Harry Kane har hatt en svært god start på sesongen. Fortsetter målkongen trenden mot Everton? Foto: Shutterstock

Champions League : returoppgjørene!

Første runde er avgjort, en overraskelse igjen fra Ajax som skal ta imot Tottenham med ledelse på hjemmebane, og en skuffelse for Premier League fansen, som måtte se Englands eneste håp i denne konkurransen bli overkjørt av Barcelona og har en tøff vei til finalen der de må snu 3-0 til seier. 

Liverpool – Barcelona: tirsdag 07.05 21:00

Liverpool har imponert meg så langt i Champions League, og det står respekt av enkelte av kampene de har klart mot blant annet PSG, Napoli og Bayern Munchen, men selv om Klopp er aldri så godt kjent med denne turneringen og har fått orden på spillerne som i forrige sesong kunne være litt ustyrlige, så hadde de ikke hellet med seg mot Barcelona da de to møttes i forrige uke. Statistisk sett var kampen relativt jevn, og selv om jeg ikke hadde anledning til å se oppgjøret selv, så kan jeg lese av de fleste rapporter at Liverpool tidvis var uheldige som ikke klarte å få med seg noe som helst fra det første møtet. Nå har Klopp og Liverpool en enda tøffere oppgave, for her hjemme på Anfield så må de tirsdag kveld klare å snu dette resultatet, de må skåre minst tre mål og de må helst klare å holde ett uthvilt og friskmeldt Barcelona lengre unna eget bur enn det de gjorde i Spania. 

For der Liverpool hadde en nervepirrende kamp i helgens runde av Premier League mot Newcastle, kunne Barcelona gi litt blanke i La Liga og valgte likegodt å bytte ut nesten hele laget som stilte mot Liverpool. For Barcelona førte det til ett 2-0 tap mot Celta Vigo på bortebane, men de har enda en 9 poengs ledelse i La Liga, så jeg tror nok det er helt innenfor uansett. Liverpool gjorde bare 3-4 endringer i laget som startet mot Barcelona, som betyr at de har en kamp ekstra i bena når de møter de spanske stjernene igjen her. Det hjalp nok heller ikke på selvtilliten at Mo Salah måtte bæres av banen med en hodeskade midt i andre omgang, og selv om han etter rapporter skal ha fått med seg slutten på kampen i garderoben, er det for tidlig å si om han vil bli spilleklar til denne kampen. 

Spørsmålet blir nå da om Liverpool har krefter, og ikke minst evner, til å snu resultatet mot Barcelona. Hadde de kunne reist fra Spania med ett bortemål hadde det nok vært en litt mer overkommelig oppgave, men de som har troa kan om ikke annet finne seg ett spill med høy odds, for Liverpool står i skrivende stund til 13.00 til å kvalifisere seg til finalen @ Rizk. Er det ett sted de kan gjøre det er det nok her hjemme, og det er heller ikke utenkelig, for vi har sett merkeligere resultater de siste årene i Champions League. Vi skal ikke lengre tilbake enn 2016 før vi finner en 4-0 seier for Liverpool over Barcelona, riktignok en treningskamp, men det er mulig.

Med ett uthvilt Barcelona frister det nesten å prøve en B her til over 3 i odds. Det er ekstremt sjelden man får så høy odds på ett uthvilt stjernelag, og det burde være litt verdi i gjestene sånn i utgangspunktet. Faren er selvfølgelig at de ikke trenger å vinne denne kampen, de kan velge å spare litt på kreftene selv om de er hvilte, for de skal mest sannsynlig til finalen her og har enda ett par runder igjen av La Liga. Det jeg uansett har troen på er mål. Messi med en dobbel i forrige uke er i fin form og skal opp mot ett Liverpool som ikke har noe annet valg enn å jage fremover. Liverpool har holdt nullen i de tre siste hjemme og klarte blant annet 0-0 mot Bayern Munchen og 2-0 mot Porto, men dette virker som en litt annen kamp. Jeg tror begge lag kan finne veien til mål her, og jeg tror vi minst får tre mål i denne kampen. Kombinasjonen gir oss 1.83 @ Bet365, som blir mitt spill i denne kampen.

Ajax – Tottenham: onsdag 08.05 21:00

Vi er inne i en avgjørende fase for Tottenham, der det denne uken avgjøres om sesongen skal avslutte med en kjempeseier, eller om alt skal rase sammen. Denne uken blir det avgjort om de for første gang i historien skal nå finalen i Champions League, og bare noen dager etter skal det avgjøres om de avslutter på topp fire i Premier League og sikrer seg en ny mulighet i den største klubbturneringen i Europa for den kommende sesongen. Først ut er denne kampen mot Ajax, men de inne nok alltids ha hatt litt bedre form før returkampen mot ungguttene fra Ajax. 

Som jeg nevnte i forrige ukes preview har Tottenham hatt ett ganske kjipt problem helt siden de spilte 4-3 borte mot City og slo ut den største favoritten i denne turneringen, det virker rett og slett som om de ikke klarer å skåre mål. På fem kamper siden da har det blitt stakkarslige 1 mål i rett nett og de har tapt fire av kampene med resultatet 1-0. Det at Harry Kane ble skadet og er ute for sesongen har selvfølgelig ikke hjulpet, heller ikke det at Son var suspendert før forrige kamp mot Ajax. Men nå i helgen klarte Son igjen å dra på seg kort i kampen mot Bournemouth der han ble sendt av banen etter bare 43 minutter, så lover det ikke akkurat godt for den kommende seriefinalen mot Everton til helgen. Son er uansett klar til kamp her mot Ajax, noe som burde løfte Tottenham noe og øke mulighetene deres for å faktisk ta seg videre, men markedet har fortsatt ikke helt troen på at Tottenham skal gjøre det, og oddsen på at Tottenham kvalifiserer ligger rundt 3.50 i skrivende stund. 

Det er en god grunn til at Ajax er favoritt til å gå videre. Ikke bare har de bortemål med seg før denne kampen mot Tottenham, men de gikk ubeseiret gjennom en gruppe med Benfica, AEK Athen og Bayern Munchen, før de slo ut gigantene Real Madrid og Juventus før trekningen mot Tottenham. De hadde en klar fordel før forrige møtet med at ledelsen i Eresdivisie valgte å utsette hele runden, som naturlig nok ga de litt friskere ben, en mulighet de ikke har fått denne helgen. De spiller akkurat nå mot Willem II med ett ganske uforandret lag fra det som startet mot Tottenham, men jeg antar at de nok gjør noen bytter etter hvert for å spare kreftene noe før returen mot Tottenham. Det er også litt spennende at denne kampen spilles mottatt av det de har vært vant til. I de to andre oppgjørene mot Juventus og Real Madrid har de spilt hjemmekampen først, og derfor har hatt en litt annen kamp å gå inn i når returkampen sto for døren, der de mot Real Madrid måtte jage ett tap og mot Juventus hadde bortemål mot seg. Her er Ajax i førersetet, noe som er uvant for de, og det kan potensielt skape utfordringer. 

Alt Ajax trenger å gjøre her er å holde uavgjort mot ett lag som sliter stort med det offensive spillet sitt. Son er tilbake, men det hjalp ikke Tottenham spesielt mye mot City, West Ham eller Bournemouth, så det spørs hvor mye det hjelper her mot Ajax. Borteformen til Tottenham er også langt fra den beste. En seier de siste ti på fremmed gress med en uavgjort, og etter slutten av januar har det bare gått nedover for Tottenham borte. Ajax er naturlig nok favoritter her til rundt 2 i odds, men markedet tror ikke på en brakseier. -1 asian ligger til over 3 i odds, der det virker som om alle forventer at Ajax vinner med 1 mål. Det alternativer får man til rundt 4.00, noe som kan vise seg å bli ett godt spill også. Tottenham må jage litt og Ajax, som er ett offensivt sammenskrudd lag, tror jeg kan like det. BTTS ligger bare rundt 1.60, men over 2,5 er mer spillbart til rundt 1.75 hos Norgesspill. Mauricio klarer nok å motivere spillerne sine til å gjøre en god kamp her, men om de ikke holder seg selv i trøya mer enn de gjorde mot Bournemouth kan det nok bli en del kort på de også i denne kampen (5 gule og 2 røde mot Bournemouth). Kortoddsen er ikke ute enda, men det kan være en annen innfallsvinkel til denne kampen.

Akkurat nå liker jeg over 2,5 mål og BTTS best. Ajax kan spille offensivt, men kan de egentlig spille defensivt? Det kan være at grunnen til at de holdt nullen mot Tottenham rett og slett var mangel på offensive evner hos motstanderne, for Ajax har bare holdt nullen i to av de siste ti, inkludert seieren over Tottenham. Skårer Tottenham først må Ajax klare å melde seg på uansett, og med 16 mål de siste fem hjemmekampene tror jeg nok de burde klare minst ett mål her foran eget publikum. De er proppfulle av spillere som vet at de kan forhandle seg til ett saftig lønnshopp dersom de imponerer i finalen, og det burde være en god ekstra motivasjon for vertene. 


Har du ikke konto hos Rizk?
Som ny kunde kan du få 100% opptil 1000 kr ved å registrere deg hos oss!
Registrer deg her!

Kategorier
Champions LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker