How To Get Tramadol Online Uk Order Tramadol Overnight Order Tramadol Online Canada Can You Buy Real Tramadol Online Tramadol Next Day Visa

Eliteserien Fantasy: Fem keepere som er gode valg

Det nærmer seg ny sesong med Eliteserien, som betyr nytt år med Fantasy. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke keepere du bør ha fra start i denne sesongens Eliteserien Fantasy

Andreas Linde (6.5) Molde

Moldes svenske keeper stod strålende mot Hoffenheim i Europa League kampene gjennom vinteren, og viste hvorfor ingen keepere er høyere prissatt enn han på årets Eliteserien Fantasy. Ser man på historikken for antall nuller holdt for Molde som lag, så sier den likevel noe annet. Den viser nemlig ti, åtte og syv over de siste tre sesongene. Så skal det sies at Linde spilte lite i 2019, mens Molde hadde store skadeproblemer i forsvaret i fjor, som førte til store forandringer.

I år ser likevel ting annerledes ut. De har riktignok skader på Birk Risa (6.0) og Sheriff Sinyan (5.5) for øyeblikket, men trener Erling Moe uttalte til Eurosport lørdag at det ser ut til at de to vil bli klare til seriestart. Med spillere som Stian Gregersen (6.0), Martin Bjørnbak (5.5) og Marcus Holmgren Pedersen (6.5) som andre alternativer i forsvarsrekka, bør det være mulig å tette igjen bakover. Molde er blant favorittene til å vinne årets sesong, og skal de klare det er de nødt til å holde nullen en god del på veien, slik de gjorde i deres forrige treningskamp mot Kristiansund nylig. Molde har tre veldig fine kamper i starten, med Kristiansund (H), Tromsø (B) og Brann (H), før Rosenborg (B) og Vålerenga (H) venter i de to neste.

Andre Hansen (6.0) Rosenborg

Dersom man mener det er for dyrt å betale 6.5 millioner for en keeper, er Hansen et alternativ til 0.5 mill mindre. Han spiller for et Rosenborg-lag som de siste sesongene har slitt med å holde nullen. Dette har også preget prisen på Hansen som i 2019 kostet hele 7 mill, mens han i fjor kostet 6.5 mill. Det forteller oss at dersom Hansen og Rosenborg presterer som han gjorde på sitt beste, er 6.0 mill muligens et røverkjøp.

I likhet med Molde har Rosenborg et svært konkurransedyktig forsvar, med blant annet Gustav Valsvik (5.5) og Markus Henriksen (6.5) som i år er kategorisert som forsvarspiller. I tillegg ryktes det om et mer kompakt og kynisk Rosenborg-lag kommende sesong, og i likhet med Molde er de blant favorittene i årets eliteserie og bør ha flere rene bur enn lagene lenger ned på tabellen. Fortsetter de slik som i treningskampene, hvor de har holdt nullen i to av tre kamper, kan Hansen være et svært godt valg. Rosenborg har et noe vanskeligere kampprogram enn Molde, men har til gjengjeld to kamper i runde 3. De møter Vålerenga (B), Viking (H), Brann (H) + Bodø/Glimt (B), Molde (H) og Sandefjord (B) i de første fem rundene.

Kristoffer Klaesson (5.5) Vålerenga

Hvis vi går enda et hakk ned i pris finner vi seks keepere prissatt til 5.5 mill. Blant disse er landslagsaktuelle Klaesson mest eid blant keeperne i årets Eliteserien Fantasy. I skrivende stund er han eid av 23.8%. Nordmannen spiller for et Vålerenga lag som forventes å stenge igjen mer bakover. Trener Fagermo har fått mer tid på seg til å sette det Vålerenga laget han ønsker. De fikk med seg en svært respektabel 3.plass i fjor. Før denne sesongen hentet kvalitetsspillere som vil være med å heve Vålerenga som lag.

På tross av en del rot i starten av sin Vålerenga-karriere, har 20 år gamle Klaesson full tillit som sisteskanse. I fjor avsluttet de sesongen med å holde nullen i fem av ti kamper. På hjemmebane var de sterke defensivt hele sesongen. De har sluppet inn ett mål i begge treningskampene denne sesongen. Vålerengas fem første kamper er Rosenborg (H), Brann (b), Kristiansund (H), Mjøndalen (B) og Molde (B). Det er en helt grei start, hvor de fort holder nullen i 2 av kampene.

Jacob Storevik (5.0) Sandefjord

24 år gamle Jacob Storevik er et litt annerledes valg enn spillerne nevnt over. Dette fordi han spiller på et lag som på papiret er mye svakere. Sandefjord har, sammen med Mjøndalen, lavest odds for å rykke ned i år. Likevel er Storevik valgt av hele 18.5%. Svaret på hvorfor får man ved å se på poengsummen han fikk forrige sesong, nemlig 134 poeng. Det var flere enn noen annen keeper på spillet. I tillegg koster han 5 mill, som gjør at han er et godt alternativ til de som ikke vil betale for mye for keeper. Det skal sies at mange av disse poengene skyldes hele fem strafferedninger. Likevel er det absolutt en ferdighet som kommer godt med for keepere i Eliteserien Fantasy, da det gir hele fem poeng.

Sandefjord holdt hele ti rene bur i fjor, flere enn blant annet Rosenborg og Odd. Trener Martí Cifuentes er byttet ut med Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström. I treningskampene spilte de først 0-0 mot Odd, før de gikk på et stygt 4-0 tap mot Mjøndalen. For de ca. 20% av årets spillere som har valgt å gå for Storevik, er det bare å krysse fingrene og håpe på at de har fått skikk på det defensive innen seriestart mot Odd (B). Deretter følger en runde hvor Sandefjord ikke spiller. Dette gjør at dersom du velger Storevik bør du ha en spillende keeper på benken, som kan ta plassen hans i runde to. Deretter venter Mjøndalen (H), Tromsø (B) og Rosenborg (H).

Jacob Karlstrøm (4.5) Tromsø

Nyopprykka Tromsø tilbyr et billig keeperalternativ som per nå ser ut til å ville starte alle kampene for klubben. Jacob Karlstrøm holdt nullen i 12 av 29 kamper for fjorårets serievinner i OBOS-ligaen. Han opprettholder neppe de tallene i Eliteserien, men det forventer man ikke heller til en pris av 4.5 mill. Fordelen med en keeper for det som papiret er et svakere lag, er redningspoengene dette gir. I Eliteserien Fantasy får keepere ett poeng per tredje redning. Dette kan komme godt med over en hel sesong. I tillegg er Karlstrøm den eneste av 4.5 keeperne som spiller alle de fem første rundene. Grunnen til dette er at lagene i Viken har fått utsatt sine kamper i starten. Dette gjør at andre interessante 4.5 mill valg som Myhra (Strømsgodset) og Craninx (Lillestrøm) har to blanke runder i starten.

Et annet poeng er hvor utrolig få bonuspoeng keeperne tradisjonelt får i Fantasy Eliteserien. Av de 1440 bonuspoengene som ble utdelt i i fjor, gikk kun 95 poeng – eller 6,5 % av de til en keeper. Dette gjør at man kan forsvare å gå billig på keeperplass. En mulighet er Karlstrøm som hovedkeeper til 4.5 mill, med en 4.0 mill keeper på benken. Dette frigjør midler som kommer godt med andre steder i laget. I treningskampene har de sluppet inn ett mål mot både Rosenborg og Bodø/Glimt. Kampprogrammet i starten er ikke det enkleste for Tromsø, med Bodø/Glimt (B), Molde (H), Viking (B). Deretter mykner det til med Sanderfjord (H) og Strømsgodset (B) i de to neste.

Kategorier
Fantasy EliteserienNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker