Fantasy Premier League: Gameweek 37

Enden er nær for denne sesongen av FPL. Runde 37 kan være en avgjørende runde både for FPL-spillere og lag involvert i topp og bunn i Premier League. Flere har mye å spille for, noe som kan bli avgjørende fremover. Andre lag kan sies å være ferdigspilte og på vei mot ferie i tankene sine. En spennende og avgjørende fase står nå for tur, og dette er noen spillere man kan titte litt mot til kommende runde.

Rundens lag:

Her drøfter undertegnede, ledd for ledd, hvilke spillere som kan være lurt å få på laget til denne runden. MERK: Det er 2 runder igjen, og man bør planlegge for begge rundene om man gjør bytter nå.

Benk: Norris, Suttner, Diop, Holland.

Keeper:

Jordan Pickford (4,9): Englands førstekeeper har hatt en god sesong og befinner seg foreløpig på tredjeplass over keeperne på spillet. 154 poeng er meget habilt. Dette forteller mye om den defensive styrken som er hos Everton mannskapet for tiden. På de siste 9 kampene har han kun fått mindre enn seks poeng en gang. Hjemme mot Burnley må det være gode muligheter for flere poeng.

Forsvar:

Trent Alexander-Arnold (5,7):Unggutten har virkelig levert denne sesongen og toppet det foreløpig med å fullt fortjent bli tatt ut på årets lag. Startet ikke i CL mot Barcelona, bør dermed være helt safe til denne kampen her. Liverpool kjemper om seriegull og er nok interessert i å levere varene til tross for hva de har i vente neste midtuke-kamp. Trent er en offensiv trussel fra sin back, med en deilig høyrefot leverer han mye bra når Liverpool dominerer kampene. 9 målgivende til nå.

Matt Doherty (5,3): En av sesongens åpenbaringer leverte til den store gullmedaljen i starten av sesongen før han i det siste kun har gjort en helt grei jobb for de som har han på lagene. Dette er mye tilfeldigheter. Doherty kommer alltid til sjanser fra sin meget offensive back-posisjon. Scoret mot Arsenal sist hjemmekamp og liker seg godt hjemme. Her tror man at Wolves skal klare å stenge igjen, og i så fall skal det kun en avgjørende involvering til fra vår mann før han når tosifret igjen.

Lucas Digne (5,4): For en sesong den franske venstrebacken har hatt! Digne har gjennom hele sesongen levert gode offensive bidrag, og når også laget hans i det siste har lært å stenge igjen har poengene rent inn. Tar mange dødballer og kommer mye til innlegg, dermed et stort assist-potensial. Skuddfoten er heller ikke så gæren, noe som gjør at han foreløpig har fire mål. Everton kan holde nullen her, noe som gjør at Digne er selvskreven på laget.

Midtbane:

Sadio Mane (10,2): Vingen har endelig rundet 200 poeng og ser ikke ut til å stoppe. Velges til denne kampen fremfor Salah fordi budsjettet ikke går opp med egypteren. Til denne prisen får man mye for pengene. Står foreløpig med 20 mål uten å ta straffer, noe som er ganske ekstreme tall for en som aldri har scoret mer enn 13 mål i PL. Ser utrolig giftig ut og dukker ofte opp der han skal være foran kassa. Bytter med Salah på å ligge øverst sentralt i banen som regel, noe som er utrolig attraktivt for oss FPL-spillere når Liverpool er så offensive som de er.

Bernardo Silva (7,7): Slik Manchester City holder på må man ha spillere derfra i innspurten. Her har de alt å spille for og kun dette å konsentrere seg om for tiden. Bilva velges her som en budsjettløsning til kanskje mer attraktive Sterling (11,6). Blir gjerne sett på som den spilleren som er mest safe i laget til Pep. Bernardo er en allsidig spiller som bidrar på mange deler av banen. For oss er han mest attraktiv i en kantrolle, noe vi har sett han bekle litt i det siste. Spesielt på hjemmebane får han spille en offensiv rolle, og da har City en tendens til å skape mange sjanser.

Eden Hazard (10,9): Hazard er vel hovedgrunnen til at vi må velge budsjettløsninger på dette laget her, men det tror vi har er verdt denne kampen. En frustrerende spiller å ha på FPL, men står med soldie 16 mål og 13 målgivende. De siste hjemmekampene har han levert 7-16-14-10-1-15, noe som forteller om en spiller som er et het kapteinsalternativ på hjemmebane. Watford har hatt en god sesong, men opptrer ofte litt rotete defensivt. Vil tro Hazard kan få gode rom her om det blir en åpen kamp.

Diogo Jota (6,3): Blant sesongens største hype før alt startet etter en god sesong for Wolves i Championship. Leverte ikke varene i det hele tatt da, og gikk 14 runder uten å score mål eller få målgivende. Fra og med runde 15 har han 9 mål og 8 målgivende, noe som er veldig solide tall. Spiller spiss sammen med Jimenez slik laget er satt opp og er den av de som kommer til flest skudd i boks. Hjemme mot Fulham vil det nok bli flere, og fort noen kasser på den unge portugiseren.

Angrep:

Dominic Calvert-Lewin (5,4): Som nevnt tidligere er Everton i slaget, og dette gjør at budsjettspissen deres fremstår som et greit pick. Er ikke en storscorer (foreløpig), men en spiller som gjør en meget god jobb i det oppbyggende spillet og som jobber bra defensivt. Fremstår som et førstevalg for Silva, og så lenge han er på banen som spiss vil det alltid finnes en sjanse for mål. Til 5,4 er han dermed et godt alternativ denne runden.

Raul Jimenez (7,0): Spissen fra Mexico har hatt en fantastisk sesong for Wolves og står med 13 mål og 10 målgivende i debutsesongen sin. Er en komplett spiss som er flink til å gjøre lagkameratene sine gode. Har utviklet et veldig godt samspill med Jota, hvor de begge er flinke til å finne hverandre. Kommer til veldig mange sjanser for FPL-poeng når Wolves dominerer kamper som de ofte gjør på hjemmebane. Har til tider vært litt rotete i avslutningene, men her vil han nok få mange muligheter mot et Fulham som i hvert fall tidligere har sluppet til mange sjanser.

Sergio Aguero (11,9): Han har igjen hatt en meget solid sesong. Foreløpig er poengsummen hans på 193, noe som er det høyeste siden 14/15 sesongen. Med sine 20 mål kjemper han i toppen av toppscorer-kampen, noe som bør være motiverende for Argentineren som begynner å komme litt opp i årene. Har vært mindre rotasjonsutsatt denne sesongen, og med et City som jakter seriegull vil han nok igjen bli å se i startelleveren.

Rundens billigspiller:

Jonny Otto (4,3): Høyrebacken til Wolves har ikke markert seg i like stor grad som Doherty, noe man også ser på poengene. Dette er litt tilfeldigheter ettersom Otto også er utrolig offensiv i 3-5-2 systemet til Wolves. Leverte to målgivende sist hjemmekamp. Til den prisen leverer han mer enn man forventer, og når man skal balansere troppen sin med stramt budsjett er han et flott alternativ.

Styr unna:

Kieran Trippier (10,3): Trippier er en fantastisk back som er en solid spiller å ha på sitt FPL-lag. Problemet er at han har blitt hvilt i PL når de har CL. Når han koster 6,0 er det utrolig kjedelig å ha han på laget sitt i den fasen spillet er i nå. Man bør prioritere spillere som er 100 % sikre på å starte om man skal opp i premium, og det er man ikke med Trippier for tiden.

Ukens kaptein:

Raheem Sterling: Om valget skulle vært uavhengig av budsjett hadde valget falt på årets unge spiller i England, nemlig Raheem Sterling. På hjemmebane er City utrolig sterke og kan fort putte mange mål. Sterling har 226 poeng denne sesongen og har vært jevn stort sett hele tiden. Corer fort mer enn et mål om han har dagen, og ettersom han er midtbane er hvert mål verdt mer enn hva det er for eksempelvis Aguero. Andre gode valg er flere spillere som jager tittelen: Salah, Aguero, Mane. Wolves gutta kan fungere som diff-kapteiner om man jager i en miniliga.

Kategorier
FantasyFantasy Premier LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker