Ordering Tramadol Overnight Buying Tramadol From Mexico By Tramadol Online Tramadol Legal To Buy

Talentspeideren: Sandro Tonali

I vår nye spalte ”Talentpeideren” vil vi se nærmere på noen av de mest spennende spillerne i verdensfotballen. Det vil være noe varierende hvor profilerte disse talentene er fra tidligere, men formålet er å gjøre leserne bedre kjent med spillere jeg tror man vil høre mye om i årene som kommer. Først ut er en spiller en del antagelig har kjennskap til, men som foreløpig ikke har fått prøve seg på det øverste nivået. Her skal vi bli bedre kjent med Sandro Tonali.

Den 18 år gamle italieneren Sandro Tonali spiller for Brescia, hvor han har spilt siden 2012. Den da 12 år gamle Tonali var allerede en ettertraktet unggutt, og flyttet på seg når hans daværende klubb Piacenza gikk konkurs. Dermed lå veien åpen for å gå til Brescia, en klubb hvor Tonali har tatt store steg og levert en meget sterk sesong til tross for sin unge alder. Brescia er også klubben hvor Andrea Pirlo spilte i ungdomsårene, og likhetstrekkene mellom de to stopper ikke der. Ikke bare ser Tonali ut som en tro kopi av Pirlo på banen, med sitt lange, mørke hår og avslappede stil. Han er også omtrent en form for reinkarnasjon av spilleren Andrea Pirlo, iallfall i store deler av spillet.

Spillestil
I likhet med Pirlo startet Tonali ungdomskarrieren som en offensivt anlagt midtbanespiller, og som 16-åring scoret han hele 11 mål fra sin fremskutte midtbaneposisjon for Brescias u18-lag. Hans evne til å diktere tempoet gjorde at han gradvis ble flyttet dypere i banen, og nå spiller Tonali i det italienerne kaller regista-rollen. Med sitt fantastiske blikk for spillet, sine tekniske kvaliteter og sin eminente høyrefot er Tonali som skapt for å ligge i den dype rollen på midtbanen. I likhet med mannen han ofte sammenlignes med er Tonali en spiller som liker å ligge i dypet og prikke pasninger inn bak forsvaret(pasningsteknikken gjør at man nesten opplever å se Pirlo spille på ny), men 2000-modellen har også evnen til å avansere fremover med ball og er med jevne mellomrom å finne i motstanders 16-meter. Han er en langt mer energisk spiller enn hva Pirlo var og har noe høyere frekvens i det han foretar seg. Han har dog ikke den samme elegansen i spillet foreløpig, og er noe mer uryddig i stilen. Tonali er svært god til å posisjonere seg og har en evne til å finne rom høyere i banen enn de fleste andre dyptliggende playmakere. Dette fører til at han oftere blir satt under press, men hans ro og kontroll gjør at han løser disse situasjonene på strålende vis, også dette på nært identisk vis som Pirlo.

Sandro Tonali har blitt kalt “den nye Pirlo” ved en rekke anledninger, og når man ser ham på banen er det nesten så man kan se igjen originalen, som her slår en karakteristisk langspasning.

Unggutten har vært supporter av AC Milan siden barndommen, men overraskende nok er det ikke Pirlo som er hans forbilde. I stedet er det nåværende Milan-trener Gennaro Gattuso som var hans store barndomshelt og man kan til tider se igjen dette i spillet hans. Han er energisk også i det defensive spillet og er ikke fremmed for å gå hardt til verks når det er unødvendig. Denne sesongen har han fått hele tolv gule kort, flere av dem for uvørne taklinger. Av statistikk er det også verdt å merke seg at 18-åringen står med hele ti målpoeng denne sesongen! Tre scoringer og syv assist er svært respektabelt for en defensiv midtbanespiller.

Prestasjoner
Tonali fikk debuten for Brescia i august 2017 og spilte seg til fast plass inn i andre halvdel av sesongen. Denne sesongen har han vært et klart førstevalg hos Serie B-laget, og hans prestasjoner i 2018 førte til at han ble årets spiller i Serie B! Hans solide prestasjoner for Brescia gjorde ham også til et naturlig valg på Italias u19-landslag og her var Tonali en viktig del av laget som tok sølv i EM. I november 2018 ble han tatt ut på A-landslaget, til tross for at han fortsatt ikke hadde spilt på U21 og dette sier en hel del om forventningene for 18-åringen i Italia. Han har så langt ikke fått sin A-landslagsdebut, men er nå fast inventar på Italia u21.

Potensial
Når en unggutt er på vei opp og frem er det alltid vanskelig å vite hvor langt han kan nå. Tonali er allerede en strålende spiller, men helt hvor god han kan bli er det tidlig å si noe om. Skal man tro lagkamerater og ledere i Brescia er han gjennomprofesjonell. Han beskrives som svært moden for alderen og spillestilen tyder også på at han har hode til å bli virkelig god. Han presterer jevnt på et høyt nivå i Brescia, og jeg tror han er klar for å ta steget opp til Serie A umiddelbart. Hvorvidt han er klar til å spille for et av topplagene er jeg noe mer usikker på, men en overgang til et topplag og et utlån til et angrepsvillig lag som ønsker å ha mye ball kan fort være aktuelt. Potensialet er uansett ubestridt og jeg er overbevist om at Sandro Tonali vil bli en sentral spiller for Italia, og tror han vil bli en av verdens fremste playmakere! Sammenligningen med Pirlo er åpenbar og her tror jeg italiensk fotball har en fremtidig stjerne.

Fremtid
De italienske toppklubbene ligger langflate etter Tonalis signatur og ute i Europa skal flere av de største klubbene ha fulgt ham tett. Roma skal ha fått avslått et bud på 35 millioner euro allerede, mens Milan skal ha forhørt seg om prislappen som etter sigende skal være på omlag 50 millioner euro. Det er lite trolig at Tonali blir i Brescia veldig lenge, og den forrige dyptliggende playmakeren som fikk like gode skussmål som Tonali i Serie B var Marco Verratti. Han gikk direkte til PSG og må kunne sies å ha vært en suksess. Hvor Tonali havner er det nær sagt umulig å vite, men at hans neste destinasjon er en av de største klubbene i Europa er svært sannsynlig. Han skal selv ønske å bli i Italia, så gjenstår det å se om det blir favorittklubben Milan eller noen av de andre stormaktene i italiensk fotball som kaprer Tonalis signatur.

Kategorier
NyheterSpesialer

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker