FPL Lagguide: Nedre halvdel

Vi i Fotballsonen presenterer lagene som deltar i årets Premier League. Lagene i denne artikkelen er Newcastle, Bournemouth, Burnley, Southampton.

Fantasy Premier League konkurranse – 20 000 kr i premiepotten! Vi har gleden av å invitere til en eksklusiv konkurranse i samarbeid med vår samarbeidspartner! Slik melder du deg på
https://fotballsonen.com/2019/07/23/fantasy-premier-league-konkurranse/

Newcastle
I Nord-England har kaoset blitt et faktum i sommer. Rafa Benitez kom aldri til enighet om å forlenge kontrakten sin, og dermed endte det hele med at Newcastle-fansens høyt verdsatte trener forlot klubben etter å ha levert to imponerende sesonger i Premier League etter opprykket. Inn har Steve Bruce kommet. Det betyr at spillestilen neppe blir kvantefysikk eller rakettforskning den kommende sesongen, så gjenstår det å se hvordan dette vil slå ut for Newcastle.

Det har ikke vært all verdens trafikk på overgangsvinduet så langt. Ayoze Perez har blitt solgt til Leicester for en anselig sum. Joselu er solgt, Diame er frigitt og både Kenedy og Barreca har forlatt klubben etter å ha vært på lån. Inn har Joelinton (6,0) kommet, som erstatter for Ayoze Perez.

Forventet lagoppstilling

Det er alltid en utfordring å finne det foretrukne laget med en ny trener på plass, men dette er laget vi antar Steve Bruce vil foretrekke. Dubravka blir førstevalg i mål, mens Darlow er andrekeeper.

I forsvaret har de forholdsvis god bredde. Matt Ritchie kan muligens trekkes ned som høyreback, men antas å være tilbake i midtbaneleddet etter trenerbyttet. Ellers er Schär og Lascelles antatt å være førstevalg på stopperplass, men her er det også flere gode alternativer som eksempelvis Lejeune.

I midtbaneleddet er Almiron et spennende alternativ selv om han endte med få målpoeng i fjor. Shelvey, Ki og Longstaff kjemper om plass sentralt, mens Hayden sannsynligvis vil være fast inventar. Det er usikkert om de vil spille 4-4-2 eller 4-1-4-1, og dette kan variere ut fra motstander.

Spiller de med en spiss vil Joelinton sannsynligvis få denne plassen etter å ha blitt kjøpt for om lag 40 millioner euro. Spiller de med to på topp er Muto fort den andre spissen, med mindre det hentes inn noen ny.

Anbefalte spillere:

Jamaal Lascelles (4.5) – Kapteinen bør være bankers på laget så lenge han er skadefri. Han tok greit med poeng i fjor og er en trussel på offensiv dødball, samt at han er en billig vei inn i forsvaret. Det er neppe mye poeng å hente i Newcastle-forsvaret, så her vil en billigst mulig vei inn være det beste. Et alternativ er mer offensivt anlagte Yedlin (4.5) dersom han får spille på høyrebacken.

Almiron (6.0) – Det ble bare to målpoeng på Almiron i vår, etter overgangen fra Atalanta. Han så dog svært frisk ut og skapte bra med muligheter, både for seg selv og andre. I et ellers smågrått lag er han kanskje den spilleren med høyest poengtak.

Joelinton (6.0) – Som det soleklare førstevalget på topp er Joelinton det eneste alternativet blant angriperne hos Newcastle. Rekordsigneringen har scoret litt mål i Hoffenheim og Rapid Wien, men har aldri kommet over ti seriemål.

Se opp for:

Martin Dubravka (6.0) – Med Benitez ut dørene har vi liten tro på at Newcastle vil være like solide defensivt, men Dubravka viste seg som en solid keeper forrige sesong og tok flest poeng av alle spillerne i Newcastle. Kan få bra med savepoints og bonus denne sesongen.

Bournemouth


Lite har forandret seg i badebyen i sommer. Eddie Howe er fortsatt trener, og Bournemouth kommer antagelig til å spille relativt likt som i fjor. Det gir noen spennende alternativer på fantasy, spesielt offensivt. Bournemouth har en ambisiøs spillestil som resulterer i bra med mål, mens de har slitt en del defensivt. I år som i fjor vil det antagelig være Fraser og Wilson som plukker flest poeng, men også Joshua King kan være et alternativ!

Det har ikke skjedd veldig mye på overgangsfronten, men tidligere kaptein Tyrone Mings har forlatt klubben til fordel for Aston Villa, mens Lys Mousset er solgt til Sheffield United. Inn har de unge backene Lloyd Kelly og Jack Stacey ankommet. Begge er prissatt til 4.5, men det er svært usikkert med tanke på spilletid.

Forventet lagoppstilling


Ibe står i laget ettersom Brooks ikke ligger inne som et alternativ i systemet.

Eddie Howe kommer til å fortsette i 4-4-2 også denne sesongen, og det blir antagelig relativt få endringer på laget fra fjoråret.

På keeperplass er det vidåpent! Både Begovic og Boruc har havnet i unåde, og unge Travers (4.5) stod på tampen av sesongen. Bournemouth er dog på keeperjakt og det kan fort komme en ny keeper inn.

I forsvaret er Aké og Steve Cook det foretrukne stopperparet, mens Adam Smith og Charlie Daniels antagelig vil fortsette på backplass. De har dog fått nye utfordrere, og foreløpig er det vanskelig å være helt trygg på hvilken firer som vil spille bak der.

På midtbanen er det Fraser og Brooks som er de to aktuelle for fantasy-lag, og kantspillerne leverte svært godt forrige sesong. Sentralt vil Lerma spille, og hittil har det sett ut til at Gosling vil ta den andre plassen på sentral midtbane. De er dog svært lite aktuelle for et fantasylag.

På topp er King og Wilson den foretrukne duoen og begge kan være aktuelle for en del fantasylag, med King som den billigste av dem til 6.5 mot Wilson til 8.0. Solanke er alternativet, men han vil antagelig bli sittende på benk.

Anbefalte spillere:

Nathan Aké (5.0) – Den eneste defensive spilleren vi er helt sikre på at vil spille alt, og Aké har også levert flere gode sesonger på fantasy. Han er svært målfarlig på dødball, får en del bonuspoeng og dersom Bournemouth blir bedre defensivt kan han være et fint alternativ.

Ryan Fraser (7.5) – Var helt enorm i fjor og tok hele 181 poeng etter å ha levert smått vanvittige syv mål og fjorten assist. Han er naturligvis også en bonusmagnet og prislappen på 7.5 gjør at han fortsatt bør være aktuell for ditt fantasylag. Det er heller ikke umulig at han kan bli solgt til en større klubb i sommer, hvilket kan gjøre ham enda mer attraktiv dersom han får spille regelmessig.

Joshua King (6.5) – Nordmannen hadde en veldig god sesong i fjor og tok 141 poeng etter å ha scoret 12 mål. For to år siden kom han opp på 178 poeng etter å ha scoret 16 mål, og King er i ferd med å bli en poengplukker man kan stole på. Han er betydelig billigere enn Callum Wilson og er dermed en tryggere investering i våre øyne.

Se opp for:
David Brooks (6.5) – Var et fint alternativ til Fraser i perioder i fjor og kan være det også i år. 13 målpoeng på 2263 minutter i fjor. Han får med andre ord bra med spilletid og leverer en del målpoeng.

Burnley

Også i Burnley er det stabilitet på trenerfronten, og dermed vet man hva man får med Burnley. De kommer til å kjempe for å holde nullen så ofte som mulig og fore sine fysiske spisser med lange baller. Uten Europa-spill denne sesongen kan det også være litt overskudd tilbake hos Burnley, som dermed kan bli mer aktuell for fantasylaget ditt igjen.

På overgangsfronten har det skjedd svært lite, men Jay Rodriguez er hentet inn og kan være et spennende alternativ på spissplass. Erik Pieters er også hentet inn som et alternativ på backplass.

Forventet lagoppstilling

McNeil vil spille venstre midtbane

Det er nærmest umulig å si hvilken keeper som vil starte i mål for Burnley. Pope, Heaton og Hart er alle inne i diskusjonen om en plass i den engelske landslagstroppen, og hvem av dem som er foretrukket på keeperplass er fortsatt ikke klart.

I forsvaret vil Tarkowski og Mee ta stopperplassene, mens Taylor og Lowton antagelig får fortsatt tillit på backplassene. I midtbaneleddet leverte Westwood en solid fantasy-sesong i fjor, men det er nok Gudmundsson som er den mest aktuelle her. Ellers var McNeil god i sin gjennombruddssesong, mens Hendrick og Defour antagelig vil kjempe om den siste plassen på midtbanen.

På topp har man både Wood og Barnes til 6.5, og begge leverte godkjente sesonger i fjor med tosifret antall seriemål. De har fått konkurranse av Jay Rodriguez til 6.0, som tidligere har vist at han kan være en habil målscorer i Premier League.

Anbefalte spillere:

James Tarkowski (5.0) – Spilte godt nok til å få landslagsdebuten i fjor og er Dyches førstevalg på stopperplass. Burnley sleit defensivt i fjor, men får de tettet bedre igjen er Tarkowski et fint alternativ. Leverte fem målpoeng forrige sesong.

Gudmundsson (6.0) – Islendingen er en nøkkelspiller for Burnley, med sin gode innleggs- og dødballfot. Har tosifret antall målpoeng de to siste sesongene, til tross for at han var mye skadeplaget i fjor. Prislappen er likevel den samme som i fjor og han er kanskje i overkant dyr, men vi ser på ham som det beste alternativet på midtbanen hos Burnley.

Ashley Barnes (6.5) – Fikk ikke tillit på starten av sesongen i fjor, men ble eter hvert fast på laget og kom opp i hele 12 seriemål og 3 målgivende. Har det med å komme i flytsonen og om Barnes begynner å putte kan han være verdt å få inn.

Se opp for:

Dwight McNeil (6.0) – Kom inn som et friskt pust i fjor og dundret ned langs venstrekanten. Skapte bra med sjanser og kom opp i syv målpoeng på en halv sesong. Det lar seg høre!

Southampton

Soton slet i bunnen hele forrige sesong, men Ralph Hassenhüttl fikk litt orden på laget etter at han ble hentet inn som ny trener og Southampton unngikk nedrykk. De avsluttet riktignok sesongen veldig svakt og 16. plass er neppe godt nok for Soton med den troppen de har til disposisjon.

På overgangsfronten har Southampton sikret seg Danny Ings etter at han var på lån i klubben forrige sesong. De har også hentet inn Che Adams på spissplass. 23-åringen leverte 22 mål i Championship forrige sesong og kan være et spennende prospekt. Det er definitivt også Moussa Djenepo, som ble hentet fra Standard Liege for knappe 16 millioner euro. Venstrekanten scoret åtte mål og slo fire målgivende i Pro League i fjor, mens han viste seg frem i Europa League med tre mål på fem kamper.

Forventet lagoppstilling

Yan Valery vil spille høyreback.

Hassenhüttl byttet formasjon hyppig forrige sesong og det er vanskelig å være helt sikker på hva som vil være Southamptons foretrukne formasjon. De vil sannsynligvis spille 4-4-2 i de fleste kampene, men kan også variere med 4-3-2-1.

På keeperplass er det en noe uavklart situasjon i Southampton. De avsluttet forrige sesong med Angus Gunn i mål og han er antagelig førstevalg, men både McCarthy og Forster har bra med erfaring og kan være med i kampen om en plass på laget.

I backrekka er de offensivt anlagte backene Bertrand og Valery de mest spennende alternativene, men i fjor var det ingen i Soton-forsvaret som endte på over 60 poeng. Det gjør at prislappen på 5.0 virker noe stiv. Også Vestergaard koster 5.0, men man kan sjanse på Bednarek eller Stephens til 4.5. Her er det dog noe mer usikkert med tanke på spilletid.

I midtbaneleddet leverte Redmond godt under Hassenhüttl og han spilte like mye hengespiss som offensiv midtbane på tampen av sesongen. Her har man altså en spiller som kan spille i en mer offensiv posisjon enn hva han er satt opp i, og det er alltid positivt i fantasy-sammenheng. Ellers var Ward-Prowse positiv i fjor, mens Romeu og Lemina stort sett var den foretrukne duoen på sentral midtbane, med Højbjerg som utfordrer om en plass på laget.

Lengst fremme er Ings et klart førstevalg når han er skadefri, mens Long, Obafemi, Austin og nye Adams skal kjempe om den siste plassen. Adams har fått en del tillit i oppkjøringen, men også Redmond kan by nysigneringen på kamp om spissplassen.

Anbefalte spillere:

Ryan Bertrand (5.0) – Var elendig forrige sesong, men har tidligere vist at han har et stort potensial offensivt. I mangel på mer spennende alternativer faller vi ned på Bertrand, ettersom Valery er satt helt opp på 5.0 fra start.

Nathan Redmond (6.5) – Har i mange år vært ansett som et fantasy-troll. Har alltid gode underliggende tall, ser bra ut og kommer til bra med muligheter, men som regel har det ikke gitt all verdens uttelling. Etter at Hassenhüttl kom løsnet det dog for Redmond og han så veldig bra ut på tampen av forrige sesong. Totalt endte han på 11 målpoeng og pene 137 poeng.

Danny Ings (6.0) – Mye skadeplaget i fjor, men var tidvis god når han fikk spille over tid. Har mål i seg og skaper mye trøbbel for mostanderne og til 6.0 kan han muligens bli et alternativ om han viser god form.

Se opp for:

Che Adams (6.0) – Uprøvd på det øverste nivået, men leverte en kjempesesong i Championship i fjor. Dersom han klarer det samme i Premier League vil han være et spennende alternativ, men her ser man det an og unngår å hoppe på fra start.

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker