Hva vet du om forskjellige oddssystemer?

I fotball og andre idretter, og forsåvidt mange forskjellige sporter, kommer man ikke utenom at det er ekstremt mange som liker å øke spenningen med tipping på odds. Her til lands er det Norsk Tipping som styrer, men det er absolutt ikke vårt eneste alternativ når det gjelder oddstilbydere. Det er svært mange utenlandske spillselskaper tilgjengelige som tilbyr både casinospill og odds. Det er mange som foretrekker disse, da disse går for å gi noe mer avanse enn Norsk Tipping gjør. Om du ikke går for Norsk Tipping, kan du velge mellom mange andre gode tilbydere som tilbyr odds i ekstremt mange grener, enten du foretrekker fotball, tennis, eller til og med amerikansk baseball. Det er mange å velge mellom, men de gir stort sett det samme i odds på de forskjellige kampene, med små forskjeller.

Måter å regne på

Heldigvis bor vi i Norge med det metriske system, og mange logiske systemer som vi er vant til å bruke. Slik er det ikke overalt, og spesielt USA har endel andre måter å gjøre det på som kan skape noe forvirring. Også i England og Irland er det endel andre systemer i bruk; også innen odds. I Norge benytter vi desimaler for å beregne odds, og det er et system som fungerer svært tilfredsstillende på mange måter. Her i denne artikkelen om Engelske odds finner vi utdypende forklaringer om de forskjellige oddsformater. Det er nemlig noen vesensforskjeller det er svært viktig å være klar over mellom visse steder. Som nevnt er USA noe spesielt, så det er ikke så viktig for oss nå. England benytter brøksystemet, og som sagt, her til lands benytter vi desimalsystemet.

Oversikt over systemene

I USA benytter de som sagt et system som ikke er så relevant for oss, så vi trenger ikke bry oss om dette her. I England og Irland benyttes brøksystemet for odds, og dette er noe som de er vant til der. Det går rett og slett ut på at man skriver odds som matematiske brøker, slik som dette: 4/2, 8/3, 11/3 eller 19/4. For de som er vant til dette, er det ikke noe problem. Men for oss nordmenn, kan det være greit å bruke kalkulator for å finne ut nøyaktig hvor mye vi kan vinne med disse oddsene. Da blir oddsene omgjort til systemet vi benytter her til lands. Deler man for eksempel 11 på 3, så får man 3.67. Dermed legger man til innsatsen (1), så får man det tallet som benyttes i Norge. I dette tilfellet får man 4.67.

Norske odds

Det er helt klart et av de bedre systemene vi benytter, og mange vil nok hevde at det er både mer logisk og enkelt å bruke. Desimalsystemet er trolig det beste, og det forutsetter i alle fall ikke at man har kalkulator i lommen hver gang man ser oversikten over odds. Det er lett å se umiddelbart hva man får igjen for hver krone satset om man skulle være heldig å vinne med det flotte desimalsystemet. Lykke til!

Kategorier
NyheterUkategorisert

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker