Talentspeideren: Kai Havertz

I spalten ”Talentpeideren” vil vi se nærmere på noen av de mest spennende spillerne i verdensfotballen. Det vil være noe varierende hvor profilerte disse talentene er fra tidligere, men formålet er å gjøre leserne bedre kjent med spillere jeg tror man vil høre mye om i årene som kommer. Denne gang skal vi se nærmere på Kai Havertz!

Bayer Leverkusen leverte en solid sesong og endte på fjerdeplass i Bundesliga. En av de mest toneangivende spillerne i klubben er en 20 år gammel midtbanespiller, som allerede har vært en etablert del av laget i tre år! Kai Havertz har også fått landslagsdebuten, og anses som en av de aller mest spennende spillerne i tysk fotball. Denne sesongen ble hans virkelige gjennombrudd og han er nå i ferd med å ta stegene i retning av å bli en verdensstjerne.

Spillestil
Kai Havertz strekker seg hele 188 centimeter over bakken, men det er likevel de tekniske ferdighetene som kjennetegner ham på banen. Havertz er svært komfortabel med ballen i beina og har et elegant steg når han setter fart med ball i beina, og denne sesongen har han også fått vist frem at han har en fantastisk venstrefot! Han har scoret en rekke vakre mål og til tross for at han ikke spiller spiss kom han opp i hele 17 seriemål denne sesongen, og 20 totalt! En del av disse har også kommet som en følge av at Havertz er en solid hodespiller, hvor hans gode fysikk kommer til nytte. De fleste scoringene har kommet inne i boksen, men unggutten har også et voldsomt tilslag og er kapabel til å score fra distanse. Han er svært mye i motstanders boks, til tross for at han som regel spiller som offensiv midtbane. Han har også blitt benyttet noe dypere i banen som playmaker sentralt på midtbanen, samt at han leverte særdeles godt i en periode på høyrekant. Det er med andre ord en svært allsidig spiller det er snakk om og dette trekkes frem som en av hans store styrker når tyske eksperter skal uttale seg om den lovende Leverkusen-spilleren.

Det ble ikke mer enn tre målgivende pasninger for Havertz denne sesongen, hvilket ikke er all verden gitt den rollen han har. 20-åringen er dog en svært god pasningsspiller og er dyktig til å slå gjennombruddsballer, samt til å styre tempoet i kampen og vri spillet ut til kantene. Han traff på i overkant av 87% av pasningene forrige sesong, hvilket er meget sterkt som offensiv midtbanespiller. Han har fortsatt litt å gå på når det kommer til den avgjørende sistepasningen og til å slå innlegg. Defensivt er han heller ikke all verdens bidragsyter, hvilket ble spesielt synlig i kampene hvor han spilte som sentral midtbanespiller. I Tyskland ble han tidlig sammenlignet med Mesut Özil, som i likhet med Havertz er en venstrebeint playmaker. Med tiden synes jeg dog han minner langt mer om Kevin De Bruyne. Havertz er i likhet med belgieren en svært god kontringsspiller som er god med begge bein, og både scorer mål og kan spille frem andre. I en offensiv midtbanerolle er han tilnærmet komplett og med årets gjennombrudd er det virkelig verdt å følge med på Havertz fremover. Jeg kan love god underholdning!

Prestasjoner
Havertz har til tross for at han er bare 20 år spilt over 100 kamper for Leverkusen allerede. Han har fått tre landskamper etter at han debuterte i september 2018, og på det tidspunktet var han blitt tidenes yngste til å nå 50 landskamper i Bundesliga. Han er den yngste som noensinne har spilt for Leverkusen, og også den yngste målscoreren for den tyske storklubben. Havertz står med 30 U-landskamper og scoret syv mål på åtte landskamper for U19-landslaget i 2017-18. I 2018 ble han kåret til den beste U19-spilleren i tysk fotball når han fikk Fritz Walter-medaljen, hvor han også ble nummer to i U17-kategorien to år tidligere.

Potensial
Jeg vil gå så langt som å si at Kai Havertz er en kommende verdensstjerne! Denne sesongen var han nærmest ustoppelig, og til tross for at han er bare 20 år spiller han med en ro og et overskudd som bare de aller beste har kapasitet til. Det ser tidvis ut som om han leker seg med motspillerne i en så solid liga som Bundesliga, og Havertz skal angivelig være en mønsterprofesjonell. På banen spiller han med en voldsom selvtillit og trygghet, men det sies også at han er svært ydmyk og at han har vært flink til å ta lærdom av de mer etablerte spillerne i Leverkusen. Havertz er en spiller vi kommer til å høre veldig mye om i årene som kommer, og om noen år blir jeg svært overrasket om han ikke har gått videre til et av de største lagene i verdensfotballen. Han er i ferd med å spille seg inn som en stjerne på det tyske landslaget, og denne sesongen var han en av de aller beste spillerne i Bundesliga!

Fremtid
Foreløpig har det ikke vært de store spekulasjonene rundet Kai Havertz, mye fordi Leverkusen er klare for neste års Champions League og fordi prislappen kommer til å bli skyhøy. Før eller siden vil han bevege seg til en større klubb, og Bayern München kommer antagelig til å være svært interessert i å sikre seg en av tysk fotballs aller største talenter. De kommer dog til å få tøff kamp fra en rekke utenlandske storklubber, og foreløpig er det vanskelig å si noe om hvor Havertz til slutt vil havne. En prislapp på opp mot en milliard skal være satt, og med en kontrakt som løper til 2022 har heller ikke Leverkusen noe hastverk med å selge. Havertz har vært i klubben i snart ti år og har en svært sentral plass i laget. Det er lite trolig at det skjer noe denne sommeren, men Kai Havertz fremtid er iallfall svært lys om utviklingen fortsetter som forventet.

Kategorier
NyheterSpesialer

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker