Salah scoret et fantastisk mål mot Man City i runde 7. I den kommende runden kan det bli mer å juble for mot Watford. Foto: Shutterstock.com

FPL Lagguide: Topplagene

Vi i Fotballsonen presenterer lagene som deltar i årets Premier League. Lagene i denne artikkelen er Tottenham, Chelsea, Liverpool og Manchester City.

Fantasy Premier League konkurranse – 20 000 kr i premiepotten! Vi har gleden av å invitere til en eksklusiv konkurranse i samarbeid med vår samarbeidspartner! Slik melder du deg på
https://fotballsonen.com/2019/07/23/fantasy-premier-league-konkurranse/

Tottenham

Tottenham har etablert seg som et virkelig topplag, og hang med imponerende lenge i fjor. En svak avslutning på sesongen førte til at det til slutt ble svært jevnt i kampen om Champions League-plass, men Pochettinos menn klarte brasene og sikret seg den svært viktige fjerdeplassen. I år er nok ambisjonene enda litt høyere i serien, men Spurs imponerte også veldig i Champions League, hvor de tok seg helt til finalen.

Det siste året har det vært veldig stille på overgangsfronten hos Tottenham, men i dette vinduet har det faktisk skjedd litt. Kieran Trippier er solgt og etterlater Aurier som førstevalg på høyreback. Ellers er Vincent Janssen solgt, mens Llorentes kontrakt har gått ut(fortsatt mulig han forlenger). Den eneste spilleren som har kommet inn er Tanguy Ndombele, som er ny rekordsignering for Spurs. Han er satt til 6.0 på Fantasy, men spiller for lavt i banen til å være et reelt alternativ.

Forventet lagoppstilling

Pochettino har hatt en relativt satt ellever de siste sesongene, med noen små justeringer. Hugo Lloris er ubestridt førstevalg i mål og kommer til å stå så lenge han er spilleklar.

I forsvaret er Alderweireld og Vertonghen det foretrukne stopperparet, men Davinson Sanchez har også vist et stort potensial og vil få spilletid. Da kan Vertonghen vikariere på venstreback, dersom Danny Rose får overgangen han ønsker. Foreløpig er han dog Tottenham-spiller, og han og Davies vil konkurrere om den venstre backplassen. På høyrebacken er Aurier førstevalg nå som Trippier har forsvunnet ut, men Pochettino rullerer alltid mye på backene og Walker-Peters kan få en del spilletid.

På den sittende midtbanen vil Ndombele være det foretrukne valget dersom han ikke skulle floppe fullstendig. Ved siden av ham er det flere alternativer, i form av Dier, Winks, Sissoko og Wanyama, men ingen av disse er nevneverdig aktuelle på fantasy.

Blant de offensive spillerne er det langt mer poeng å forvente. Harry Kane er ubestridt førstevalg på topp, men Lucas Moura viste i fjor vår at han også har en rolle å spille i dette laget. I tillegg har man Son som leverte en strålende fjorårssesong, og det evige dilemmaet mellom Eriksen og Alli. I fjor kom dansken klart best ut av dette, men han kan nå være på vei bort fra klubben. Blir han værende har Spurs seks mann som alle bør spille en del, om man drar inn Lamela i det hele. Det er en liten kabal, men vi tror Kane, Son, Alli og Eriksen er foretrukket.

Anbefalte spillere:

Toby Alderweireld (5.5) – Den belgiske stopperkjempen spiller alt så lenge han holder seg skadefri, og er tryggheten selv. Alle de antatte førstevalgene er satt til 5.5 og blant disse har Alderweireld vært den mest stabile poengplukkeren. Skal man gå for noen andre anbefaler vi Vertonghen, ettersom Pochettino rullerer veldig mye på backplass.

Heung-Min Son (9.5) – Son har vært fantastisk på fantasy de siste sesongene, og er ikke overraskende skrudd opp en del i pris. Han hadde faktisk sin lavestscorende fulle sesong i fjor, men han var likevel strålende. Han har levert over 20 målpoeng de tre siste sesongene og dersom Kane er ute er han også et alternativ som spiss. Får bra med bonuspoeng, bør være bankers i laget og er et mareritt å møte.

Harry Kane (11.0) – Eneste spiss i laget, åpenbar toppscorerkandidat og med en langt snillere pris enn vanlig. Kane ser ut til å være et veldig godt valg denne sesongen! Det eneste som kan tale litt i mot er at Pochettino har fått flere strenger å spille på offensivt med Son og Moura, og dette har ført til at Kane tidvis har spilt noe lavere i banen.

Se opp for:

Lucas Moura (7.5) – Jeg sjokkerer vel ikke med å dra frem en totalt ukjent spiller her, men blant de som kan ta mye poeng i Spurs er Lucas Moura virkelig en mann det er verdt å merke seg. Prislappen på 7.5 kan gi en veldig fin vei inn i laget dersom Eriksen blir solgt, eller om noen av de andre alternativene skulle bli skadet. Har mange målpoeng i seg!

Chelsea

Mauricio Sarri fikk en del kritikk i fjor, men klarte til slutt å redde Champions League og førte Chelsea til en tredjeplass. Det murret likevel en hel del i London-klubben og til slutt ble en skilsmisse uunngåelig. Han er erstattet av klubblegende Frank Lampard, som kommer fra en trenerjobb i Derby. Det er mange som er skeptiske til Chelsea foran sesongen og de går en svært spennende sesong i møte.

Med overgangsnekten er Mateo Kovacic den eneste signeringen Chelsea har kunnet gjøre foran sesongen, men Christian Pulisic ble kjøpt i januar og kommer til klubben nå etter å ha vært på utlån i Dortmund ut forrige sesong. I tillegg er det en rekke andre spillere tilbake fra lån, som nå kan håpe å få en ny mulighet. Eden Hazard er solgt til Real Madrid og er et enormt tap for Chelsea. I tillegg er Higuain ferdig etter sitt lån og Cahill har forlatt klubben på utgående kontrakt.

Forventet lagoppstilling

Det er vanskelig å vite hvordan Chelsea vil se ut denne sesongen, med ny manager inn og en spillertropp som til dels var tilpasset en annen spillestil forrige sesong. Vi tror de vil ta utgangspunkt i en eller annen variant av 4-3-3, men hvorvidt det vil være en eller to sittende er fortsatt uklart.

I mål går vi ut fra at den rekorddyre keeperen Kepa Arizzabalaga er ubestridt førstevalg. I forsvaret er det dog langt vanskeligere å si noe definitivt om hvordan det vil se ut. Zouma er tilbake fra et utlån hvor han leverte godt for Everton, og vil ta opp kampen med David Luiz og Antonio Rüdiger i midtforsvaret, hvor Christensen også er et alternativ. Azpilicueta kommer til å spille, men kan bli flyttet over som venstreback om lovende Reece James skal spille. Vi antar dog at Marcos Alonso og Emerson vil kjempe om venstrebacken, mens Azpi vil spille høyreback.

På midtbanen er Kanté omtrent det eneste helt sikre kortet. Et alternativ er at han spiller i dypet med Barkley og Kovacic som indreløpere, men det kan like gjerne være Kanté og Jorginho dypt i banen og Barkley som fremskutt midtbane. I tillegg skal Loftus-Cheek kjempe om en startplass når han er tilbake fra sin skade.

Offensivt vil nyinnkjøpte Christian Pulisic (7.5) få bra med spilletid, mens Willian og Pedro som alltid er litt usikre kort. Her skal også Hudson-Odoi inn i diskusjonen etter at han er tilbake fra skade, samt at Kenedy og Mason Mount kan være alternativer. På topp har man tre spillere til 7.0, men hvem man skal satse på av Giroud, Batshuayi og Abraham er fortsatt vanskelig å si.

Anbefalte spillere:

Cesar Azpilicueta (6.0) – Noe lavere pris enn i fjor og den eneste vi er relativt sikre på at vil spille så godt som alt i forsvarsrekka hos Chelsea. Er en bonusmagnet, har levert mer enn fem assist i de fire siste sesongene og er et trygt og godt valg.

Willian (7.0) – For øyeblikket ser det ut til at Willian endelig skal få jevnt med spilletid i sin favorittposisjon, ute til venstre med mulighet til å dra seg inn i banen. Det har vært forbeholdt Hazard de siste årene, men nå kan Willian få utfolde seg. Han har bra med målpoeng i seg og dersom han får spille mye så er han fint prissatt på 7.0

Christian Pulisic (7.5) – Leverte 44 målpoeng på 126 kamper i Dortmund, og har i perioder vært strålende for den tyske storklubben. Han har dog også vært bortimot iskald i perioder, men i Pulisic har Chelsea en spiller som potensielt sett kan bli toppklasse.

Se opp for:
Mason Mount (6.0) – Mount er et ubeskrevet blad for de fleste, men 20-åringen spilte under Lampard i Derby forrige sesong og var strålende. Han leverte 13 målpoeng på 38 kamper, og sesongen før hadde han meget solide 23 målpoeng på 32 kamper på utlån i Vitesse. Får han tillit denne sesongen kan han være et veldig spennende valg, selv om det er svært usikkert fra start.

Liverpool

Det var fryktelig nære ved å holde hele veien inn for Liverpool i fjor, men det stoppet på målstreken når City til slutt havnet ett poeng foran. Sesongen var uansett en enorm suksess, med seier i Champions League. Jürgen Klopp er for Gud å regne i Liverpool, og lite tyder på at det vil stoppe med det første.

Det har vært svært stille på overgangsmarkedet for Liverpool så langt. Danny Ings har fullført sin overgang til Southampton og ellers er det en del låneavtaler som er gjennomført. Moreno og Sturridge har forlatt klubben på utgående kontrakter. Harvey Elliott er signert fra Fulham, men han vil neppe spille noen stor rolle kommende sesong.

Forventet lagoppstilling

Jürgen Klopp har funnet en ellever som er solid og lite tyder på at det vil være veldig store endringer denne sesongen. Det betyr at fire av de fem bakerste er bankers i laget, og det samme gjelder de tre på topp.

Alisson var kanskje forrige sesongs beste keeper i Premier League og vil stå alt også kommende sesong. I forsvaret er Trent Alexander-Arnold og Robertson soleklare førstevalg på backene, mens Van Dijk er lagets klippe i midtforsvaret. Vi tror Klopps foretrukne alternativ ved siden av van Dijk er Joe Gomez, men han vil få kamp av Matip og Lovren.

På midtbanen vil Wijnaldum spille det aller meste, mens Fabinho virket å sikre seg en plass i laget på vårparten forrige sesong. Ellers vil man nok få i gang Naby Keïta for fullt, men med Henderson, Milner og Chamberlain er det bra konkurranse om plassene og det vil nok bli rullert en del her.

Den fremre trioen er så sikker som man får det. Salah, Mane og Firmino spiller så godt som alt, og Shaqiri og Origi vil bare få spilletid dersom en av de andre blir skadd eller trenger hvile.

Anbefalte spillere:

Trent Alexander-Arnold (7.0) – Var en sensasjon offensivt i fjor! 13 målgivende er nærmest uhørt for en back, og da var han ikke engang fast hele sesongen. I år vil han spille så lenge han er skadefri og da ser vi ham som det beste alternativet i forsvaret. Robertson endte på 12 målgivende og er et strålende valg til samme pris, mens van Dijk er noe billigere og en voldsom trussel på offensive dødballer. Her kan man fint doble opp!

Salah (12.5) – Flest poeng på fantasy, to sesonger på rad. Salah trenger ingen nærmere introduksjon. Har du råd så skal han være på laget, og du bør nesten finne råd uansett.

Sadio Mané (11.5) – Om du ikke har råd til Salah må du ha Mané. Var helt fantastisk på vårparten av forrige sesong og ga seg ikke før han var oppe i 22 scoringer! Tok tredje flest poeng av alle på fantasy og er nesten et like godt alternativ som Salah.

Se opp for:

Joe Gomez (5.5) – Dersom Gomez klarer å kapre den ene stopperplassen på fast basis er han en billig og fin vei inn i et forsvar som holdt nullen 21 ganger forrige sesong!

Er du påmeldt Fotballsonen’s fantasyliga, med 20 000kr i premier? Klikk her for å lese mer.

Manchester City

Pep Guardiola klarte det igjen, og tok sitt andre strake seriegull. Det ble dog langt jevnere enn i 2017/18-sesongen, men det skyldtes ikke at City ikke presterte. De scoret nærmere 100 mål, tok nesten 100 poeng og hadde best målforskjell av samtlige.

I likhet med de andre topplagene er det ikke gjort veldig mange signeringer hos City heller, men Rodri til 70 millioner pund bør styrke laget ytterligere. I tillegg er Angeliño kjøpt tilbake etter en sesong i PSV. Med han tilbake var det ikke plass til Fabian Delph, som er solgt til Everton. Ellers er Vincent Kompany borte etter å ha blitt trener i Anderlecht.

Forventet lagoppstilling

Pep-roulette er blitt et velkjent begrep i fantasy-sammenheng, og det finnes så mange gode alternativer i Manchester City at det ikke er helt godt å si hvordan laget vil se ut. Det er noen vi vet vil spille det meste, men her vil det være mange spillere som kjemper om mye poeng.

Ederson står alt så lenge han ikke er skadet. Det samme gjelder for Laporte og Walker i forsvarsrekka, men det er langt tettere kamp om de øvrige plassene. Mendy er nok førstevalg på venstreback, men er som vanlig ute med skade. Der vil også Zinchenko og Angeliño kjempe om plassen. Den siste stopperplassen står mellom Stones og Otamendi, og vi tror Stones er foretrukket fra start.

På midtbanen er det så mange om beinet at det er nesten ubegripelig å se hvor mye kvalitet man kan ha i et lag. Bernardo Silva ble en av Peps mest betrodde forrige sesong og vil være blant dem igjen. David Silva spilte mer enn ventet, men er blitt 33 år og vi tror hans plass i laget kom som en følge av skadeproblemene til Kevin De Bruyne, som nå skal være tilbake for fullt. Vi antar også at Rodrigo er hentet for å spille, men med Fernandinho og Gündogan forstår vi at det blir tøff kamp om plassene på midtbanen. I tillegg er unge Phil Foden så lovende at Pep ønsker å bruke ham mer, så her vil det bli mye rotasjon.

På topp spiller Agüero mest, men Gabriel Jesus skal også ha sin andel spilletid. En som dog er så fast man kan bli for Guardiolas lag er Raheem Sterling. Vi tror også Sané vil spille mye på motsatt kant, men så skal Riyad Mahrez også spille en del og B. Silva kan skyves ut på en kant i perioder.

Anbefalte spillere:

Kyle Walker (6.0) – Fast i laget, og litt snillere prissatt enn Laporte, som kanskje er et enda bedre alternativ om man kun skal tenke på hvor mye poeng de vil ta over en full sesong. Dersom Mendy er skadefri og spiller fast er det dog han som er det beste alternativet i City-forsvaret.

Raheem Sterling (12.0) – Tok 234 poeng forrige sesong, og har godt over 30 målpoeng i begge de to siste sesongene. Det er helt enormt og Sterling er et klart kapteinsalternativ nesten uansett hvem som står på motsatt banehalvdel.

Sergio Agüero (12.0) – Må være blant tidenes beste spillere på fantasy om man ser det over alle sesongene spillet har vært ute. Nærmest en garantist for mer enn 20 seriemål, og i fjor leverte han også 11 målgivende. Utfordringen er skadeproblemene og risikoen for at han blir hvilt mot svakere lag, men det ble rotert mindre enn ventet her forrige sesong.

Se opp for:

Kevin De Bruyne (9.5) – Det blir nesten parodisk å si at man må se opp for Kevin De Bruyne, men han kan ikke stå unevnt. Tok bare 59 sesong i fjorårssesongen, etter å ha hatt voldsomme skadeproblemer. Om han finner tilbake til formen er han dog et monster på fantasy, og kanskje den eneste i PL som er kapabel til å slå mer enn 20 målgivende. Prisen gjør at han kan være mulig å få inn i mange lag denne sesongen og en skadefri De Bruyne er nærmest ustoppelig.

Er du påmeldt Fotballsonen’s fantasyliga, med 20 000kr i premier? Klikk her for å lese mer.

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker