Ordering Tramadol From India Tramadol Buy Australia Tramadol Buying Tramadol Uk Buy
Lucien Favre kan smile bredt over å ha Haaland fra start denne sesongen. Foto: cristiano barni / Shutterstock.com

Favre med grunn til å smile

Bundesligaen er endelig tilbake, og den første runden etter vinterpausen ble den mest omtalte noensinne av norske medier. Borussia Dortmund snudde på dramatisk kampen som nesten så tapt ut borte mot Augsburg, helten fra oppgjøret vet vi alle hvem var.

Erling Braut Haaland annonserte sin ankomst til den tyske ligaen med et brak. Augsburgs manager Martin Schmidt advarte nordmannen før helgens oppgjør at det kom til å bli en tøff arena å få sin debut på. De ordene måtte 52-åringen svelge etter at dommeren blåste for siste gang, og Haaland stolt kunne plukke med seg matchballen som et tydelig bevis på sine tre nettkjenninger tross kun en drøy halvtime på banen.

Hjemmedebut for tur

Dortmund-sjef Lucien Favre påpekte at Haalands få skikkelige treninger med laget gjorde han mindre aktuell fra start i helgen, men etter debuten, samt en ny treningsuke med sine nye kolleger, er nok tenåringen høyaktuell fra start i fredagens kamp på Signal Iduna Park mot Køln. Spissrival Paco Alcacer har vært mye ut og inn av laget, og var ikke med i kamptroppen på Haalands store dag.

Seieren var høyst nødvendig om Dortmund fortsatt skal ha håp om tittelen denne sesongen. RB Leipzig avga ikke poeng, og dermed forblir luken opp til toppen sju poeng. På fredag har de en ypperlig mulighet til å legge press på tabellkonkurrentene, men da må Køln slås. På hjemmebane har Dortmund et solid overtak på helgens motstander, og de tolv siste oppgjørene har resultert i åtte hjemmeseire og fire poengdelinger.

Køln tok selv en viktig seier hjemme mot Wolfsburg, som dyttet dem tre poeng over kvalifiseringsplassen de selv hadde før runden. Dette ansees nok som en bonuskamp for laget som ønsker å befeste seg i den øverste divisjonen igjen.

David Wagners store test

Schalke har hatt en sesong over all forventing etter at David Wagner kom inn portene. Etter første halvdel befant de kongeblå seg på en femteplass på tabellen, med kontakt til de fire som befant seg over på tabellen. De kickstartet også vårsesongen da de tok imot Borussia Mönchengladbach, som i forkant lå på en fin andreplass. Schalke kunne fornøyd hale inn årets første seier, etter 2-0 og debutscoring av Michael Gregoritsch. Dermed krympet Schalke luken opp til bare to poeng, mens Gladbach mistet sin andreplass.

Robert Lewandowski elsker å spille mot Schalke. Federico Guerra Moran/shutterstock.com

Nå venter laget som overtok andreplassen for David Wagners menn, Bayern München på Allianz Arena. En arena og motstander Schalke er langt ifra komfortable med. Bayern har vunnet 17 og spilt tre uavgjort på de siste 20 kampene lagene imellom. På papiret ser kampen nesten avgjort ut allerede. De kongeblå er også en drømmemotstander for målmaskinen Robert Lewandowski, som scoret hat-trick i det motsatte oppgjøret i andre serierunde. Polakken har scoret i ni strake kamper mot Schalke, og har på de kampene totalt 13 nettkjenninger.

Et annet naturlig samtaleemne før kamp er keeper Alexander Nubel. Unggutten som overtok kapteinsbindet før sesongen for Schalke gikk aldri med på å forlenge kontrakten, og signerte for Bayern München når han i vinter ble Bosman-spiller. Enda har han en halv sesong som Schalke-spiller, men soner fortsatt etter den fryktelige taklingen mot Frankfurt, som ga han seks kampers karantene. Mye tyder likevel på at Nubel har gjort sitt i Schalke-drakten, og at 21 år gamle Markus Schubert vokter målet resten av sesongen, siden Schalke ikke henter tilbake Ralf Fahrmann fra et noe merkelig låneopphold i Norwich.

Helgens kamper

Fredag 24. januar

Borussia Dortmund – Køln

Lørdag 25. januar

Borussia Mönchengladbach – Mainz

Wolfsburg – Hertha Berlin

Eintracht Frankfurt – RB Leipzig

Freiburg – Paderborn

Union Berlin – Augsburg

Bayern München – Schalke

Søndag 26. januar

Werder Bremen – Hoffenheim

Bayer Leverkusen – Fortuna Düsseldorf

Kategorier
Forhåndssaker og kampreferatNyheterTyskland

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker