Eliteserien Fantasy: Før serierunde 12


Tromsø vant forrige hjemmekamp mot serieleder Molde, nå møter de et sykdomsplaget RBK. Et par populære forsvarsspillere er skadet, noe som åpner for spennende alternativer i den lagdelen. Brann, KBK og Odd bør ha gode muligheter for å holde nullen. Det gjør at det finnes noen interessante outsidere som kapteinvalg denne runden fra de tre lagene.


Aktuelle spillere å ta inn før runde 12:


Keepere:

Álex Craninx (4,9): Jeg nevner han igjen. Linde er langtidsskadet og mange har byttet ut Haraldseid på grunn av skade eller Hestad pga for lav poengsanking. Da er plutselig belgieren aktuell for flere. Det er også en fin budsjettløsning for å ha mer midler til å bruke på andre lagdeler. Keeper for Norges beste lag til 4,9. Interessant.

Håkon Opdal (5,5): Jeg er innrømmer at jeg ikke er en stor Opdal-fan og at han langt i fra er blant de beste i ligaen. Men Brann har et stort defensivt potensiale i laget sitt. Også møter de i 4 av de neste 5 kampene:
– LSK hjemme, Mjøndalen hjemme, Stabæk hjemme og Ranheim borte.
Store muligheter for clean sheet i disse kampene. Jeg har ingen problemer med å doble med han og Wormgoor defensivt i perioden som kommer nå.



Forsvarspillere:

Christofer Aasbak (4,4): KBK er klare favoritter hjemme mot Stabæk. KBK har holdt nullen i 3 av de siste 4 kampene på hjemmebane. Stabæk har ikke scoret ett eneste mål på 4 bortekamper i år (!). Aasbak hadde 17 målpoeng i 2017 og 2018 til sammen, men har utrolig nok ingen til nå i år. Han har en fin fot og jeg tror han har gode muligheter for målpoeng denne runden. McDermott i mål er så klart også en god kandidat siden sjansen for at laget holder nullen er veldig stor.

Vito Wormgoor (6,9): Som nevnt lenger opp har Brann kjempefine kamper fremover. Kapteinen tar straffer og er farlig på offensiv dødball. Thomas Lehne Olsen spiller ikke. Det bør øke sjansen for at Brann holder nullen en god del. Han vist seg som en bonusmagnet tidligere. Outsider til å bli satt opp som kaptein denne runden?

Espen Ruud (6,7): Haugesund stiller uten Wadji, det øker sjansen for at Odd holder nullen betraktelig. De er normalt solide hjemme. Ruud scoret ett fantastisk mål på frispark i midtuka i cupen mot Sandefjord. Dette er en fin mann å få på nå på grunn av fin kamp mot FKH og fordi Odd spiller 2 kamper om 2 runder.


Midtbanespiller:

Mads Reginiussen (7,6): Han er litt dyr fordi han plukket så bra med poeng i fjor, men nå har han begynt å finne formen. 3 scoringer på de siste 7 kampene og hele 11 bonuspoeng på de kampene. Ranheim møter Mjøndalen hjemme og spiller mot bunnlaget Stabæk runden etterpå. Mulig outsider til å få kapteinsbindet denne runden.


Angrepsspillere:

Ohi (9,9): Bortekamp mot Godset bør være en fin kamp for Ohi. Ny trener som ønsker en mer offensiv tilnærming kan potensielt gi Ohi mye rom å løpe i hvis Godset ikke får ting til å stemme med litt ny taktisk inngang. Eneste minuset her er at Ohi spilte hele kampen mot Aafk i midtuka og at Erling Moe har sagt at Leke James ser bra ut på trening. Det er eneste lille usikkerhetsmomentet mtp spilletid og posisjon på banen for Ohi. Men mest sannsynlig starter han på topp og da er han en het kapteinskandidat sammen med Wolff Eikrem.

Torgeir Børven (7,8): Har man ikke Børven er timing å få han inn NÅ. De spiller hjemme mot FKH som stiller uten Wadji. Det kan fort bli en tight og målfattig kamp, men det er fortsatt gode muligheter for scoring for Børven. Og ikke minst så har de om 2 runder dobbeltrunde og det spiller inn mtp å få han inn nå.



Billigspiller:

Håkon Evjen (4,9): Evjen imponerer gang på gang. 4,9 er alt for billig for en så produktiv spiller på ett av ligaens bedre lag. Dette er en spiller som må på når muligheten er der. Mange skal nok bruke wildcardet om ikke lenge og da er dette en mann som må med etter min mening. Bortekamp mot Viking er helt ok og jeg har ingen problemer med å ha han i elleveren min denne runden.


Styr unna:

Jeg styrer fortsatt unna RBK. De ser noe bedre ut, men det er fortsatt ikke verdi i mine øyne med så høye priser. Nå er det også mye sykdom i troppen i tillegg så det er for stor risiko og sette inn noen derfra nå.



Rundens drømmelag:


Kaptein:

Litt vanskeligere runde dette enn forrige hvor vi traff bra med Eikrem. Som nevnt tidligere syns jeg tendensen er at Ohi er det beste valget på bortebane og Eikrem best på hjemmebane. Nå spilte og tape Molde i midtuka mot Aafk hvor Ohi spilte hele kampen. Ikke umulig at Leke James starter og at Ohi blir flytta på kant eller starter på benk. Mest sannsynlig starter han jo. Men det gjør at det er helt hipp som happ for meg om man går for Eikrem eller Ohi. Hvis man vil velge litt annerledes enn majoriteten er det mange fine alternativer: Aasbak, Wormgoor, Ruud og Reginiussen. Sjansene for målpoeng og clean sheet er brukbar for de tre første og Reginiussen spiller hjemme mot svak motstand og har plukket bra med poeng i det siste. Fine outsidere.

Kategorier
FantasyFantasy EliteserienNorgeNyheterTippeligaen

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker