Purchase Tramadol Cod Shipping Cheapest Tramadol Buying Tramadol In Australia Tramadol Online Cod 180 By Tramadol Online

Talentspeideren: Kik Pierie

I vår nye spalte ”Talentpeideren” vil vi se nærmere på noen av de mest spennende spillerne i verdensfotballen. Det vil være noe varierende hvor profilerte disse talentene er fra tidligere, men formålet er å gjøre leserne bedre kjent med spillere jeg tror man vil høre mye om i årene som kommer. Sist kunne du lese om Italias stjerneskudd Sandro Tonali. Denne gang skal vi se nærmere på Kik Pierie!

Ajax har blitt den nye kjæledeggen i europeisk fotball denne sesongen, og det er ikke uten grunn. Den nederlandske stormakten har slått ut flere a verdens største klubber fra Champions League og var bare sekunder unna å nå finalen. Til tross for at de ikke gikk hele veien har de unge guttene hos Ajax imponert voldsomt, og den kanskje mest fremtredende unggutten har vært Matthijs De Ligt. Han kommer til å forlate Ajax i sommer, og ventes å gå til en av verdens største klubber. I Ajax har de allerede erstatteren klar, og det er ham vi skal bli bedre kjent med her. Kik Pierie ble født i Boston, USA, men vokste opp i Nederland og har spilt fotball i Heerenveen siden han ble tatt inn på akademiet som syvåring. Her gikk han gradene før han som 16-åring fikk A-lagsdebuten på selveste 17. mai for to år siden. Den nå 18 år gamle midtstopperen har levert svært godt, og nå har Ajax sikret seg signaturen hans foran kommende sesong.

Spillestil
Kik Pierie tok seg inn i Heerenveen-laget som venstreback, men har den siste sesongen spilt midtstopper. Han er en svært dyktig ballspiller og er i likhet med De Ligt glad i å ta med seg ballen fremover for å bryte gjennom ledd i motstanderlaget og slik skape overtall høyt i banen. Pierie er en moderne midtstopper, med svært gode ferdigheter med ball i beina. Han er også en dyktig ballspiller, og til tross for at han er bare 18 år er han den som spiller klart flest pasninger per kamp for Heerenveen. Med en svært god venstrefot slår han ikke bare mange pasninger, han tar også ansvar som en kreativ kraft når laget skal fremover på banen og har en pasningsrekkevidde få andre er forunt! Når han kom opp på A-laget hos Heerenveen manglet unggutten en del på det fysiske, men den 185 centimeter høye midtstopperen har tatt steg også her. Han er likevel noe lett i kroppen mot de mest robuste spissene foreløpig og her har han et utviklingspotensial.

Til tross for at han ikke er ferdigutviklet fysisk er han likevel en solid duellspiller, og særlig hans evne til å lese spillet gjør at han kommer seirende ut av de fleste dueller. 18-åringen er svært dyktig til å posisjonere seg og har også fart til å hente igjen motstandere som er på vei forbi. Han ligger helt i toppsjiktet på antall gjenvinninger per kamp og er svært god til å sette inn avgjørende taklinger, selv om det har en tendens til å være noe overilt til tider. Pierie har tatt store steg de to siste sesongene og har utviklet seg til å bli en relativt komplett midtstopper, alderen tatt i betraktning. Han har også blitt en trussel på dødball og har levert hele fem målpoeng fra sin stopperplass denne sesongen.

Prestasjoner
Som nevnt debuterte Pierie allerede som 16-åring, og han fikk to kamper på tampen av 2016/17-sesongen. Der imponerte han såpass at han siden den gang har vært fast inventar på Heerenveen, og spiller 90 minutter hver eneste uke. Til tross for at han er bare 18 år har han spilt 70 kamper for Heerenveen, og han er også fast inventar på nederlandske ungdomslandslag. Han har representert de oransje hele 36 ganger på ulike nivå, og det amerikanske landslaget har forsøkt å få Pierie til å representere sin fødenasjon, men den anvendelige forsvarsspilleren ser ut til å vente på debuten for Nederland i stedet.

For de av oss som fulgte Martin Ødegaard under hans tid i Heerenveen var Pierie et svært hyggelig bekjentskap å få med i samme slengen, og nå anses han som et av Nederlands fremste forsvarstalenter. Foreløpig er troféskapet lite velfylt, men med en overgang til landets største klubb er det nok ikke lenge til Pierie kan løfte pokaler.

Potensial
Ajax er en av fotballens fremste utviklingsarenaer, og har vært svært dyktige på å gi unggutter tillit de siste årene. Kik Pierie er neppe hentet for å sitte på benken og basert på hans prestasjoner i Heerenveen bør han være aktuell for en plass i laget allerede ved oppstart i kommende sesong. Det er riktignok tøff kamp om plassene i Ajax, men Pierie har hatt en del alternativer å velge i og hadde neppe gått til Ajax dersom han ikke var tilsiktet å få bra med spilletid. Dermed får han mulighet til å ufolde seg i et lag som passer perfekt til hans spillestil, og han kommer inn i et system som er bygget på det at spillerne skal ha de kvalitetene Pierie besitter. Ettersom han er uprøvd på det aller høyeste nivået er det vanskelig å si med sikkerhet hvor langt 2000-modellen kan nå, men han har i flere år utmerket seg som en av de fremste talentene i gode nederlandske generasjoner. Jeg tror vi raskt vil bli kjent med Kik Pierie på en større scene enn den han har spilt på til nå, og forventer meg store ting fra ham i årene som kommer. Stopperplassene på Nederland er allerede besatt av Van Dijk og De Ligt, men jeg tror vi kan få se Pierie i troppen allerede neste sesong og da får han ta opp kampen med noen av verdens fremste midtstoppere for å få spilletid. At han skal komme helt opp på det potensielle nivået til de to nevnte stopperne forventer jeg ikke, men jeg tror Pierie har potensial til å bli fast inventar på et av storlagene i de fem største ligaene i Europa.

Fremtid
Det er allerede klart at Pierie blir å finne i Ajax kommende sesong og her har Amsterdam-klubben fått en svært god avtale. Ettersom kontrakten hans med Heerenveen ville gått ut etter kommende sesong fikk Ajax ham for bare fem millioner euro. De var ikke alene om å melde sin interesse og klubber som Manchester United og Chelsea har fulgt Pierie over en lengre periode, men foreløpig velger han å bli i nederlandsk fotball. Der tror jeg ikke han blir i veldig mange år og skulle Ajax levere en ny stor sesong i europeiske turneringer i løpet av to-tre år så tror jeg at Pierie fort blir et av de heteste salgsobjektene. Han har signert en kontrakt frem til sommeren 2024, men jeg blir overrasket om han blir værende i Ajax så lenge.

Kategorier
NyheterSpesialer

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker