Eliteserien Fantasy: Oppsummering av runde 9

Runde 9 i Eliteserien visste seg å være en 16.mai-fest verdig. Mange mål og overraskelser i flere av kampene gav oss resultater som ikke de fleste så for seg. Flere lags supportere kunne glede seg til å feire nasjonaldagen vår med en seier, og i tradisjon tro var flere av disse hjemmelag. Den største skuffelsen for mange var nok Molde sitt tap om man ser på det kun med Fantasy-øyne og både Rosenborg og Sarpsborg fortsetter å skuffe ut i fra forventingene man hadde til dem.



Brann – Saprsborg 08: 2-1

Målscorer: Berisha, Strand, Bateau
Målgivende: Berisha, Bamba, Halvorsen
Bonuspoeng: 3p: Berisha 2p: Strand 1: Yttergård Jensen


I Bergen elsker de 17.mai og buekorps, og da passet det utrolig bra for dem at Brann leverte varene hjemme mot de blå fra Sarpsborg. Bergensernes stolthet vant sjansestatistikken 19-11 og styrte spillet på Brann stadion. Berisha (9,6) har nå begynt å bli varm i trøya og leverte praktkamp og tosifret poeng for andre kamp på rad. Sammen med Strand (6,7) er han veldig spennende på midten, og spesielt sistnevnte er veldig mye involvert utenom målene også med både dødballansvar og skuddvillighet. Få andre spillere er verdt å nevne fra denne kampen, men man kan ta med seg at stjerneskuddet Strand Larsen (6,2) igjen var benket. De har ikke imponert uten han, så det kan være duket for retur i startelleveren neste kamp?



Kristiansund – Molde: 3-2

Målscorere: Psyche, Kalludra, Bye, Ohi, Bye (selvmål)
Målgivende: Kalludra, Gjertsen, Aursnes (2)
Bonuspoeng: 3p: Psyche 2p: Diop 1p: Kalludra


Molde ledet oppskriftsmessig 2-0 etter 31 minutter av kampen, og Ohi ( 9,7), som akkurat har blitt far, virket meget pigg. Eikrem (11,9), som er valgt av 47,7 %, startet på benk og Aursnes (7,7) styrte showet med to målgivende. Bye (6,2) bestemte seg for at nok var nok etter at han styrte ballen i eget mål, og valgte å sette et i riktig kasse. Etter dette tok Kristiansund over og kom til flere store sjanser. Kalludra (5,8) leverte mål og målgivende, mens forsvarspilleren Psyche (4,3) som også scoret mål, ble kåret til kampens beste spiller med en solid prestasjon og et flott mål.



Odd – Ranheim: 1-0

Målscorer: Rashani
Målgivende: Ruud
Bonuspoeng: 3p: Rashani 2p: Svendsen 1p: Ruud


Odd fortsetter å imponere resultatmessig og ligger på like mange poeng som Molde etter åtte spilte runder. Rashani (8,1) spilte en meget god kamp og ble også matchvinner med sin viktige scoring. Evigunge Espen Ruud (6,7) stakk av med en målgivende igjen etter tre runder hvor poengene har uteblitt for hans del til eiernes store fortvilelse.



Rosenborg – FK Haugesund: 0-2

Målscorere: Grindheim, Pallesen Knudsen
Målgivende: Stølås (2)
Bonuspoeng: 3p: Grindheim 2p: Pallesen Knudsen 1p: Wadji

Denne svir på så mange nivå for trønderne. Å tape hjemme på 16.mai er ikke akseptert uansett hvilket lag det er mot, å ikke score mål på hjemmebane er ikke akseptert og at Horneland sin gamle klubb tar seieren hjem må svi så fryktelig for trener og lag. Her er det mye som er så galt, og det er ikke vits å vurdere noen Rosenborg spillere for tiden. Hos rogalendingene er det derimot flere interessante, og nå er det obligatorisk å ha Stølås (7,2) på laget. Den venstrefoten er så gull den. Hadde det ikke vært for at han straks er 30 år ville han nok vært aktuell for større klubber i Norge og utenfor vårt fedre land. Skal ikke se bort ifra at Horneland kanskje vil hente han nordover før han får sparken? Ellers er det verdt å nevne Pallesen Knudsen (5,3) som en spiller å følge ekstra med på om FKH skal begynne å stenge igjen bakover. Billig pris for en spiller som er en trussel på dødballene til Stølås er spennende.



Viking – Stabæk: 3-0

Målscorer: Thorstvedt, Bytyqi, Høiland
Målgivende: Pereira, Fridjonsson, Bytiqi
Bonuspoeng: 3p: Bytyqi 2p: Thorstvedt 1p: Høiland


Det første man kanskje legger merke til er at Viking igjen har en Pereira som markerer seg. hadde det vært FPL hadde nok bonuspoengene gått til den unge venstrebacken takket være BPS-systemet, og undertegnede som så kampen må innrømme at det uansett var rart at det ikke ble noe bonus. Gutten tar alle dødballer og er en solid offensiv trussel. Ellers var det mange offensive spillere hos Viking som igjen imponerte. Når det røde kortet kom løsnet det virkelig og det ble rom å løpe i for Viking. Spesielt Bytyqi (5,5) visste at han også ønsker å melde seg på i fantasy-sammenheng. Thorstvedt (6,5) fortsetter å komme til sjanser og fikk en deilig scoring mot kompiser. Hvorfor Høiland (6,2) fikk bonuspoeng kan nok diskuteres, men setter straffesparket sikkert i mål og er en spiller det er vanskelig for motstandere og forholde seg til. Kan ellers nevne at det var mye temperatur i kampen og hele seks spillere hos hjemmelaget fikk gult kort, så energien er på plass i Stavanger.



Tromsø – Bodø Glimt: 1-2

Målscorere: Pirinen, Layouni, Evjen
Målgivende: Pedersen, Zinckernagel, Hauge
Bonuspoeng: 3p: Evjen 2p: Friedrich 1p: Kongshavn


En morsom kamp med mange målsjanser var det man fikk servert om man så på kampen om nord denne torsdagen. Evjen (4,8) var i praktslag og regisserte mye av det som skjedde på banen. Layouni (7,4) fortsetter å levere varene med et sikkert straffespark, prisen bare stiger og stiger. Ellers er det verdt å nevne at begge keeperne stakk av med bonuspoeng etter solide redninger.



Mjøndalen – Lillestrøm: 2-2

Målscorer: Solholm Johansen, Brochmann, Salquist, Lehne Olsen
Målgivende: Olsen Solberg, Brustad, Smarason, Megalvis
Bonuspoeng: 3p: Solholm Johansen 2p: Smarason 3p: Lehne Olsen


Smarason (8,7) er endelig tilbake for Lillestrøm. Fjorårets store Fantasy-kupp spiller 45 min og får både målgivende og bonuspoeng, noe som forteller om hva som bor i denne karen. Med Smaradonna tilbake passer det bra at Lehne Olsen (9,0) er i god form og kan score mål i år. Denne duoen er noe å følge med på. Mjøndalen så friske ut tidlig og ledet 2-0 til pause før det gikk galt for dem. Solholm Johansen (4,6) fortsetter å score mål og fremstår som et spennende alternativ på et Mjøndalen lag som ellers ikke har mange interessante spillere i denne sammenhengen.



Vålerenga– Strømsgodset: 2-0

Målscorer: Dønnum, Shala
Målgivende: Juarez, Finne
Bonuspoeng: 3p: Shala 2p: Lekven 3p: Dønnum

Vålerenga fortsetter å imponere på hjemmebane. Det bor mange mål i dette laget, og det er flere spillere som melder seg på. Igjen stikker Shala (8,6) med mye poeng. Mannen er der han skal være p årett tid og pirker inn en retur, noe som gjør at han også av en eller annen merkelig grunn stikker av med 3 bonuspoeng i en kamp hvor han var veldig anonym. Dønnum (5,4) gjør en god kamp og er en spiller man kanskje bør ha på blokka fremover om han spiller. Ejuke (8,3) var livlig som alltid, men med lite sluttprodukt. Kan nevnes at Finne (9,1) igjen startet på benk, men at når han kom inn fikk seg målgivende og mange solide involveringer. Vil nok fort være inne på laget igjen for de som tenker på å bytte til en annen av Vålerenga-gutta. Strømsgodset var rett og slett dårlige og det er ingen spillere det er verdt å nevne fra det laget.

Kategorier
Fantasy EliteserienNyheterUkategorisert

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker