Buying Tramadol From Mexico Tramadol Visa Overnight Online Prescriptions Tramadol Tramadol Online Echeck Order Tramadol India Tramadol Buy Australia

Talentspeideren: Allan Saint-Maximin

I spalten ”Talentpeideren” vil vi se nærmere på noen av de mest spennende spillerne i verdensfotballen. Det vil være noe varierende hvor profilerte disse talentene er fra tidligere, men formålet er å gjøre leserne bedre kjent med spillere jeg tror man vil høre mye om i årene som kommer. Denne gang skal vi se nærmere på Allan Saint-Maximin!

Frankrike har hatt flere fantastiske årganger de siste årene, og det kommer opp spennende spillere på rekke og rad. Det gjør at det blir trangt om plassen på både A-landslag og U-landslag, og dagens mann er blant dem som har vært inn og ut av U-landslagene så langt. Når han nå har fylt 22 år er A-landslaget neste stopp, men så langt har ikke Allan Saint-Maximin fått prøve seg hos verdensmesterne. Han har dog levert en svært god sesong i Nice, men som den hittil eldste i vår spalte er Saint-Maximin et hittil nokså ubeskrevet blad. Det kan fort endre seg!

Spillestil
Fotball er underholdning, og få underholder mer enn Allan Saint-Maximin! 22-åringen har vært et fantastisk skue for Nice denne sesongen, med en selvtillit få andre er forunt. Han har spilt mest på topp denne sesongen, men har stort sett spilt på kant tidligere i karrieren. Også denne sesongen har han blitt benyttet en del på kant, både som innoverkant fra venstre og som en noe mer klassisk høyrekant. I den moderne fotballen har de klassiske driblerne forsvunnet i gradvis større grad, men i Saint-Maximin har man en spiller med et fantastisk repertoar og det er få det er så underholdende å se på. Med 4,4 vellykkede driblinger per kamp er det kun Neymar og Hatem Ben Arfa som dribler mer enn Saint-Maximin, og totalt sett har han flest vellykkede driblinger av alle i Ligue 1! Mannen med de lyse rastaflettene og Gucci-hodebåndet er virkelig en nytelse å se på, og jeg anbefaler virkelig å sette av ti minutter på youtube!

OGC Nice-trener Patrick Vieira har nytt godt av Saint-Maximins prestasjoner i sin første sesong som trener for klubben. Det endte til slutt med syvendeplass i serien.

Den 173 centimeter høye angrepsspilleren er svært hurtig og spesielt farten med ball i beina gjør ham vanskelig å stoppe. Han er svært fotrapp både over lengre distanser og i små rom, hvor han løser trengte situasjoner med utsøkte finter og kreative løsninger. Han spiller på høy risiko, og har fortsatt relativt høy feilprosent, men når han lykkes er det fantastisk å se på! Hittil er det noe uforløst over Saint-Maximin, som fort kunne hatt flere mål denne sesongen dersom han hadde vært noe mer klinisk. Totalt ble det seks scoringer og tre målgivende denne sesongen, men franskmannen har mye mer i seg! Når man ser han i aksjon kan han til dels minne om Neymar. I likhet med brasilianeren utfordrer han motstanderne med et vanvittig rykk, og stopper gjerne med ballen for å kunne ydmyke motspilleren litt ekstra. Han byr gjerne på det lille ekstra og den tette kontakten med ballen kombinert med hurtige tyngdeoverføringer gjør ham svært vanskelig å stoppe. Defensivt er han ikke all verdens til bidragsyter, men han har vært ønsket av Klopp og tyskeren så nok muligheten til å gjøre ham til en god presspiller også.

Prestasjoner
Det store gjennombruddet for Saint-Maximin har ikke kommet helt enda, og han har ikke de helt store merittene å vise til. Han fikk dog debuten i Ligue 1 allerede som 16-åring, den gang som Saint-Etienne-spiller.   Hans gode prestasjoner i Saint-Etienne førte til at et hardsatsende Monaco signerte ham for omlag fem millioner euro i 2015, men etter to år på utlån er han nå ferdig med sin andre sesong som Nice-spiller. Han kostet Nice omlag ti millioner euro, og kan fort gå for betydelig mer dersom det blir en overgang i sommer. Gjennom hele perioden har han vært tilnærmet fast inventar på franske U-landslag, og totalt sett står han med over 30 kamper på landslagsnivå fra U16 og opp til U21.

Potensial
Saint-Maximin har i lengre tid vært ansett som en svært spennende spiller, men har ikke klart å ta det siste steget helt enda. Jeg er av den oppfatning at han har potensial til å bli en virkelig stor spiller, dersom han havner i en klubb hvor han får utfolde seg og hvor forholdene ligger til rette for at hans kvaliteter kommer til sin rett. Det har blitt sådd tvil om 22-åringens mentalitet, og hans noe utradisjonelle stil gjør at han gjerne anses som et uromoment. Det er dog ikke tilfellet, og tidligere trenere har uttalt at han er en målbevisst spiller som vet hva som kreves. Det hevdes at han har slitt litt med å tilvenne seg det å møte utfordringene man får på det høyeste nivået, etter å ha dominert voldsomt som ungdomsspiller, selv mot de beste fra sine årganger. Saint-Maximin skal ifølge tidligere trener Bertrand Rebours ha en fantastisk selvtillit og mentalitet, hvor han alltid har tro på egne ferdigheter og spiller uten frykt.

Det er få spillere det er vanskeligere å møte én-mot-én, og når man ser Saint-Maximin i aksjon ser man hvilket nivå han har inne. Han har vært ettertraktet blant de største klubbene i verden og dersom han får utløp for potensialet sitt har han ferdigheter til å bli en verdensstjerne.

Fremtid
Mye tyder på at Allan Saint-Maximin kan være på vei videre fra Nice, etter to sesonger i klubben. Kontrakten går ut etter kommende sesong og klubben fra den franske rivieraen ønsker nok å kunne selge ham med profitt. I januar var han tett linket til Milan, og det ble hevdet at en overgang til en verdi av om lag 25 millioner euro var klar. Forutsetningen var at Milan tok seg til Champions League, men slik gikk det ikke og dermed er Saint-Maximins fremtid usikker.Milans interesse vedvarer, men spørsmålet er om den italienske storklubben har midlene til å kjøpe ham. Arsenal skal også være interessert i 22-åringen, mens Liverpool har vist interesse tidligere og sies å ha følere ute når kontraktssituasjonen nå gjør at man kan få ham til en noe lavere pris enn hva man ellers kunne forvente å måtte ut med. Uavhengig av hvor veien går videre er det vel verdt å se Saint-Maximin i aksjon! Hvor enn han spiller kommende sesong så kommer jeg til å sette meg ned for å se én og annen kamp. Det er nærmest garanti for god underholdning når mannen med Gucci-hodebåndet er på banen, og jeg tror det blir i en større klubb enn Nice etter sommeren.

Kategorier
NyheterSpesialer

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker