Tramadol Purchase Canada Tramadol Sales Cheap Tramadol Online Overnight Uk Tramadol Order Uk Tramadol Mastercard
Rune Jarstein (35) får tøff konkurranse om plassen denne sesongen. Foto: Erik Geiger / Shutterstock.com

Hvem får tillit mellom stengene?

Denne sesongen satser Fotballsonen på Fantasy Bundesliga, og vil komme med tips til hver runde. Før det hele sparkes i gang kommer vi med våre heteste tips i alle ledd. Først ut er keeperne.

Les også: Fantasy Bundesliga er her! Slik fungerer det!

Vi setter i gang med keeperne, og våre tips til hvem som bør få tillit mellom stengene. I motsetning til andre Fantasy-spill man har vendt seg til, er det en enda større fordel å ha en keeper som blir varm i trøya mellom stengene, da keeperen mottar tre poeng for hver andre redning av skudd på mål. To redninger er altså i Fantasy-valuta like verdifullt som et rent bur.

Med et prisgap fra 1 million på de billigste alternativene, opp til Manuel Neuer (13.0) er det mye å ta høyde for. Skal man gå for en fast, stabil mann, og unngå å bruke store summer på en reserve, eller vil man ha to mann som kan rulleres på avhengig av runde og motstander. Vi deler opp målvaktene i to prisklasser, fra de mest rimelige, helt opp til toppsjiktet.

Billigklasse (1.0-7.0)

Vi starter med de alternativene som ikke svir av så mange av de 150 millionene man har disponible. Førstemann opp av hatten er Werder Bremens Jiri Pavlenka (7.0). Laget greide seg med ett nødskrik forrige sesong, da de til slutt slo Heidenheim på bortemålsregel i nedrykks-kvalifiseringen. Ingen keeper mottok så mange skudd på mål som Pavlenka forrige sesong, 170 i tallet. Tsjekkeren scorer lavt på redningsprosent, med drøyt 60%, og bare jumboen Paderborn slapp in flere mål. Men det hører også med til historien at et oppvaskmøte mellom spillere og ledelse bedret situasjonen på vårparten. En bankers førstekeeper, som vil ha mye å henge fingrene i kan gi god valuta tilbake for den akseptable prislappen.

Union Berlin overrasket mange, og berget plassen uten nevneverdig dramatikk i klubbens første sesong på det øverste nivå. Rafal Gikiewicz (7.0) må ta sin del av æren for det. Polakken, som noterte seg med 109 redninger, var en av de desidert travleste sisteskansene i ligaen. Miniputtens mest betrodde endte også opp med åtte rene bur, og hans imponerende spill sendte han ett hakk opp på karrierestigen, da han i sommer signerte for Augsburg. Vi fører 31-åringen opp på vår liste.

For tidlig for stortalentet

Bundesligas mest spennende keeper-overgang ble klargjort allerede i januar, da Bayern München hentet Schalkes Alexander Nubel (4.0) som var på utgående kontrakt. Den langsiktige planen er at Nubel skal erstatte Neuer, trolig etter hvert også på det tyske landslaget. Men denne sesongen skal Nubel først og fremst bare lære, og bli tatt under vingene til den godt etablerte landslagskeeperen, som gjennomførte den samme overgangen for ni år siden.  

Premium (8.0-13.0)

Alexander Schwolow (10.0) var en av sommerens mest ettertraktede keepere etter noen solide oppvisninger i Freiburg-buret. 28-åringen endte til slutt opp i hovedstaden og Hertha Berlin, hvor han skal ta opp kampen om plassen med vår egen Rune Jarstein (4.0). Den tidligere Freiburg-keeperen er hentet inn som nordmannens erstatter, og selv om Jarstein har lagt en veldig bra sesong bak seg, må han nok ta rollen som utfordrer allerede. Når det er sagt, så må Schwolow prestere umiddelbart, skal han holde en så solid reserve som Jarstein bak seg. Skader holdt han ute deler av sesongen, og spilte totalt 24 ligakamper. Redningsprosenten var det bare Manuel Neuer som kunne matche av samtlige målvakter i ligaen, og med et snitt på nesten 3,5 redninger per kamp, vil han gi poeng i kassa om storspillet fortsetter etter overgangen.

Yann Sommer (31) får vår tillit i mål. Foto: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com

Sommer blir vår mann

Yann Sommer (12.0): Den ubestridte eneren i Borussia Mönchengladbach havner øverst på vår ønskeliste. For all del et dyrt alternativ, men kan betale tilbake prislappen i gull. Med 110 redninger forrige sesong, kommer han ut som «kong skuddstopper» i den statistikken. Redningsprosenten på nesten 75% forteller mye om kvalitetene sveitseren innehar, og selv om Sommer har hatt mye å gjøre om man skal ta forrige sesongs tall i betraktning, ble det bare 40 baklengs på 34 serierunder. Med poengtrekk på ett poeng per mål imot, er det også viktig at det ikke lekker bakover.

Skal man først investere på øverste hylle, trengs det bare en million ekstra for å sikre seg den aller øverste, Manuel Neuer (13.0). Men til tross for at han vant forrige sesongs statistikker på både redningsprosent og rent bur, kommer han til å få langt mindre å gjøre enn keeperkollega Sommer. Derfor velges sveitseren av de to i denne tungvekts-duellen.

Her kan du spille Fantasy Bundesliga.

Kategorier
FantasyFantasy BundesligaNyheterTyskland

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker