kan være riktig å selge nå.




Aktuelle spillere å ta inn før runde 15:



Keeper:

Sean McDermott (5,0): Denne runden spiller KBK borte mot VIF. VIF har mistet Ejuke og KBK vant 2-0 på Intility i fjor. De slo også VIF 2-0 hjemme tidligere denne sesongen. Runde 17 spiller KBK hjemme mot både Glimt og Odd. Deretter følger Stabæk, Mjøndalen og Ranheim. KBK har holdt nullen i halvparten av hjemmekampene denne sesongen. Jeg mener uten tvil dette er den beste keeperen å ha den neste 5 rundene.


Forsvarspiller:

Vegar Eggen Hedenstad (6,3): Høyrebacken har levert skuffende på fantasy denne sesongen. Men sammen med RBK som lag har han hevet seg i det siste. Dødballene hans ser bedre og farligere ut nå enn tidligere i sesongen. RBK er mer solide defensivt nå og jeg blir ikke overasket om vi får en målfattig kamp i Sarpsborg denne runden. Meling er helt klart en mye bedre fotballspiller enn Hedenstad, men han koster 0,5 mer og tar ikke like mange dødballer som Hedenstad.


Midtbanespillere:

Bård Finne (9.1): Bergenseren har spilt spiss de siste kampene og produsert 5 målpoeng på 3 kamper. Etter runde 16 har VIF dobbeltrunde hvor begge kampene er borte og begge mot to av de svakeste lagene i ligaen. Finne bør på nå hvis man har råd til han.

Layouni (8,1) må alle ha på laget nå og det regner jeg de fleste “levende” fantasylag har nå. Borte mot gavmilde Godset denne runden og dobbeltunde neste runde.


Spiss:

Torgeir Børven (8,1): Børven står med 4 målpoeng på de siste 2 hjemmekampene. Denne runden spiller Odd mot LSK og da bør mulighetene være gode for nye scoringer.




Billigspiller:

Håkon Evjen (5,4): Glimts supertalent koster kun 5,4. Til en så billig penge så er det en spiller en må ha på laget. Glimt spiller veldig offensivt. Kun Molde har scoret flere mål. Når Glimt nå spiller borte mot Godset og har dobbeltrunde neste runde er Evjen en must-have etter min mening.



Styr unna:

Ohi (9,7): Bare 3 spillere har tatt flere poeng enn Ohi i hele Eliteserien Fantasy i 2019. Dette virker kanskje som en ganske dristig “styr unna”, men jeg skal prøve å argumentere for hvorfor det kan være greit å bytte han ut av laget enten før denne eller neste serierunde: Molde er midt i Europa League-kvalik og spiller mange kamper fremover. Leke James har tatt spissplassen og virker bankers der. Ohi har spilt venstrekant og gjort en god figur der og har levert målpoeng der også. Molde har Knudtzon, Hestad, Ohi, Bolly og Ulland Andersen (som er tilbake fra skade) som alle konkurrerer om de to kantplassene. Med så mange kamper så regner jeg med noe rullering fremover. Med så mange gode kantalternativer så kan det gå utover Ohi også selv om han helt klart er førstevalget på venstrekant per dags dato. At han spiller kant og ikke spiss spiller også negativt inn mtp på Ohi på Fantasy. Han har også mistet straffeansvaret. I tillegg tar jeg med i beregningen at Molde har ikke spiller kamp runde 17. Søderlund har begynt å se bra ut og han koster mye og da må man kanskje velge mellom han og Ohi utover høsten. Og når/hvis en Moldespiss skal inn igjen på laget seinere i sesongen så kan det godt hende at det er Leke James som er mannen og gå for og ikke Ohi. Jeg syns timingen for Ohi-salg er god nå. Hele 60,4% har han på sine lag akkurat nå.


Rundens drømmelag:


Rundens kaptein:

Her spiller jeg trygt og går for Børven som virkelig har vært i fyr og flamme de siste hjemmekampene! Layouni er en god alternativ kandidat. Glimts gode offensive spill kan straffe “nye Godset” som har fokus på aggressivt press-spill dersom drammenserne ikke får det til å stemme helt.

Kategorier
FantasyFantasy EliteserienNorgeNyheterTippeligaen

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker