Get Tramadol Online Tramadol Online Fast Shipping Ordering Tramadol From Canada Tramadol Buy Online Cheap Uk Tramadol Purchase Online Uk
OLYMPIASTADION: Union Berlin skal for første gang i klubbens historie møte byrival Hertha, som spiller på mektige Olympiastadion i seriespill. Foto: Mats Eid Bjørset

Tidligere Viking-spiller klar for Bundesliga

Nigerianske Suleiman Abdullahi spilte 40 Eliteseriekamper for Viking i 2015 og 2016. Neste sesong skal han måle krefter mot forsvarsspillere fra Bayern München, Borussia Dortmund og Bayer Leverkusen.

 I februar 2015 signerte Viking en fireårskontrakt med den talentfulle spissen fra Nigeria. Abdullahi slo til ganske umiddelbart, og fikk spilte kun halvannen sesong i Viking, før ferden gikk videre. På sine 40 kamper i Eliteserien scoret han 13 mål, før han gikk til tysk fotball sommeren 2016.

Interessen rundt den unge angrepsspilleren hadde lenge vært stor, også før sommeren 2016. Valget falt til slutt på tysk fotball, og 2.Bundesliga for spissen. Eintracht Braunschweig ble neste stopp, og det ble spekulert i en overgangssum rett i underkant av 10 millioner norske kroner.

I sin første sesong i tysk fotball, ente Abdullahi kun med 13 opptredener i serien, og en scoring for laget som i 2016/17-sesongen ble nummer tre i 2.Bundesliga. De tapte playoff-kampene til øverste nivå, og det ble derfor nok en sesong på nest øverste nivå for de gulkledde.

Nedrykk, utlån og opprykk

Man skulle tro at Eintracht Braunschweig nå satset alt på opprykk, etter å ha vært så nær i 2016/17-sesongen. Sesongen 2017/18 ble derimot en gigantisk nedtur for klubben. De endte nest sist på tabellen, og måtte derfor ta den sure veien ned til 3.nivå i tysk fotball. For Abdullahis del ble denne sesongen likevel en liten opptur personlig, da han denne sesongen var involvert i 28 kamper, scoret sju mål og hadde fem assists. For et lag som rykket ned, må dette kunne sies å være en godkjent prestasjon av spissen.

Nigerianerens solide sesong ble lagt merke til, og han ble ikke med klubben nedover en divisjon. Berlins neste største klubb, Union Berlin bestemte seg for å låne spissen foran årets sesong i 2.Bundesliga. For andre gang på tre år, endte laget Abdullahi spilte på som nummer tre i 2.Bundesliga, og han var involvert i 19 seriekamper denne sesongen, og endte med to scoringer og fire assists.

Det var dermed klart for ny playoff om opprykk til Bundesliga for den tidligere Vikingspissen, denne gangen mot storklubben Stuttgart, som kun en gang siden 1977/78-sesongen har vært nede fra Bundesliga, og i tillegg har tre seriemesterskap den samme perioden. Union Berlin har på sin side aldri vært i Bundesliga, og har vært hele nede på nivå fire i tysk fotball så sent som i 2007/08-sesongen.

Den første av de to playoff-kampene spiltes i Stuttgart, og denne endte 2-2, blant annet etter en scoring av Suleiman Abdullahi. Union Berlin skaffet seg dermed et godt utgangspunkt før hjemmemøte med storklubben. Kampen i hovedstaden endte målløst, og Berlins neste største fotballklubb kunne slippe jubelen løs, etter seier på bortemålsregelen.

Utlånet gjort permanent

Nedturen for Abdullahis opprinnelige klubb fortsatte også denne sesongen, og Eintracht Braunschweig var faktisk kun ett mål fra å rykke ned til fjerde nivå denne sesongen. De endte på samme poengsum som Energie Cottbus som rykket ned, men med ett mål bedre målforskjell.

Fra 1.juli denne sommeren er Suleiman Abdullahi offisielt Union Berlins eiendom. Hovedstadsklubben har etter årets sesong gjort overgangen permanent, og i følge Transfermarkt betaler Union Berlin 500 000 Euro (rett i underkant av 5 millioner norske kroner) for spissen. Han skal dermed måle krefter med de største lagene i Tyskland kommende sesong, og det blir spennende å se om han får spilletid og om han slår til i Bundesliga.

Også Julian Ryerson, nordmannen som også er fostret opp i Viking spiller i Union Berlin. Han var involvert i åtte seriekamper denne sesongen, og høstet enorm skryt i hjemmemøte med Stuttgart i den andre playoff-kampen, hvor han spilte samtlige 90 minutter.

Kategorier
NyheterTyskland

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker