Tramadol Online Overnight Shipping Get Tramadol Online Prescription Tramadol Online Cheap Tramadol Online Uk Tramadol With Paypal
Foto: Shutterstock.com

Hans-Dieter Flick ved roret frem til vinterpausen

Landslagspausen er over, og det er tid for den tolvte serierunden i Bundesligaen, enda med Borussia Mönchengladbach som serieleder. Den vil de også bevare uavhengig av helgens resultater.

Gladbach har hatt en formidabel start på sesongen, og opparbeidet seg en luke på fire poeng ned til RB Leipzig, Bayern München, og overraskelseslaget Freiburg. Forrige runde var deres effektivitet utslagsgivende i et tett oppgjør mot Werder Bremen som endte med en 3-1 seier. Til helgen reiser de til hovedstaden for å møte nykommeren Union Berlin, som etter mange gode resultater i det siste har plassert seg komfortabelt midt på tabellen.

Freiburg har overrasket alle denne sesongen, og ligger poengmessig likte med både RB Leipzig og Bayern München. Men det som skjedde i teknisk sone i deres siste ligakamp hjemme mot Frankfurt, var vel så sjokkerende. Frankfurt kaptein David Abraham løp regelrett ned Freiburg-sjef Christian Streich i forkant av et innkast. Argentineren fikk marsjordre, og har i etterkant fått sju ukers utestengelse, og en bot på drøyt 20 000 euro for hendelsen. Kampen endte til slutt 1-0 favør Freiburg.

Flick-effekt?

Bayern München gikk inn i «der klassiker» med Hans-Dieter Flick som hovedtrener, etter at Niko Kovac fikk sparken etter det pinlige 5-1 tapet mot gamleklubben Eintracht Frankfurt. Det skulle vise seg å bli en suksess, da Bayern seiret hele 4-0 hjemme mot rivalen. Flick fikk tidligere samme uke sin debut, da Bayern etter mye stanging, til slutt tok alle poengene hjemme mot Olympiakos i Champions League. Den midlertidige treneren har dermed full pott på sine to første kamper, og er avhengig av tre poeng også denne helgen da Fortuna Düsseldorf står på motsatt side om de skal henge med i toppen.

Karl-Heinz Rummenigge bekrefter at Hans-Dieter Flick har ansvaret på Allianz Arena frem til vinterpausen. / Shutterstock.com

Düsseldorf har også fått opp dampen etter en litt skjev start på sesongen. En 2-0 seier hjemme mot Køln dyttete dem over streken, før de i runden før landslagspausen tok sitt første bortepoeng, i en høydramatisk 3-3 kamp borte mot Schalke. Alle tre scoringene deres kom fra formspilleren, Rouwen Hennings, som med sine ni ligamål denne sesongen bare har Robert Lewandowski og Timo Werner foran seg på toppscorerlisten. Spissen er en veldig stor grunn til at laget nå er over streken, da han er den eneste Düsseldorf-spilleren etter elleve runder har notert seg med mer enn ett mål.

I ligasammenheng blir dette bare den femte oppgjøret mellom de to klubbene. Og skal man tro statistikken, er det bare å gjøre seg klar for en målfest. Tre av de tidligere oppgjørene har endt med fem scoringer, mens sist oppgjør på Allianz Arena endte 3-3. Den gangen var det hurtigtoget Dodi Lukebakio som sto for hat-tricket, som dessverre for vertene dro belgieren til Hertha Berlin i sommer. De to gangene helgens hjemmelag har hatt gleden av å få besøk av Bayern, har det endt stygt, med henholdsvis 0-5 og 1-4. Frielhelm Funkel ønsker nok inderlig å stikke kjepper i hjulene på prosjekt-Flick, som etter all sannsynlighet kommer til å ha ansvaret frem til vinterpausen i første omgang. Så får vi se om det dukker opp en ny man når den tid kommer, eller om Flick får fortsette ut sesongen.

Tøff utfordring for overraskelseslaget

Freiburg har som nevnt startet sesongen over all forventning, og etter elleve runder har de bare gått på to tap. Christian Streich, som har hatt trenerjobben på seniorlaget siden 2011, har foreløpig sin beste sesong i klubben. Laget står med 21 poeng allerede. Til sammenligning dro laget inn 36 poeng hele forrige sesong og havnet på en 13. plass. Nå venter en av knalltøff utfordring borte mot Bayer Leverkusen.

Leverkusen var på forhånd spådd å sloss helt oppe i toppen, men sesongstarten har på ingen måte startet slik de hadde håpet. At de foreløpig bare har to serier på sine seks hjemmekamper var det få som hadde sett på seg om man tar i betraktning hvordan laget har sett ut under Peter Bosz. Det er riktignok enda tidlig i sesongen, og med 18 poeng så langt er det selvfølgelig enda gode muligheter til å spille seg opp i medaljekampen, men da bør Freiburg slås på lørdag. Om det skulle skje vil de være på lik linje med Freiburg når runden er over, men det kommer til å bli en tøff prøvelse.

Hjemmelaget har statistikken på sin side før lørdagens batalje. Freiburgs tolv siste besøk til BayArena har endt med en seier, ett uavgjort og ti tap. Vertene har også holdt nullen fire kamper på rad mot helgens motstander, og vil nok i så måte være selvsikre til helgens kamp. De må også finne seg i å være store favoritter på oddsen, tross tabellsituasjonen. Hjemmelaget for også tilbake vingen Leon Bailey fra suspensjon til denne runden.

Helgens kamper

Fredag 22. november

Borussia Dortmund – Paderborn 07

Lørdag 23. november

Union Berlin – Borussia Mönchengladbach

Eintracht Frankfurt – Wolfsburg

Fortuna Dusseldorf – Bayern Munchen

Werder Bremen – Schalke 04

Bayer Leverkusen – Freiburg

RB Leipzig – Køln

Søndag 24. november

Augsburg – Hertha Berlin

Hoffenheim – Mainz 05

Kategorier
Forhåndssaker og kampreferatNyheterTyskland

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker