Eliteserien Fantasy: Før serierunde 11



Etter 3 uker pause så ruller Eliteserien endelig igang igjen. Thomas Lehne Olsen scoret tre mål på VIF forrige runde. Kan han fortsette der han slapp? Er han kapteinsemne hjemme mot Viking?
RBK har to strake seiere i serien, betyr det at man nå bør begynne å ta inn spillere fra de svarte og hvite?


Aktuelle spillere å ta inn før runde 11:



Keepere:


Ricardo Friedrich (4,5): Glimt har kun holdt nullen to ganger, men jeg syns alikevel Friedrich har vært god. Jeg tror også de har meget gode muligheter til å holde nullen mot et svakt Godset-lag denne runden. I tillegg har Glimt generelt et fint program inn mot runde 17 hvor Glimt har dobbelrunde.

Álex Craninx (4,9): Andreas Linde er ute flere måneder etter meniskoperasjon. Signalene fra Molde er at de ikke skal hente en erstatter og det betyr at Craninx skal stå for serielederne fremover. Hvis man kun har 2 Molde-spillere og det kniper litt budsjettmessig slik at Haraldseid/Hestad blir for dyr så kan belgieren et interessant alternativ.


Forsvarere:

Fredrik Bjørkan (5,0): Venstrebacken har levert en meget god sesong for nordleningene. 2 mål og 2 målgivende samt 3 bonuspoeng til nå. Glimt bør ha gode muligheter til å holde nullen hjemme mot Godset som må klare seg uten Marcus Pedersen.

Spillere jeg har nevnt tidligere som en bør ha:
Vito Wormgoor (6,8) og Alexander Stølås (7,3). Dette er spillere jeg regner med de fleste aktive lag har. Og det med god grunn for både FKH og Brann har stort defensivt potensiale samtidig som begge to er farlige på offensive dødballer.



Midtbanespillere:


Amor Layouni (7,5): Svensken har levert en kjempesesong til og er en av spillerne det kanskje kan komme bud på i sommer fra utenlandske klubber. Eller kanskje RBK er på ballen her? Uansett har han levert bra på fantasy med 5 mål, 2 målgivende og 8 bonuspoeng. Kun Eikrem har flere poeng av midtbanespillerne. Hjemmekamp mot Godset er en så god kamp at man fint kan sette han opp som kaptein i mine øyne. Tar også straffer nå etter at Moberg hadde det ansvaret ved inngangen til sesongen.

Ikke mange “nye” kandidater på midtbanen som frister meg veldig. Jeg liker den rollen Petter Strand (6,8) har fått som venstre indreløper hos Brann. Han står ganske høyt i banen i denne rollen og er en av de første Lars Arne Nilsen skriver opp på laget sitt. Etter FKH borte har Brann mange fine kamper og jeg står fint med han på laget mitt. Ikke er han veldig dyr heller. Wolff Eikrem (13,0) regner jeg med de fleste har og han er så klart ett hett kapteinsemne hjemme mot Ranheim. Selv om jeg er noe usikker på Mjøndalen så syns jeg Brochmann (6,5) stadig leverer gode kamper og målpoeng. At han tar straffer hjelper så klart på i tillegg.



Angrepsspillere:


Ohi (9,8): Ohi har bommet på noen straffespark og det rapporteres at Leke James er i godt slag. Det kan fort bety at Aursnes tar tilbake straffeansvaret og at Ohi i perioder i enkeltkamper vil spille venstrekant slik at Leke James kan få noen minutter som spiss. Men vi snakker om Eliteseriens toppscorer og han må alle ha på laget sitt. 9,8 er billig når man tenker på at dette kanskje er ligaens beste spiss for ligaens beste lag. Hjemmekamp mot Ranheim er også blant de mest overkommelige kampene de har i løpet av sesongen på papiret.

Thomas Lehne Olsen (9,2): TLO har nest flest avslutninger av alle i Eliteserien, kun Ohi har flere. Formen peker oppover og selv om det virker lenge siden så scoret han 3 mål forrige runde borte mot VIF. Klassespiss i Eliteseriemålestokk. Hjemmekamp mot Viking bør være en god mulighet for han til å pynte på målscorerstatistikken.



Billigspiller:


Håkon Evjen (4,8): Hvis jeg ikke hadde hatt råd til å ta inn Layouni ville jeg gått for Evjen. Spilte ving i starten av sesongen når Zinckernagel var småskadet. Har nå spilt mye indreløper etter at dansken har kommet tilbake fra start for Glimt. 4 målpoeng og 7 bonuspoeng på 720 minutter er meget bra når man tenker på at han kun koster 4,8. Glimt er et topplag å regne for denne sesongen og det er få baner som er vanskeligere å komme til enn Asmyra. Skal man doble offensivt for B/G ville jeg gått for Evjen over Herrem (6,1).



Styr unna

Jeg styrer fortsatt helt unna RBK. Dette tross to strake trepoengere mot henholdsvis Mjøndalen og Brann. De har sett noe bedre ut defensivt, men de er langt fra friskmeldt. Jeg må se større spillemessig fremgang før jeg vurderer å ta inn dyre RBK-spillere.



Rundens drømmelag:


Rundens kaptein:

Tendensen er at Ohi leverer bedre enn Eikrem på bortebane når det er mer bakrom å løpe i. Ohi mister mest sannsynlig straffeansvaret og da heller jeg mot Eikrem. Layouni er et meget godt alternativ som jeg helt fint kan støtte som kaptein denne runden. Svensket scoret 3 mål hjemme mot LSK for ikke lenge siden. Godset er ikke allverdens så det kan fort bli noen målpoeng på vingen denne runden. TLO hjemme mot Viking er også en meget god kandidat i mine øyne. Tre gode kandidater i Eikrem, Layouni og TLO så er det bare å stole på magefølelsen! Lykke til!

Kategorier
FantasyFantasy EliteserienNorgeNyheterTippeligaenUkategorisert

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker