FPL Lagguide: Nedrykksstriden

De fire siste lagene i Fotballsonens lagguide har fellesnevneren at de alle er spådd til å slite i nedrykksstriden. Det er på tide å presentere sesongens utgave av Brighton, samt nykommerne Sheffield United, Aston Villa og Norwich.

BRIGHTON & HOVE ALBION

Fantasy Premier League konkurranse – 20 000 kr i premiepotten! Vi har gleden av å invitere til en eksklusiv konkurranse i samarbeid med vår samarbeidspartner! Slik melder du deg på!

Laget fra sørkysten fikk som ventet en tøff sesong i det gode selskap forrige sesong. Laget havnet til slutt sist av lagene som berget plassen, med 36 poeng. De slapp en nervepirrende serieavslutning, da det allerede var klart at Cardiff var det siste laget som måtte ned. De hadde derimot muligheten til å være partybrems for Manchester City som trengte alle poengene for å sikre pokalen. Mange øyenbryn ble hevet da Glenn Murray ga «the seaguls» ledelsen midtveis i første omgang, men det hele viste seg til slutt å bare være ett skremmeskudd, da City snudde det og vant komfortabelt 1-4 på AmEx stadium. Det er nok det nærmeste supporterne kommer en feiring av et ligagull.

Går man mer inn på tallene så er det ingen av de gjenværende lagene i Premier League som scoret mindre enn Brightons 35 nettkjenninger i 2018/2019. De scoret altså i underkant av ett mål i snitt per kamp. Det er også bekymringsverdig når man ser på klubbens interne målscorerliste. 13 av de 35 målene kommer fra den nå 34 år gamle spissen Glenn Murray. Det er alltid en risiko å være så avhengig av enkeltspillere, særlig med tanke på om skader inntreffer. Det skal også sies at den aldrende kroppen til Murray enda holder seg godt. 34-åringen var den eneste spilleren i troppen som tok del i samtlige 38 kamper i ligaen.

Til tross for at klubben unngikk nedrykk, måtte Chris Hughton pakke sakene sine å dra da sesongen var omme. En noe urettferdig avgjørelse vil mange hevde, når det ikke var noen selvfølge at klubben skulle berge plassen. Hughton er nok en het managerkandidat i Championship, ettersom Brighton var den tredje klubben han ledet til opprykk, etter Newcastle og Norwich.

Mannen Brighton har satt sin lit til i et forsøk på å forbedre klubben gjorde seg bemerket med oppsiktsvekkende resultater i Sverige. Graham Potter snudde skiskytterbyen Østersund på hode, da han klubben som ble stiftet i 1996 til gruppespill i Europa League. Der avanserte de til utslagsrundene på bekostning av giganten Hertha Berlin. De greide også å lage kamp i møtet med Arsenal i første utslagsrunde. Potter har siden vært ett brennhett navn innen europeisk fotball. Han har også fått en sesongs erfaring med fotball på balløya, da han sommeren 2018 overtok ansvaret i Swansea. Det ble en middelmådig sesong, som endte med en 10. plass, og dermed ikke noe direkte opprykk for de walisiske svanene. Men den nå 44 år gamle manageren har tidligere visst underholdende og fryktløst spill under ett begrenset budsjett, noe som må ha spilt inn i begrunnelsen av denne ansettelsen, som har potensialet til å bli noe annet den pragmatiske lederstilen til Hughton.

Sommervinduet

Brighton har ikke vært veldig aktive til nå i sommervinduet, men en markant overgang har plinget inn. Leandro Trossard har blitt hentet fra den belgiske mesteren Genk for 20 millioner euro. Den målfarlige venstrevingen skal prøve å bidra til at målsnittet øker denne sesongen.

En annen overgang man bør bite seg merke i, er at Anthony Knockaert har blitt lånt ut til Fulham. Vingen som var en sentral brikke under Hughton, er ikke med i Potters umiddelbare planer. Midtstopperen Matt Clarke er også hentet inn fra League One-klubben Portsmouth.

Sky Sports melder også at Brighton skal være blant klubbene som ønsker seg Sander Berge. Nordmannen har sagt farvel til Genk, men en overgang lar enda vente på seg. Berge har vært linket flere steder, men det er fortsatt Sevilla som virker som den mest sannsynlige stoppestasjonen. I jakten på en målfarlig spiss, har også Brighton blitt linket til Leeds-spiss Kemar Roofe. 26-åringen noterte seg med 14 scoringer forrige sesong i Championship.

Forventet startoppstilling:

Keeper: Mathew Ryan har vært et naturlig førstevalg siden overgangen fra Valencia i 2017. Jeg ser ikke noen grunn til at han skal miste plassen etter managerbyttet.

Forsvar: Et av de mest betrodde stopperparene i Premier League er Shane Duffy og Lewis Dunk. Deres rutine og relasjon vil være en defensiv nøkkel.

Midtbane: Pascal Gross hadde flest nøkkelpasninger i Bundesliga for Ingolstadt i 2016/2017. Etter en meget god debutsesong for Brighton dabbet det litt av forrige sesong. Her finner vi også forrige sesongs assistkonge, Solly March, som kan bekle flere posisjoner.

Angrep: Som nevnt tidligere handler det meste om Glenn Murray når det er snakk om scoringer. Et naturlig midtpunkt av Brightons spisser.

Tre anbefalte spillere

Glenn Murray (6,0): Det kan nesten høres ut som det er hakk i plata, men nok en gang må jeg trekke frem Glenn Murray, for de som vil plukke poeng i Fantasy Premier League. Straffetaker og selvskreven på topp. Bare tolv angripere skaffet flere poeng sist sesong, da veteranen endte på 129 poeng.

Pascal Gross (6,5): Dyreste Brighton-spiller på Fantasy, men ikke uten grunn. Den kreative tyskeren sprer rundt seg med nøkkelpasninger, og med litt mer effektive angripere kunne han ha notert seg flere målgivende enn de tre han endte opp med. 6,5 millioner er likevel en overkommelig pris for det potensialet som ligger der, og kanskje litt Potter-magi, (beklager klisjeen) er det som trengs for at han blir en poengkonge denne sesongen.

Shane Duffy (5,0): Nest øverst på toppscorerlisten til Brighton forrige sesong, da han scoret fem mål. En stor trussel på offensive dødballer, som ikke er redd for å ofre seg i dueller. Til tross for at Brighton var ett av lagene med flest baklengs, endte Duffy opp med 115 poeng sist sesong. Kun sju andre midtstoppere samlet en høyere sum.

Lagets joker

Ikke en spiller som kommer helt ut av det blå, men med prislappen, samt den lave prosentandelen med spillere som har plukket han inn i laget sitt, så havner Solly March (5,0) i denne avdelingen. Mannen som toppet assistlisten for «måkene» med seks målgivende er tilgjengelig for fem millioner. Til nå er han bare plukket ut av 0,6% av spillerne, og i så måte ett originalt valg. Kommer nok til å spille fast også under Potter, og kan bekle de fleste offensive roller. Midbanespilleren blir derfor Brightons joker.

Er du påmeldt Fotballsonen’s fantasyliga, med 20 000kr i premier? Klikk her for å lese mer.

NORWICH CITY

Av de tre nykommerne til Premier League, er det passende å starte med seriemesteren i Championship 2018/2019. «The canaries» har hatt en utrolig sesong under tysk ledelse. Nei, jeg snakker ikke om Uwe Røsler og tiden på Åråsen, men Daniel Farke, og den utrolige jobben han har gjort med Norwich. En bunnsolid sesong kunne til slutt krones med ligagullet i den nest øverste divisjonen. Med sin offensive innstillig var det stor underholdning å følge med på Norwich i jakten på opprykket. Laget scoret totalt 93 mål på 46 ligakamper, som tilsvarer et snitt på 2,02 mål per kamp. Konsekvensen av spillestilen kommer defensivt. Kun tre av lagene som plasserte seg på topp ti slapp inn flere mål enn Norwich. Det skal bli interessant å se om Farke gjør noen taktiske grep når laget skal kjempe på øverste nivå. Skal de fortsette å spille på sine offensive krefter, eller tenker man mer på konsekvensene når man møter noen av verdens beste angrepsspillere.

Mannen med definitivt størst andel scoringer for kanariene forrige sesong var finnen Teemu Pukki. Det gjorde han også til toppscorer i ligaen, og i snitt scoret han ett mål per 132. minutt på banen. I tillegg til scoringene endre han også med 10 målgivende, og totalt 39 målpoeng. Men i motsetning til Brighton, har dette Norwich-laget flere spillere som jevnlig noterer seg med mål og assists. Mario Vrancic, Marco Stiepermann og Onel Hernandez, som alle ble hentet fra tysk førstedivisjon havnet like i underkant av 20 målpoeng i Championship. Så gjenstår det å se hvordan de håndterer nivået Premier League byr på.

Sommervinduet

Farke fortsetter å benytte seg av sitt hjemland når han henter spillere. Inn på lån ankommer keeper og Schalke-kaptein Ralf Fahrmann. 30-åringen ble gradvis skjøvet på benken av den talentfulle Alexander Nubel, og har dermed blitt sendt over for et ettårs lån på Carrow Road.

Josip Drmic er også hentet inn fra Bundesliga. Han kommer på free transfer fra Borussia Mönchengladbach, hvor det ikke ble mye spilletid grunnet lange skadeavbrekk. Sveitseren kan likevel vise seg å være god business for Norwich om skadene uteblir.

Høyrebacken Sam Byram har blitt hentet inn fra West Ham. Den engang lovende Leeds-backen har ikke hatt en veldig lysende karriere enda, og overgangsprisen på under en million euro er smått flatterende for spilleren som i sin ungdom ble lansert som en kommende landslagsspiller.

Manchester Citys Patrick Roberts kommer også inn på lån. Briten tilbragte forrige sesong i Man Citys spanske samarbeidsklubb Girona, uten å markere seg voldsomt. Han kommer nok ikke rett inn i en startellever her.

Av nevneverdige overganger ut fra klubben har begge portugiserne Ivo Pinto og Nelson Oliveria flyttet på seg, til henholdsvis Dinamo Zagreb og AEK Athen.

På ryktefronten har det vært stille rundt Norwich. Det virker som at Farke er fornøyd med den troppen han nå har til sin disposisjon. Det kan også nevnes at klubben har brukt sommeren på å forlenge kontraktene til Christoph Zimmermann og Teemu Pukki.

Forventet startoppstilling:

Merk: Høyreback Max Aarons, venstreback Jamal Lewis og midtstopperne Cristoph Zimmermann og Ben Godfrey var ikke mulig å finne. Zimmermann blir trolig ikke klar til sesongstart, og da vil nok Timm Klose bli en midlertidig løsning.

Keeper: Mest sannsynlig blir Fahrmann å finne mellom stengene denne sesongen. Men det blir hard konkurranse, da Tim Krul, som spilte samtlige 46 kamper i Championship helt sikkert vil ha et ord med i spillet.

Forsvar: En svært ung backrekke med Lewis, Aarons og Godfrey som alle er mellom 18-20 år. Både Lewis og Aarons kommer med offensive bidrag fra hver sin back. I tillegg finner vi Zimmermann, som slo følge med Farke i 2017 fra Dortmunds andrelag.

Midtbane: Flere spillere å bite seg merke i, som bosnieren Mario Vrancic. 29-åringen vil sammen med Marco Stiepermann tilby kreativ kraft på midten, mens Tom Trybull vil være tiltenkt en rolle som ryddegutt. Farke har også Moritz Leitner og vår egen Aleksander Tettey han kan rullere med. Ikke utenkelig at man kan se både Trybull og Tettey fra start i kamper man ønsker mer defensiv trygghet. På kantene vil vi nok se Onel Hernandez og Emiliano Buendia fremfor lånespilleren Patrick Roberts. Buendia hadde en meget godkjent debutsesong for Norwich i opprykksesongen, med tolv målgivende på sine 35 starter.

Angrep: Med Jordan Rhodes tilbake til Sheffield Wednesday etter ett låneopphold, har Josip Drmic kommet inn som et andrevalg bak kongen av Carrow Road, Teemu Pukki.  

Tre anbefalte spillere

Teemu Pukki (6,5): Ikke overraskende at jeg plukker ut Pukki som en av lagets tre spillere å ha på årets Fantasy-lag. Med den sesongen han har levert vil det være en spennende mann å starte med. Spørs selvfølgelig hvordan laget og spilleren håndterer nivåforskjellen, men det blir nok færre enn 29 ligamål denne sesongen.

Mario Vrancic (6,5): Er sammen med Pukki den desidert dyreste på spillet, men kan forsvare det med forrige sesongs prestasjoner. Startet sesongen med en skade, og ble matchet forsiktig, før han spilte seg inn til en startplass, hvor han hostet opp målpoeng på løpende bånd. En ny skade gjorde at han igjen måtte ta en rolle som innbytter, før han avsluttet sesongen tilbake i startoppstillingen. Totalt snittet han på ett målpoeng per 86. minutt, og selv om han til tider har vært mer en «supersub», er han nok tiltenkt en startplass denne sesongen.

Marco Stiepermann (5,5): 28-åringen som også har en fortid i Dortmund, er det soleklare valget i den offensive midtbanerollen i Farkes 4-3-3 system. Har nå tilbragt to sesonger i Norwich, og spilt seg glovarm i den gule skjorta. Den høyreiste play makeren scoret ni og la opp til åtte mål i 2018/2019, og var den av midtbanespillerne som fikk mest spilletid. Som akademispiller i Dortmund er han godt kjent med filosofien Farke har tatt med seg til sørøst-England.

Lagets joker

Et av de mest spennende talentene i ligaen denne sesongen er Max Aarons (4,5). 18-åringen nøt stor tillit av Farke i Championship, og høyrebacken kommer nok til å beholde plassen selv etter innkjøpet av Sam Byram. Backen er et farlig våpen fremover, noe hans to mål og seks målgivende er et bevis på. Prislappen på 4,5 millioner er det ingenting å si på. Minuset er selvfølgelig at man ikke kan belage seg på mange «clean sheets» her. Men det er bare å merke seg navnet med engang, tenåringen har bare så vidt startet karrieren sin.  

SHEFFIELD UNITED

Fra den mestscorende klubben i den siste utgaven av Championship, til den gjerrigste. Med sine 41 baklengsmål, var det kun Middlesbrough under ledelse av den utrolig pragmatiske Tony Pulis som slapp inn like lite. Sheffield United ble den andre klubben til å ta turen direkte opp til Premier League.

Sommeren 2016 tok Chris Wilder den ledige jobben på Bramall Lane. I debutsesongen vant han League One med klubben. Tre år senere skal de spille Premier League. Det er et aldri så lite eventyr hva den enda bare 51 år gamle manageren har greid med «The Blades».

Wilder knakk koden i klubbens andre sesong på nest øverste nivå. Et snitt på 0,89 mål imot er imponerende tall. Snittet vil nok gå opp den kommende sesongen, men det er et kompakt forsvar som kommer inn med selvtillit når de skal måle krefter med landets beste lag. Sheffield United kan mer enn bare å forsvare seg. Med 78 scoringer hadde de også ligaens beste målforskjell.

Sommervinduet

Klubben er tilbake i Premier League for første gang siden 2006/2007 sesongen, og mange i troppen er uprøvd på dette nivået. Da er det veldig greit å hente hjem Phil Jagielka, som etter nedrykket i 2007 dro til Everton, hvor han har vært siden. Jagielka kommer gratis, da kontrakten med Everton løp ut.

Men det har også blitt brukt penger i sommer. Lys Mousset ankommer for drøye elleve millioner euro fra Bournemouth. Angriperen fikk ikke mye tillit under Eddie Howe, og kan tilføre fart i angrepsrekka til Sheffield United.

De plukker også med seg Callum Robinson fra Preston, etter en strålende sesong. Tross en hamstring skade som holdt han ute av spill halve sesongen, noterte venstrevingen seg med 12 scoringer i Championship. Er nok tenkt en plass i elleveren med tanke på at Wilder punger ut 7,80 millioner euro for iren.

Også QPRs Luke Freeman blir med «The Blades» opp. Et av få lyspunkt i en skuffende sesong for London-klubben. 5,60 millioner euro er en voksen pris på den 27 år gamle offensive midtbanespilleren.

Kanskje en av de mest oppsiktsvekkende overgangene i sommer, er vingen Ravel Morrison. Mannen som for ti år siden ble ansett som det største talentet i Manchester United, foran blant annet Paul Pogba og Jesse Lingard har hatt en annen utvikling enn sine akademikolleger. Holdningsproblemer for størstedelen av skylda for den negative utviklingen. 26-åringne kommer fra et halvt års opphold i Østersund, etter å ha imponert Wilder nok til å sikre seg en kontrakt. Mange spørsmålstegn rundt denne overgangen, men hadde vært gledelig å se Morrison slå tilbake å la beina gjøre jobben i verdens beste liga.

PS: Med Luke Freeman, Callum Robertson og Lys Moussets ankomst i den rekkefølgen, greide Sheffield United å sette ny overgangsrekord for klubben tre ganger på rad. En uvanlig kostbar sommer for klubben.

På ryktefronten ble Franck Ribery lansert som aktuell for Sheffield United rett etter at vinduet åpnet. Det virker ikke å ha hatt noe rot i virkeligheten, kun ett rykte som ønsket klikk.

Ikke mye å skrive om av bevegelser ut fra klubben. Utgående kontrakter og lån er det eneste som preger denne siden av vinduet for Sheffield United.

Forventet startoppstilling

Merk: Kunne ikke finne Dean Henderson, som definitivt blir i finne i målet til Sheffield United denne sesongen.

Keeper: Dean Henderson hadde et fantastisk låneopphold forrige sesong. Manchester United keeperen, som rakk å bli en favoritt blant fansen, forlenget lånet denne sesongen, slik at han kan få viktig erfaring i Premier League, istedenfor en tilværelse blant reservene til Solskjær.

Forsvar: Chris Wilder foretrekker en femmer med vingbacker i sitt system. Trolig endrer han ikke noe på det, annet enn at enten John Egan, Jack O’Connell eller Chris Basham må vike for rutinen til Phil Jagielka i midtforsvaret. Det er heller ikke utenkelig at Kieron Freeman blir foretrukket fremfor George Baldock på høyre vingback.

Midtbane: Duoen sentralt vil nok som sist sesong bestå av Oliver Norwood og John Fleck. Spørsmålet er hvem som skal operere bak spissene. Om ikke Wilder gjør noen formasjonsendringer, er dette den mest sannsynlige posisjonen å finne Callum Robinson i, som i Presten spilte venstreving. Luke Freeman er mer vant til å spille offensiv midtbanespiller. Mulig vi da heller finner Robinson lengre fram på banen.

Angrep: Mange strenger å spille på her. Klubbens kaptein og storscorer Billy Sharp, som sist sesong endte med 23 nettkjenninger vil være vanskelig å benke. David McGoldrick fikk flest minutter av spissene forrige sesong. Den irske landslagsspilleren måtte er nok likevel den av de to som må vike for rekordsigneringen Lys Mousset. Den hurtige franskmannen tilbyr noen andre fysiske attributter, og kan danne giftigere duo enn den eksisterende. Som nevnt er de også mulig at nykommer Robinson også kan bli flyttet på topp.

Tre anbefalte spillere

 Oliver Norwood (5,0): En av Wilders mest betrodde menn under opprykksesongen, og vil fortsette å være det etter opprykket. Pasningssterk midtbanespiller med en fortid i akademiet til Manchester United. Tar dødballer, noe som øker sjansen for målgivende i farlige posisjoner for et lag som må ta vare på slike situasjoner. Ett minus oppi det hele er at det fort kan vanke minuspoeng på mange sankede gule kort.

Enda Stevens (5,0): Vingbacken på venstresiden til Sheffield United var utespilleren med mest spilletid forrige sesong. Kommer med mange offensive bidrag, og er en nøkkelspillerne i Wilders 5-3-2 system. Er man på jakt etter en billig vingback med garantert spilletid er Stevens et godt alternativ.

Billy Sharp (6,0): Kapteinen er også troppens dyreste spiller på Fantasy, men noe annet er ikke å forvente fra mannen med 23 scoringer sist sesong. 33-åringen har spilt i hjemlandet hele karrieren, men 18 minutter for Southampton er eneste spilletid i Premier League. Veteranen vil nok være sulten på å vise seg frem også her, samt komme inn på listen over spillere som har scoret i alle fire øverste nivåene i England.

Lagets joker

Dean Henderson (?) harenda ikke blitt lagt til i årets FPL, men når han blir tilgjengelig ligger nok prislappen mellom 4,5 til 5,0 millioner. Spilte samtlige minutter da laget som nevnt tidligere hadde ett baklengssnitt på 0,89 mål per kamp. Selv om nivået er tøffere, kan det bli noen clean sheets, og han vil definitivt få mye å gjøre, som kan gi bonuspoeng. Ett fint og rimelig andrevalg å ha på sitt Fantasy-lag.

ASTON VILLA

Sommeren 2018 måtte de se seg slått i play-off finalen mot Fulham. Ett år senere kunne de selv juble på Wembley, etter å ha slått Derby 2-1. Den gigantiske klubben fra Birmingham er tilbake på nivået den hører hjemme. Dean Smith tok over roret i oktober, etter at Steve Bruce, som på merkelig vis har havnet i Newcastle, fikk sparken. Ansettelsen fikk ikke noen umiddelbar effekt, men fra og med mars var laget ustoppelig. Seiersrekken sørget for at de fikk en plass blant de fire i play-off sonen. Der sendte de først naborivalen West Bromwich ut i semifinalen, før de fult fortjent triumferte på Wembley mot Derby.

Villa er dermed tilbake, tre år etter at de på ydmykende vis rykket ned med bare 17 poeng. En seier i play-off finalen til Premier League den mest lønnsomme enkeltkampen et lag kan vinne, og Villa har allerede brukt store summer på å erstatte viktige lånespillere som Tammy Abraham og Axel Tuanzebe.  

Sommervinduet

I et forsøk på å erstatte Abraham, som har returnert til Chelsea, har Aston Villa signert brasilianeren Wesley fra Club Brugge. Spissen kommer for voldsomme 25 millioner euro, en prislapp som plasserer vekter på skuldrene umiddelbart.

Tyrone Mings ble hentet på lån fra Bournemouth i januar, og etter ett godt halvår, ble oppholdet gjort permanent for drøye 22 millioner euro. Dermed bevarer de en av stopperne som i utgangspunktet bare skulle bli til sommeren.

Anwar El Ghazi skulle også returnere til sin franske klubb Lille, men 9 millioner euro gjorde at han kunne la bagasjen bli igjen i Birmingham, å gjøre seg klar for Premier League.

Manchester Citys noe ukjente Douglas Luiz har også endt opp i Villa denne sommeren. Den fleksible midtbanespilleren, som hadde ett låneopphold i Girona sist sesong kommer for drøyt 16 millioner euro.

Matt Targett, Ezri Konsa, Trezeguet, Bjørn Engels, Jota og Kortney Hause har også blitt hentet i sommer. Totalt har Aston Villa greid å svi av nesten 130 millioner euro dette vinduet. Rutinerte spillere som Glenn Whelan, Mile Jedinak, Ross McCormack og Micah Richards har forsvunnet ut fra klubben uten å finne seg en ny arbeidgiver. John McGinn har vært ryktet på vei til Manchester United, men ryktestormen har stilner i det siste.

Forventet startoppstilling

Merk: En av deres beste spillere forrige sesong John McGinn vil være å finne på midten, og nyinnkjøpte Trezeguet er nok mest aktuell på høyrevingen.

Keeper: Den vanskeligste plassen å spå i dette laget. Vår egen Ørjan Nyland startet som førstevalget mellom stengene, men en skade rundt nyttår satte han ut av spill resten av sesongen. Jed Steer kom inn som erstatter, og gjorde sine saker veldig bra. Holder briten som favoritt til å starte denne sesongen.

Forsvar: Har en klippe i bakre rekker med James Chester. Stopperen har i flere år blitt ansett som en av Championships beste spillere Blir makker med innkjøpte Mings som hadde et bra låneopphold fra januar og ut. Flere høyrebacker har forlatt klubben denne sommeren, hvor man setter sin lit til Ahmed Elmohamady. Nyervervelsen Matt Targett førstevalg på venstrebacken foran Neil Taylor.

Midtbane: Dean Smith hadde stor suksess med trioen John McGinn, Conor Hourihane og Jack Grealish på midten, der de to førstnevnte er stabilisatorer på midten, mens den nylig utnevnte kapteinen Grealish har en friere rolle offensivt. McGinn og Hourihane med 22 assists mellom seg forrige sesong. Spennende å se hva planen med Douglas Luiz er oppi alt dette. Flere kort å spille på når det kommer til kantspillere. El Ghazi, Trezeguet, Jota og Albert Adomah, gir bredde og spillere som kan komme inn å endre kampbildet.

Angrep: Villa flekset med sine økonomiske muskler for å dra i land Wesley fra belgisk fotball. Blir morsomt å følge med på hurtigtoget på dette nivået. En solid reserveløsning i den fysisk sterke spissen Jonathan Kodjia.   

Tre anbefalte spillere

Ahmed Elmohamady (4,5): En av de mest erfarne spillerne i troppen. Vet hva det å spille i Premier League går ut på. Kommer med mange offensive bidrag, og endte forrige sesong med sju assists, som sier noe om han egenskaper på motstanders banehalvdel.

Conor Hourihane (6,0): En mann å stole på. Selv om de to andre midtbanekollegene Grealish og McGinn kanskje stjeler flest overskrifter, er det nok flere poeng å hente på iren som scoret sju, og la opp til tolv scoringer sist sesong. Bare Tammy Abraham hadde flere målpoeng i Champioship. Sanker heller ikke voldsomt med kort.

Wesley (6,0): Blir nok ikke en like imponerende sesong som den Tammy Abraham hadde under sitt låneopphold, men har mange spennende kvaliteter. Det vil være naturlig at Villa tar litt mer hensyn til motstanderen på dette nivået, og dermed passer det bra med en hurtig spiss når laget ligger lavt og satser på kontringer.

Lagets joker

Etter at Dean Smith overtok på Villa Park, var en av endringene han gjorde å gi spilletid til Anwar El Ghazi (5,5). Den driblesterke nederlenderen ble en viktig brikke, etter at han i ved flere anledninger ikke engang var med i kamptroppen til Steve Bruce i første halvdel av sesongen. Kan variere mellom å spille på begge vingene, og virker å trives under ledelse av Smith.

Er du påmeldt Fotballsonen’s fantasyliga, med 20 000kr i premier? Klikk her for å lese mer.

Kategorier
EnglandFantasyFantasy Premier LeagueNyheterPremier LeagueUkategorisert

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker