Tramadol Visa Order Tramadol Overnight Tramadol Buy Online Uk Tramadol Paypal
Shutterstock.com

Champions League: Dette må du vite om alle gruppene!

Hvilke 16 lag ser vi avansere videre til sluttspillet og hvem vinner turneringen? Svaret får du her!

Gruppe A:

Plassering:
1: Real Madrid – 2: PSG – 3: Club Brugge – 4: Galatasaray

Club Brugge:

Club Brugge er det nest beste laget i Belgia, historisk sett. Med sine 15 titler i serien har de et stykke for å nå igjen Anderlecht med 34, men de har både flere titler i cupen og i supercupen i Belgia. Club Brugge er også den eneste klubben i Belgia som har nådd en finale i en europeisk cup, da de riktignok tapte, men uansett noe ingen andre klubber i Belgia har klart. En andreplass forrige sesong førte til at de måtte spille et par runder kvalik, hvor de slo Dynamo Kiev 4-3 over to kamper og LASK Lins 3-1. Er i en tøff gruppe med storfavorittene PSG og Real Madrid, og sannsynligvis blir det mellom disse to å avgjøre hvem som tar seg til sluttspillet i Europaligaen.

t stykke for å nå igjen Anderlecht med 34, men de har både flere titler i cupen og i supercupen i Belgia. Club Brugge er også den eneste klubben i Belgia som har nådd en finale i en europeisk cup, da de riktignok tapte, men uansett noe ingen andre klubber i Belgia har klart. En andreplass forrige sesong førte til at de måtte spille et par runder kvalik, hvor de slo Dynamo Kiev 4-3 over to kamper og LASK Lins 3-1. Er i en tøff gruppe med storfavorittene PSG og Real Madrid, og sannsynligvis blir det mellom disse to å avgjøre hvem som tar seg til sluttspillet i Europaligaen.

Hans Vanaken blir utvilsomt en viktig spiller for Club Brugge om de skal klare å lure seg til en 2. plass, eller for den saks skyld forsøke å sikre en 3. plass i denne gruppen. Midtbanespilleren har 3 mål på 6 oppgjør i serien og skårte også tre mål på fire kamper i Champions League. Hadde 14 mål og 16 målgivende forrige sesong, og mannen som også tar straffer for Club Brugge trenger å være i form i denne gruppen. 

Club Brugge ligger til 51.00 sammen med Galatasaray i denne gruppen til å vinne, og er nok ganske like også på «kvalifiserer» markedet eller til å nå 3. plassen. Jeg holder Club Brugge som små favoritter, men i denne gruppen hvor vi har to massive favoritter kan mye skje, eller det kan gå helt etter boka og Real Madrid og PSG tar seg videre som forventet.

Konkurranse: Fantasy Champions League!
Sett opp ditt fantasy lag og vær med å kjemp om 50 000kr!
Slik melder du deg !

Galatasaray:

Galatasaray, en av de tre store i Tyrkias fotballverden. Kjent for å skape en skikkelig heksegryte når de spiller hjemmekamper og det å reise til Tyrkia kan være tøft selv for de større lagene som Real Madrid og PSG. Kvalifiserte direkte til gruppespillet etter de vant den tyrkiske Super Lig i fjor, og selv om de er et spennende lag har de sine vanskeligheter de også.

I tre sesonger på rad har deres toppskårer for den aktuelle sesongen valgt å forlate, de siste tre sesongene har de måttet ta farvela til spillere som Lukas Podolski, Bafetimbi Gomis og Henry Onyekuru. Det setter utvilsomt press på Feghouli og nykommer Ryan Babel, som har vært den siste sesongen i engelske Fulham. Begge trenger å komme opp på banen og skåre noen mål om Galatasaray skal gjøre det bedre denne sesongen enn de gjorde i fjor, hvor de havnet på tredjeplass i sin CL gruppe og røk rett ut av sluttspillet i Europaligaen i 1/32-delsfinalen.

Er underdogs i denne gruppen og rangert likt med Club Brugge så langt, mye vil nok endre seg etter det første oppgjøret mellom de to i denne gruppen, og skal man prøve seg på ett spill burde man nok gjøre det før onsdags kveld. 51.00 vitner uansett om at Galatasaray neppe vinner denne gruppen, og det tror jeg nok skal mye til før de gjør.

Paris SG:

Paris SG, eller PSG som de fleste av oss kjenner de som, er i likhet med Juventus ett av de store europeiske lagene som lider litt under å ha litt for mye penger og litt for gode spillere i forhold til det de møter til daglig i egen serie, til å virkelig kunne slå fra seg her i Champions League. Man skulle tro at et lag som har Cavani, Neymar, Mbappe, Mauro Icardi, Di Maria, Verratti, Gueye, Navas, Silva, m.fl. skulle gjøre det skarpt i en konkurranse som dette, men det viser seg år etter år at de ikke når helt opp. Kanskje er det fordi Thomas Tuchel har en gjeng med egosentriske spillere som helst vil ha alt rampelyset på seg selv, vi kan jo for eksempel snakke i det vide og det brede om Neymar, som hele sommeren har forsøkt å forlate PSG etter alle kunstens regler, men ikke fått det til. Eller det at Neymar og Cavani virker som om de helst skulle spilt på hver sin side av kontinentet og ikke samme lag.

Det er mye med PSG som minner litt om en skikkelig dysfunksjonell familie, og det toppet seg i forrige sesong da de utelukkende klarte å vinne L1 trofeet, samt Supercup finalen mot Rennes rett før årets sesong ble sparket i gang. Tapte Coupe de France til Rennes og ble slått ut av Coupe de la Liege av L2 laget Guingamp. PSG er en samling av enkeltspillere som enten brillijerer eller er helt elendige, og det betyr fort at de kan bli en av favorittene som ryker på en smell her. Uansett er det verdt å få med seg Mbappe, når han bli frisk til å spille. Neymar, som forøvrig er ute med suspensjon til det første oppgjøret, er jo også alltid en kilde til underholdning, enten takket være sine fotballferdigheter eller sitt noe under par skuespill på banen og de påfølgende meemsene og gifene på internett, eller se på Choupo-Moting, som så langt har satt tre mål for PSG i L1 og utvilsomt blir viktig her når Neymar og Mbappe er ute, og Cavani kanskje blir klar.

Til tross for alle utfordringer er PSG 2.15 til å vinne gruppen og ganske jevnt priset med Real Madrid. Den første kampen vil nok sette tonen en del for resten av gruppen, og det er utvilsomt de to oppgjørene de mellom som blir de mest spennende i denne gruppen med tanke på hvem som går videre som gruppevinnere.

Game of Champions!
Tipp riktig på alle 6 Champions League spørsmål og vinn 1 million kr!
Trykk her for å delta gratis!

Real Madrid:

Real Madrid er utvilsomt et av de mest dekorerte lagene i Europa. Real Madrid har 13 titler i denne konkurransen, vunnet La Liga 33 ganger, Copa del Rey 19 ganger og FIFA Club World Cup 4 ganger. Det er vanskelig å argumentere for at Real Madrid ikke har vært et dominerende lag over en lengre periode, men i fjor var de langt fra sitt overbevisende seg. 3. plass i La Liga og hele 19 poeng bak Barcelona som vant, tapte UEFA Super Cup mot Atletico Madrid, slått ut av Copa del Rey i semifinalen og tapte mot Ajax i 1/16-delsfinalen i Champions League sluttspillet.

En tredjeplass var uansett nok til å sikre seg en plass i denne gruppen, og etter alt å dømme burde det være en gruppe hvor Real Madrid tar seg til sluttspillet, men hvor lenge de varer etter det kan nok diskuteres. Utenom Gareth Bale og James Rodriguez er det verdt å se litt på Eden Hazard. Mannen med en prislapp på 100 millioner pund er kanskje han som skal erstatte Christiano Ronaldo, og den tidligere Chelsea bastionen har så langt bare spilt 30 minutter for Real Madrid denne sesongen. Plukket opp en skade i siste treningskamp mot AS Roma, og var derfor ute i de tre første serierundene, men fikk seg 30 minutter mot Levante i helgen og burde starte dette oppgjøret for sitt nye lag. Kan Hazard bli det Real Madrid trenger for å igjen returnere til Europeisk jubel?

Favoritt til å vinne denne gruppen til rundt 1.70, noe som vell er naturlig med tanke på de potensielle problemene til PSG, men det virker uansett lavt i en gruppe hvor begge lag kan ta en førsteplass, og da blir det kanskje greit å holde seg unna den type spill i denne gruppen.  

Gruppe B:

Plassering:
1: Bayern Munchen – 2: Tottenham – 3: Olympiakos – 4: Røde Stjerne

Bayern München, Tysklands “Rekordmeister”, altså det mestvinnende og mest økonomisk stabile laget i Tyskland, har en høne å plukke med denne konkurransen, men er i år sesongen for det? Storlaget vant sist Champions League i 2012/13, og som vi husker fra forrige sesong røk de ut tidlig mot Liverpool, allerede i 1/8-delsfinalen, mot laget som til slutt gikk helt til topps. Det er stadig murringer rundt Niko Kovac, og om han er rett mann til å lede Bayern Munchen gjennom den omstruktureringen de er inne i, og mye står nok og faller på hvordan Kovac klarer å lede Bayern Munchen i denne konkurransen. Karl-Heinz Rummenigge som er CEO for Bayern Munchen har klart og tydelig uttalt at en tidlig utgang av Champions League denne sesongen vil være uakseptabelt, og leser vi litt mellom linjene spørs det nok om ikke Kovac da må finpusse CV’n sin om det skulle skje.

Som regjerende seriemester i Tyskland for 7. året på rad er det lenge siden de ikke var i Champions League, men vi så forrige sesong begynnende trøbbel for de tyske favorittene, og det virker å ha fortsatt ut i denne sesongen. Så langt har de slått Shcalke og Mainz med klare resultater, men også uavgjort mot Hertha Berlin og nå sist serierunde mot RB Leipzig, som forøvrig leder serien. Etter Bayern Munchen sist sesong måtte sikre seg seriegullet i siste kampdag, er det nok ikke den starten de hadde håpet på. På benken finner vi at plassen til Arjen Robben og Franck Ribery står tomme, etter de forlot klubben. Inn har vi fått Phillipe Coutinho, etter kritikk fra Lewandowski som ønsket en etablert spiss som kunne hjelpe han litt i front etter avskjeden til Robben og Ribery. De ønsket nok i utgangspunktet Leroy Sane, men endte opp med 1-års lån på både Coutinho og Perisic. Utvilsomt to solide spillere, men det at to av deres nøkkelspillere fremover på banen bare er på 1-årskontrakt gir brensel til Kovacs kritikere. Det er også spørsmålet om Muller må vike for Coutinho, eller omvendt, da de begge foretrekker en nummer 10 rolle på banen. Det er nok av utfordringer for Kovac denne sesongen med andre ord.

Kostas Koutsaftikis / Shutterstock.com

Naturlig favoritt til å vinne denne gruppen, men rundt 1.50 er det vanskelig å forsvare et spill på de. Da kan man heller prøve en innsats på en av outsiderne.

Røde Stjerne:

Crvena, også kjent som Røde Stjerne her til lands, er uten tvil en av de største klubbene i Serbia og også en av de eldste. De har holdt på siden 1945, og har faktisk løftet trofeet her i Champions League så sent som i 1991 da de slo Marseille på straffer etter kampen endte 0-0. De vant sin liga i Serbia, men måtte til tross for dette gjennom flere runder med kvalik.

Det var tøft mot HJK, København og Young Boys, hvor det måtte både straffer og bortemål til for å avgjøre enkelte av kampene, men de klarte det. Laget er ikke spekket med europeiske stjerner, slik Bayern Munchen, men enkelte spillere skiller seg uansett ut. Deriblant Marko Marin, som blant annet har fartstid i Werder Bremen og Chelsea. Crvena er ingen pushover, spesielt på eget gress hvor de slo Liverpool 2-0 i forrige utgave av Champions League. 

Er som ventet den største underdogen i denne gruppen og man får opp i 40-tallet på at de vinner her. Det mest sannsynlige er nok en sisteplass for Røde Stjerne, som får en tøff gruppe etter en allerede tøff kvalik.

Olympiakos:

Olympiakos er den mest historierike klubben i Hellas, og også den med flest titler under beltet. Hele 44 ganger har de vunnet serien og 27 ganger cupmestre, men likevel er deres beste opptreden i Champions League så mye som 20 år siden, når de kom seg til kvartfinalen. I motsetning til Tottenham måtte de kjempe om en plass i denne gruppen. Etter en 2. plass i Hellas måtte de slå ut Plzen, Basaksehir og Krasnodar for å sikre sin billett til gruppespillet, noe de gjorde med strålende form. Har altså rukket å spille ni kamper allerede denne sesongen, og resultatene med 8-1-0 viser at de er i solid form før dette møtet med fjorårets andreplass Tottenham.

Med Bayern Munchen og Tottenham som de to store i denne gruppen er det mest sannsynlig at Olympiakos kjemper om tredjeplassen med Crvena, og skal de få til det så trenger de en god innsats fra Kostas Fortounis. Deres toppskårer og spiller med flest målgivende forrige sesong har ikke helt fått det til å fungere så langt i år, og må finne veien til mål igjen dersom Olympiakos skal ha en sjanse på noe annet enn en 4. plass i denne gruppen.

28.00 på at de vinner denne gruppen, og som nevnt tror jeg det mest sannsynlige utfallet for Olympiakos er en 3. plass og en runde med sluttspill i Europaligaen. Er nok litt utenfor sin komfortsone her i Champions League, spesielt i denne gruppen, og det vil de nok merke.

Eksklusivt kampanje: Velg mellom 300 eller 500 kr i freebet!
Trykk her for å delta!

Tottenham:

Tottenham kommer hit etter utvilsomt en av deres bedre sesonger i fjor. De var vell aldri favoritter i sluttspillet, men til tross for dette slo de ut Dortmund, storfavoritt Manchester City og overraskelsen Ajax før de til slutt måtte gi opp da Liverpool ble for sterke i finalen. Det er lenge siden Tottenham sist fylte opp skapet sitt med det peneste sølvtøyet, for til tross for å ha vært i Premier League siden det ble kalt Premier League, har de bare to gang klart å toppe tabellen.

Et lag som består av flere solide spillere som Harry Kane, Son, Dele Ali, Lamela, Verthongen, Alderwireld og Hugo Lloris, så har de altså ikke nådd helt opp i “sin egen” liga. Lucas Moura gjorde det meget bra for Spurs forrige gang de var i Champions League. Hadde det ikke vært for Moura hadde ikke Spurs nådd utslagsrundene, da hans mål mot Barcelona ble avgjørende, og de hadde heller ikke nådd finalen. For det var Mouras hat-trick mot Ajax som sikret Tottenham de tre nødvendige målene de måtte ha for å ta seg videre. 1 mål og 1 målgivende så langt i Premier League, men fortsetter han der han slapp i fjor har vi store ting i vente fra brasilianeren.

Tottenham er en liten outsider til å vinne denne gruppen, men etter det de gjorde i fjor er 2.70 noe som grenser til spillbart, spesielt om de får ett godt resultat mot Bayern Munchen. Ettersom de to ikke møter hverandre i den første gruppen kan man velge å avvente spill til etter den første runden her, og se hvordan Bayern Munchen gjør det i sin første kamp før man legger ned en innsats.

Gruppe C:

Plassering
1: Manchester City – 2: Shakhtar Donetsk – 3: Atalanta – 4: Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb:

Dinamo Zagreb, en av de mer suksessrike klubbene i Kroatia vant sin egen liga forrige sesong, men måtte til tross for dette ut i et par runder kvalik. Hadde ingen problemer mot Saburtalo (5-0), Ferencvaros (5-1) eller Rosenborg (3-1), og har også åpnet egen serie på bra måte med 5-1-1 over de første syv serierundene.

Produserer en del spillere på høyt nivå selv gjennom sitt akademi, men har en spanjol på laget som virkelig er verdt å få med seg. Dani Olmo har bare spilt en seriekamp for Zagreb så langt (1 mål), men har også skåret i tre av fem Champions League kamper så langt (i kvaliken). Var ute på landslagsoppdrag for Spania U21 når A-lagene spilte EM kvalik, og skårte tre mål mot Kasakhstan og Montenegro U21. Ble hvilt i helgens oppgjør mot Istra 1961, men spilleren som allerede har vært med på å vinne UEFA Euro U21 har fått oppmerksomhet fra store lag, men valgte å bli minst 1 år til i Serbia, så gjenstår det å se etter denne sesongen.

Underdogen til å vinne gruppen til 50.00 + i odds, og skal nok ha litt flaks for å klare å komme seg til sluttspillet i Europaligaen, noe jeg tror de ikke gjør.

Game of Champions!
Tipp riktig på alle 6 Champions League spørsmål og vinn 1 million kr!
Trykk her for å delta gratis!

Atalanta:

Atalanta sikret en 3. plass i Serie A i fjor og fikk dermed billett direkte hit. Er et lag som har blitt synonymt med målrike og underholdende kamper i Serie A, og det blir spennende å se om de også tar med seg den strategien hit til Champions League. Er ikke ett lag som er veldig avhengig av enkeltspillere, men bygger mer på kollektiv styrke.

Gian Piero Gasperini har spillere som Muriel og Zapata som sørger for mål, Marten de Roon, Pasalic, Malinovsky, Hateboer, Toloi, Masiello, Djimstiti og Gosens holder seg mellom de og hovedkeeper Pierluigi Gollini. Se opp for Robin Gosens, som er en spiller som har både en offensiv og en defensiv rolle i Atalantas 3-4-1-2 system. Står så langt med 1 mål på tre kamper i Serie A, og blir en viktig brikke dersom Atalanta skal klare å nå andreplassen bak Manchester City her i denne gruppen.

Jeg har ikke så store forventninger til Atalanta i denne gruppen. Tipper de havner på en tredjeplass selv, og er dermed uenig med bookmakerne om at de er 2. favoritt til å vinne denne gruppen til rundt 13.00, men underholdende kamper tror jeg Atalanta absolutt kan være med å skape.

Shakhtar Donetsk:

Det Ukrainske laget har fått et solid løft av spillere som Junior Moraes og Marlos, som leder offensiven til det Kharkiv-baserte laget. De vant nylig sitt tredje seriegull på rad og sikret med det en plass her i gruppespillet i Champions League, og kan absolutt være et solid lag, spesielt her på eget gress.

Shakhtar Donetsk ble riktignok slått av Manchester City her i fjor, men året før da de møttes i gruppespillet i 2017 var det Shakhtar som var sterkest og vant 2-1. På denne banne kan de nok skape trøbbel for City også, men det spørs om ikke gjestene fikk en liten oppvekker i 3-2 tapet borte mot Norwich i helgen.

Er bare tredje favoritt til å vinne denne gruppen og dermed mener faktisk markedet at Atalanta har større sjanse til å ta seg videre fra denne gruppen. Det er jeg ikke helt enig i, og dersom man finner odds på at Shakhtar tar seg videre til sluttspillet kan det etter min mening absolutt vurderes.  

Manchester City:

Jeg sa det i fjor, og jeg sier det gjerne igjen, når man er så store favoritter som Manchester City, med det presset og de forventningene på seg som de har, så blir fallhøyden ekstra stor når det ikke går veien. De var blant nesten alle ekspertene tippet til å vinne Champions League i fjor, og hvorfor ikke? I fjor som i år har de et av de sterkeste lagene i Europa og når man ser på laget så er det ingen klare svakheter å finne. De klarte ikke å innfri som favoritter i Champions League i fjor, men klarte uansett å vinne Premier League og dermed sikre seg en billett direkte til gruppespillet i år igjen. Sammen med Atalanta, Shakhtar Donetsk og D. Zagreb er de vell i den enkleste gruppen de kunne vært, så noe annet enn en klar seier i denne gruppen ville vært uhørt fra Manchester City.

Startet sesongen i Premier League med 3-1-1, der tapet kom nå i helgen mot Norwich som overrasket med å vinne 3-2 på eget gress mot storlaget. Det kan nok være at City hadde ett øye på dette oppgjøret, og jeg tror ikke vi skal lese for mye inn i det tapet. Det er også vanskelig å peke på en eller to spillere man burde følge med på, med det laget som City har, men Kevin De Bruyne er verdt å nevne. Playmaker for City og står så langt med 1 mål og 5 målgivende i seriefotballens verden. Belgieren hadde også tre målgivende og 1 mål da Belgia slo Skottland 4-0 i siste EM kvalik-kamp i landslagspausen. Startet på benken for City mot Norwich, som jeg antar betyr at han vil starte her og Guardiola vil “toppe laget” til tross for at de er store favoritter mot Shakhtar.

1.05 til å vinne denne gruppen og også 4.00 til å vinne Champions League. Er som nevnt kanskje i den enkleste gruppen, og den eneste fallgruven deres er vell at de kan undervurdere enkelte av lagene.

Gruppe D:

Plassering:
1: Atletico Madrid – 2: Juventus – 3: Bayer Leverkusen – 4: Lokomotiv Moskva

Juventus er ikke overraskende regjerende seriemester i Serie A, men likevel var altså sesongen 2018-19 en av de dårligere sesongene Juventus har hatt. Det er forøvrig helt normalt at ting går litt opp og ned, men når man bruker uhorvelig mye penger på å kjøpe en spiller som Christiano Ronaldo, nettopp for at det skal satses hardere på Champions League, så er det litt kjipt at resultatet blir enda dårligere enn det har vært. Pengene og resultatene sto ikke helt i stil, så det var nok til at Max Allegri måtte ta hatten og gå. Inn kom Maurizio Sarri, en mann med en stil som ikke er det som Juventus-spillerne er vant til, og selv om det har gått bra så langt i Serie A med 2-1-0, så kan vi nok forvente oss litt “voksesmerter” når de begynner å møte de tøffere lagene.

Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com

Giorgio Chiellini, deres forsvarsklippe, virker å være ute en stund til, så da er det på tide at nyinnkjøpte Matthjis De Ligt begynner å vise seg verdig overgangssummen fra Ajax til Juventus. Juventus er et lag som lenge har lidd under å ikke bli utfordret skikkelig i Serie A, og det kan være opphavet til mye av de dårlige resultatene i Champions League, der vi ser lag som Liverpool, Real Madrid, Barcelona, og andre som har jevnere serier med mer motstand stort sett gjør det bedre. Om de klarer å gjøre det store her gjenstår å se, jeg stiller meg skeptisk til det.

Juventus er favoritt til å vinne denen gruppen til rundt 1.60, der er jeg uenig og tror Atletico Madrid fort kan ta den æren fra de og mener 1.60 er langt fra spillbart i denne gruppen.  

Eksklusivt kampanje: Velg mellom 300 eller 500 kr i freebet!
Trykk her for å delta!

Atletido Madrid:

Atletico Madrid var den største utfordreren til Barcelona i La Liga forrige sesong og kvalifiserte takket være en andreplass der. Også de har sett litt vårrengjøring i stallen over sommeren, der blant annet den franske toppskåreren Antonie Griezmann har forlatt klubben og blitt erstattet av Joao Felix, og som vanlig har de bunnsolide Diego Simeone i bunn som holder laget sammen uansett hva, virker det som.

Vi har også spennende spillere som Diego Costa, Morata, Lemar, Llorente, Niguez og Partey som sammen med Felix utgjør en solid midtbane og front for Atletico. Mellom stengene finner vi som vanlig Oblak, og foran han igjen har Atletico forsterket laget med tidligere Tottenham-spiller Kieran Trippier. Atletico Madrid har en ringrev i Diego Simeone som allerede har ledet laget sitt til to Champions League finaler, tapt begge, men kanskje er tredje gang den gangen det skal skje. Outsideren Atletico Madrid kan nok være verdt en slant på vinner-markedet, for den oddsen vil nok gå ned dersom de kvalifiserer fra denne gruppen.

Skal de vinne Champions League burde de vinne gruppen først. Små outsidere til 2.75 til å gjøre nettopp det, men åpner de med en seier her mot favoritten Juventus vil nok den oddsen raskt synke, så om dere er enige med meg i at Atletico kan vinne denne gruppen, anbefaler jeg et tidlig spill.

Bayer Leverkusen:

Bayer Leverkusen er kanskje mest kjent for å være det nest beste laget, de har aldri helt nådd opp til den aller beste plasseringen, men nå under ledelse av Peter Bosz ser de absolutt ut til at de har funnet en vinnende strategi. Leverkusen har vært jevnlige deltagere i Champions League det siste tiåret, med unntak av sesongen 2016-17 da de virkelig gikk på trynet og havnet på en 12. plass i 1. Bundesliga. Var med i EL gruppespillet og sluttspillet i fjor under Bosz, og denne gang er de tilbake i Champions Leauge takket være en 4. plass i 1. Bundesliga i fjor. Leverkusen har flere spennende spillere.

I bakre rekke styres det meste av brødrene Bender, Kerem Demirbay ble kjøpt fra Hoffenheim for å styrke midtbanen, Leon Bailey på venstresiden spiller sammen med sine kollegaer Volland på midten i en nummer 10 rolle og Karim Bellarabi tar høyresiden. Alt leder opp til den unge og lovende Kai Havertz, som satte 17 mål på 34 serierunder i fjor og står med to mål så langt for Bayer Leverkusen. Havertz vil nok ha øyne på seg fra andre store klubber rundt omkring i verden, for 20-åringen har allerede begynt å skape et navn for seg selv i Tyskland og på landslaget, Havertz suksess er således et tveegget sverd for Bayer Leverkusen, for det er klart at det vil styrke deres muligheter i konkurransen, men det kan også bety at de mister han ved neste overgangsvindu om han imponerer.

Bayer Leverkusen åpner enkelt mot Lok. Moskva, men er uansett en outsider til å ta seg videre fra en tøff gruppe. Jeg tror mest på en tredjeplass til det tyske laget og da blir 11.00 ikke bra nok til noe spill på at de vinner gruppen. Men skulle Juventus snuble så kan Bayer Leverkusen være det laget som er der til å snike seg inn på kvalikplass.

Eksklusivt kampanje: Velg mellom 300 eller 500 kr i freebet!
Trykk her for å delta!

Lok. Moskva:

Russiske Lok. Moskva sikret en plass her etter en andreplass i russiske Premier League, men mannskapet vil utvilsomt bli testet mer her i denne gruppen med store lag som Leverkusen, Atletico Madrid og Juventus, enn de har fått kjenne på forrige sesong i Russland tror jeg.

Noen talenter har de, deriblant Tysklands tidligere landslagsspiller Benedikt Howedes, som gjør en del av jobben i bakre rekke for Lok. Moskva. Sammen med den 33 år gamle keeperen Guilherme vil de nok bli testet godt i denne gruppen av Leverkusen, Juventus og Atletico Madrid, og det er ikke uten grunn at de er favoritten til å havne på sisteplass i denne gruppen av de fleste i markedet. Verdt å holde et øye med Grzegorz Krychowiak, uansett. Lagkameraten til Robert Lewandowski på det polske landslaget er en nøkkelspiller for Lok. Moskva og blir utvilsomt viktig i denne gruppen også.

Som vi kan vente er Lok. Moskva den største underdogen i denne gruppen, og det at man ikke får mer enn 61.00 på at de skulle vinne denne gruppen overrasker litt, når enkelte andre outsidere er oppe i tre-sifret odds. Uansett tror jeg ikke de klarer noe mer enn en 4. plass her hvor de ikke når helt opp til resten.

Gruppe E:

Plassering:
1: Liverpool – 2: Red Bull Salzburg – 3: Napoli – 4: Genk

RB Leipzig, Celtic og Rosenborg var motstanderne til Salzburg i fjorårets utgave av grupespillet i Champions League, hvor det Østerriske laget gikk ubeseiret gjennom gruppen og slo også ut Club Brugge i den første utslagsrunden, før de ble slått 4-3 av Napoli i den neste runden. Et lag som skapte mange underholdende kamper i fjorårets sesong, og som absolutt har potensiale til å gjøre det samme igjen i år, selv om Liverpool og Napoli nok er litt større enn RBK og Leipzig. Solid runde i egen liga i fjor igjen med 25-5-2 og vant naturlig nok Bundesliga i Østerrike da og kvalifiserte hit.

Har flere spennende spillere, deriblant en vi nordmenn burde kjenne godt. 19-åringen Erling Braut Haaland, som fikk en del skryt for sin opptreden mot Malta i EM kvaliken, har vært solid offensivt for Salzburg med 11 mål på syv kamper og satte igjen hat-trick da Salzburg slo Hartberg 7-2 i helgen. Ser vi altså kun på seriekamper snitter han 1.57 mål per kamp for Red Bull Salzburg og blir utvilsomt viktig i for Salzburg i denne gruppen. Det blir spennende å se hvordan 19-åringen takler de kommende kampene mot stjernene i Liverpool og Napoli. De har også et annet fremadstormende ungt talent i 18 år gamle Dominik Szoboszlai. Fem mål og fem målgivende for Salzburg forrige sesong, bare 1 mål så langt i år men tenåringen har fått øyne på seg fra store klubber som Juventus, Bayern og Arsenal.

Red Bull Salzburg er en solid outsider til å vinne gruppen til rundt 18.00, men ettersom Salzburg har potensiale til å overraske mot både Liverpool og Napoli, så ville jeg sett litt nærmere på oddsen på at Salzburg kvalifiserer til sluttspillet i år igjen. Til tross for den noe vanskeligere gruppen.

Genk:

Så kommer vi til belgias regjerende seriemester Genk. Tredje gang kvalifisert til gruppespillet, og er et lag som har vært en stadig utfordrer i Belgia siden tidlig 2000-tallet. Så langt denne sesongen har de ikke helt fulgt opp det de gjorde i fjor, for 3-1-3 de første syv kampene er langt fra det vi hadde forventet av Genk, men skaper i det minste underholdning i sine kamper de og. 10:9 i målforskjell er et stykke fra de 34 målene Salzburg har klart å skåre på sine første syv kamper, men Mbwana Samatta står med fem mål, og sammen med Junya Ito kan nok Genk gi en litt større trussel til den bakre rekken til Salzburg enn de har fått på en stund.

Det er vanskelig å se hvordan Genk skal klare å få til så mye ut av denne gruppen. De er riktignok på et godt nivå i Belgia, men i starten av sesongen har de ikke imponert og jeg kan ikke se hvordan de skal klare å sette opp så mye kamp mot Liverpool og Napoli, som utvilsomt er favorittene i denne gruppen.

Oddsen på at Genk vinner denne gruppen er rundt 45.00, og selv tror jeg Genk skal være heldige dersom de klarer en tredjeplass i denne gruppen og får med seg sluttspillet i Europaligaen.

Game of Champions!
Tipp riktig på alle 6 Champions League spørsmål og vinn 1 million kr!
Trykk her for å delta gratis!

Liverpool:

Liverpool som vi vet er regjerende seriemester etter de vant Champions League i fjor, og er fjerde favoritt til å forsvare tittelen de fikk forrige sesong. Liverpool fans kan mimre om seire mot Bayern Munchen, Barcelona og Tottenham mens de venter på dette oppgjøret mot Napoli, og hente tillit i at Liverpool enda har et av de mer solide lagene i denne konkurransen.

Jurgen Klopp er fortsatt ved roret i LFC, naturlig nok, etter flere gode sesonger, og med seg har han flere bunnsolide spillere. Van Dijk, som ble kåret til UEFAs “defender of the year”, og “goalkeeper of the year” Alisson Becker leder forsvaret, Sadio Mane, Roberto Firminho og Mohammed Salah er en dødelig trio fremover, for ikke å glemme Origi, Keita og Fabinho. Liverpool er utvilsomt en av favorittene blant folket til å vinne Champions League igjen, og de som er tidlig ute og har troa kan nok få god odds på det. Nå nummer 1 i Premier League, og hadde de ikke vunnet CL i fjor hadde de kvalifisert seg takket være en 2. plass i fjorårets utgave. Imponerende poengsum på 97 poeng totalt, som hadde vært nok til å vinne PL i 25 av de siste 27 sesongene. Virgil Van Dijk blir naturlig nok en spiller å følge gjennom CL også denne sesongen. Dersom han holder formen oppe skal vi ikke se bort fra at Liverpool kan gjøre som Real Madrid, og bli et av få lag som klarer å forsvare tittelen i denne turneringen.

Liverpool er naturlig nok storfavoritt til å vinne gruppen til rundt 1.50. Det er lite å hente oddsmessig, men sier litt om hvor store favoritter de er.

Napoli:

S.S.C Napoli er et lag som har vært langt nede. Vi husker glansdagene tilbake på 80-tallet når de takket være Diego Maradona vant Champions League og flere hjemlige titler, men etter han forlot begynte problemene for Napoli. De var så kort som for 15 år siden nede i Serie C, men har kjempet hardt for å komme seg opp igjen og kjemper nå jevnlig om plassen i Champions League. Carlo Ancelotti ledet Serie A laget til en andreplass som sitt første resultat som hovedtrener for Napoli.

Napoli og Liverpool møtte hverandre sist i Champions League i fjor og møtes i deres første oppgjør igjen her. Etter de begge vant sine respektive hjemmekamper 1-0 og var likt på poeng måtte det hele 7 tiebreakers til for å avgjøre at Liverpool gikk videre, takket være flest mål skåret, ettersom også målforskjellen var lik for de to lagene (+2). Har startet Serie A litt så som så med 2-0-1 der de har slått Sampdoria og Fiorentina, og tapt mot Juventus. En av deres viktigste spillere, Milik, er potensielt ute med skade enda og det blir nok et skudd i siden for Napoli, men Mertens og Insigne skal absolutt kunne gi Van Dijk en test her i Napoli.

Napoli er naturlig nok favoritten bak Liverpool til å vinne denne gruppen, noe mer spiselig 3.00 i odds, men så har de også en større utfordring dersom de skal slå Liverpool. 

Gruppe F:

Plassering:
1: Borussia Dortmund – 2: Barcelona – 3: Inter Milan – 4: Slavia Praha

Borussia Dortmund:

Dortmund kvalifiserte til gruppespillet gjennom en andreplass i 1. Bundesliga i fjor. De så lenge ut til å være en seriøs utfordrer til Bayern Munchen, men det ville seg ikke mot slutten av sesongen dessverre. Uansett en solid sesong bak seg, og med den dybden og det talentet de har i laget denne sesongen er de absolutt et lag som kan bite fra seg i denne turneringen i år.

Marco Reus, lagets kaptein, er fortsatt en av de viktigste spillerne for Dortmund og i likhet med Messi for Barcelona står mye og hviler på den mannens skuldre. Han er maskinen bak angrepet til Dortmund og når det fungerer for Reus fungerer det stort sett for resten også. I front har de meget målfarlige Paco Alcacer, som har vært i knallform med 10 mål de siste 8 kampene sine for klubb og landslag. Vi kan også nevne 19-åringen Jadon Sancho som har potensiale til å bli en skikkelig stjerne. Fire mål de siste seks og fire målgivende i 1. Bundesliga, 5 om vi legger til SuperCup-finalen. I tillegg har vi spillere som Schulz, Gotze, Hummels, Witsel, Weigl, Delaney, Akanji, Piszczek og Guerrerio.

Utvilsomt et solid lag og dersom det fungerer denne sesongen for sveitseren Favre kan Dortmund gå langt. Fin form også i starten av sesongen hvor de har slått Bayern Munchen i SuperCup-finalen, overrasket litt med tap mot Union Berlin rett før landslagspausen, men rettet godt opp i inntrykket da de forrige serierunde slo Bayer Leverkusen 4-0 på eget gress som en enkel oppvarming til denne kampen. Har allerede fått kjenne litt på toppfotball med møter mot to av de bedre lagene i 1. Bundesliga, og det samme kan nok ikke sies om Barcelona som har god form, men en mer shaky start etter resultatene å dømme.

Nå før den første kampen mot Barcelona er Dortmund underdog til å vinne gruppen, men oddsen på 4.50 kommer nok til å synke ganske raskt dersom de får en seier over det spanske laget her i den første kampen på eget gress.

Barcelona:

Det er vell ingen som er sjokkerte over å se at Barcelona er favoritten til å vinne denne gruppen, et av de mestvinnende lagene i denne konkurransen og også rett bak Manchester City til å vinne Champions League i år, så er det helt klart at Barcelona med Lionel Messi på topp er en utfordrer uansett hvordan man vrir og vender på dette. Vant La Liga i fjor og kvalifiserte da direkte hit, men vant de mer av mangel på motstand enn noe annet?

Barcelona har ikke vært perfekte den siste sesongen. Real Madrid var langt under par forrige sesong og Atletico Madrid hadde deres egne sett problemer, men vi opplever at trener Ernesto Valverde stadig er under kritikk for å ikke være rett mann til å lede Barcelona. Til tross for en dobbel i sitt første år som trener og serietittel i fjor.

Utenom Messi, som etter det spanske AS melder ikke kommer til å være klar til å starte denne kampen mot Dortmund, har vi spillere som Luis Suarez, som selvfølgelig må ta en del av byrden dersom Messi er ute. Selv har han vell mer eller mindre nettopp kommet seg tilbake fra skade, så det er langt fra sikkert at vi kan forvente en Suarez i toppform heller. de Jong, som gjorde en så imponerende jobb for Ajax forrige sesong, har heller ikke helt tilpasset seg livet i La Liga enda. En målgivende har han registrert så langt på tre kamper, hvor Barcelona har satt 12 mål, ikke helt på høyde med det vi så for Ajax, men det er klart at det krever litt tilvenning. Så gjenstår det å se om den kommer i tide.

Barcelona er naturlig favoritt til å vinne denne gruppen til rundt 1.35, men da er det kanskje mer verdi i en av outsiderne her.

Game of Champions!
Tipp riktig på alle 6 Champions League spørsmål og vinn 1 million kr!
Trykk her for å delta gratis!

Inter Milan:

Tidlig på 2000-tallet så var Inter Milan et av de større lagene i Serie A og vant faktisk serien fire sesonger på rad, i tillegg til å løfte trofeet her i Champions League. Har opplevd en rekke nedturer siden 2010 og utover, men det virker i stor grad å være over nå. Under Antonio Conte har de en solid ny leder, som i tillegg har forsterket laget med spillere som Romelu Lukaku, Diego Godin og Alexis Sanchez, som sklir rett inn i den etablerte gruppen spillere med blant annet Martinez, Skriniar, Handanovic og Brozovic, for å nevne noen.

Inter kvalifiserte på dramatisk vis til gruppespillet bare et poeng over byrival AC Milan da de snappet til seg fjerdeplassen i Serie A i fjor, men de ser ut til å ha ristet av seg det værste av nedturene de har hatt siden 2010 og frem til nå, og igjen kan Inter bli et lag som hevder seg i toppen i Europa. Med sin nye 3-5-2 formasjon blir Milan Skriniar en spiller det er verdt å følge med på, i en defensiv lineup vil Skriniar være viktig for at Inter skal oppnå de målene de har satt seg, spesielt i en tøff gruppe som dette.


Inter er nummer tre på listen over å vinne denne gruppen og er priset til 8.00 hos våre samarbeidspartnere.

Slavia Praha:

Slavia Praha er en av de eldste fotballklubbene i Tsjekkia, men til tross for det er dette bare deres andre runde i gruppespillet i Champions League. Vant serein i Tsjekkia men måtte uansett slå CFR Cluj for å ta seg til denne gruppen. De hadde den beste statistikken på både angrep og forsvar forrige sesong i Tsjekkia og de kan nok utvilsomt skape litt trøbbel på hjemmebane, men jeg tror nok uansett at når alt kommer til alt så skal de være ekstremt heldige om de får med seg en tredjeplass og et sluttspill i EL, da de er trekt ut i en meget tøff gruppe.

Se opp for Tomas Soucek, defensiv midtbane som har en nøkkelrolle i laget og er en stor grunn til at de bare har 2 baklengsmål på de første 9 serierundene denne sesongen.

Våre partnere holder som ventet Slavia Praha som det svakeste laget i denne gruppen, og man må nok være ganske modige for å prøve at de vinner gruppen til over 100.00 i odds.

Gruppe G:

Plassering:
1: RB Leipzig – 2: Benfica – 3: Zenit St. Petersburg – 4: Lyon

Zenit St. Petersburg:

Zenit St. Petersburg kvalifiserte direkte hit etter sin plassering i Russland, og selv om noen nok synes at Zenit ikke burde være i pott 1, er det nå en gang slik UEFA har satt reglene. Så langt normalt sterke i egen serie, hvor de etter 9 kamper viser 6-2-1 og helt klart er en av favorittene til å ta med seg tittelen igjen. Til tross for å være et stort lag i Russland har de bare nådd gruppespillet seks ganger tidligere, tre ganger har de klart å kvalifisere, og det er jo litt gøy at de her er i samme gruppe med Benfica, som ved to anledninger har slått russerne ut av sluttspillet, så der er det utvilsomt to kamper som vil minne om et lokalderby.

Laget som stoler mye på Dzyuba og Driussi har en klar fordel når vi nærmer oss jul og de skal begynne å spille hjemmekamper på Gazprom Arena i St. Petersburg, men de er uansett en outsider til å ta seg videre her. I tillegg til de to nevnte toppskårerne fra forrige sesong kan det være verdt å bite seg merke i Sardar Azmous og nysigneringen Malcom, som kom til Zenit etter bare 15 kamper for FC Barcelona.

Zenit er faktisk rangert som det dårligste laget i denne gruppen av bookmakerne, selv om denne gruppen er meget jevn, så får man altså høyest odds på at Zenit St. Petersburg vinner denne gruppen til rundt 7.00

Lyon:

Lyon returnerer til Champions League gruppespillet etter en veldig merkelig runde forrige sesong. De holdt seg ubeseiret i en ganske tøff gruppe med Manchester City, Hoffenheim og Shakhtar Donetsk, men med fem uavgjorte og en seier holdt det ikke lengre enn til 1/8-delsfinalen før de ble slått 5-1 av Barcelona.

Synes det er en litt rar avgjørelse av Lyon å selge flere av deres beste og viktigste spillere, og igjen står vi med at Memphis Depay og Moussa Dembele nok må ta en god del av de tunge løftene dersom Lyon skal klare å ta seg videre til gruppespillet igjen. Kan være verdt å holde øyene oppe for Houssem Aouar, 21-åringen er en meget spennende spiller i L1 og kan utnytte denne internasjonale konkurransen til å vise seg frem litt på en stor scene. 

Til tross for spillersalgene er Lyon 3.30 til å vinne denne gruppen og da rett bak RB Leipzig som er gruppens favoritt. Det kan straffe seg for bookmakerne om Lyon ikke presterer, for både Benfica og Zenit er nok sultne på poeng mot det som kan virke som et litt skadeskutt Lyon.

Benfica:

Benfica har startet sesongen på en solid måte og får her en skikkelig utfordring for å ta seg til sluttspillet i Champions League, et lag som jevnlig er med i denne konkurransen, men ikke siden 1962 har de løftet trofeet i Europas gjeveste cup for klubblag. Det var tilbake i perioden da Bela Guttmann, en ungarsk trener, ledet laget til fem finaler på rad, hvor de også løftet trufeet både i 1961 og 1962. Han forlot klubben etter det andre trofeet takket være uenigheter med styret, en av hans siste ytringer skal ha vært at ikke på de neste 100 årene skal Benfica bli europeiske mestere. Og siden da har faktisk ikke Benfica vunnet hverken Champions League eller Europaligaen, til tross for å ha nådd finalen ved åtte anledninger etter det. Nå skal vi vell ikke legge så mye i overtro, men litt moro er det jo uansett.

Som nevnt har de startet sesongen på solid vis med fem seire av seks mulige, kun tapt mot Porto og har utenom de to baklengsmålene der ikke sluppet inn et eneste mål. Mistet et av sine største talenter, Joao Felix, til Atletico Madrid over sommeren, noe som selvfølgelig er et hardt slag i siden til Benfica, men de har i det minste beholdt toppskårer Haris Seferovic og viktige Pizzi, der sistnevnte virkelig har vært på jobb med seks mål og to målgivende så langt i Primeira Liga.

Benfica ligger rundt 4.00 til å vinne denne gruppen og er da under både RB Leipzig og Lyon. Som et lag med mye erfaring kan det være spennende å prøve på at de vinner, eller i det minste finne noen som tilbyr at Benfica tar seg til sluttspillet.

RB Leipzig:

Stiftet for bare 10 år siden, RB Leipzig har allerede utfordret topplagene i 1. Bundesliga og dette er andre gang de er med i Champions League gruppespillet. Har herjet i 1. Bundesliga denne sesongen hvor de topper tabellen etter 3-1-0, og i helgen varmet de opp på mesterlig vis ved å ta poeng hjemme mot giganten FC Bayern Munchen. Leder 1. Bundesliga så langt med 1 poeng ned til Dortmund og to poeng ned til Munchen, og det blir absolutt spennende å følge dette laget gjennom Champions League denne sesongen.

Vlad1988 / Shutterstock.com

Julian Nagelsmann er selvfølgelig ganske avhengig av Timo Werner, som vell er en av de viktigste spillerne til Leipzig. Sammen med Yussuf Poulsen er de to farlige på topp, og når de nå også har styrket laget med Patrik Schick har Nagelsmann litt flere kort å spille når kampene begynner å komme tettere. Har også viktige Emil Forsberg på midtbanen. Ikke den spilleren som skårer flest mål, men er straffeskytter for Leipzig og sørget for poeng da han skårte 1-1 målet mot Bayern Munchen i helgen, er en del av det offensive arbeidet og en viktig del av helheten. 

RB Leipzig er favoritt til å vinne denne gruppen til rundt 2.50, og det er absolutt noe jeg ser for meg de kan gjøre.

Gruppe H:

Plassering:
1: Ajax – 2: Valencia – 3: Chelsea – 4: Lille

Chelsea:

Chelsea er favoritten i denne gruppen som også inneholder Valencia, Lille og Ajax. Jeg har mange ganger tidligere nevnt hvordan jeg synes Premier League lag gjerne blir automatiske favoritter i kamper i Europa, og selv om det skal sies at vi i fjor for første gang fikk et dobbelt engelsk oppgjør i de to europeiske cupene, har ikke engelske lag det store overtaket i disse turneringene historisk sett.

Vlad1988 / Shutterstock.com

Som vi kanskje husker var det Chelsea som vant EL finalen i fjor da de slo Arsenal 4-1, og dermed sikret seg en plass direkte hit i gruppespillet i Champions League. De er her for 15 gang på 17 sesonger, og jager bare sin andre seier i Champions League. For syv år siden slo de Bayern Munchen på straffer etter en jevn finale, men er et godt stykke ned på listen over favoritter til å løfte trofeet igjen. Chelsea har også sine utfordringer. Frank Lampard er utvilsomt en litt uerfaren trener på dette nivået, og utenom N’Golo Kante finner vi ingen av de store verdensstjernene i laget. Tammy Abraham og Mason Mount har gjort en god sesong så langt og vil nok være vittige spillere også i denne turneringen, men jeg sitter uansett igjen med en følelse av at Chelsea kan være en av de lagene som overrasker på en negativ måte i denne gruppen.

Chelsea er ikke overraskende favoritt til å vinne denne gruppen, men med odds under 2-tallet kan det kanskje friste mer med outsideren Ajax som imponerte så grundig i fjorårets utgave av Champions League?

Valencia:

Valencia kvalifiserte seg direkte hit takket være sin gode plassering i La Liga i fjor, naturlig nok ikke det laget vi finner blant topp 10 favorittene til å vinne Champions League, men er faktisk blant våre samarbeidspartnere lagt på høyde med Ajax til å vinne denne gruppen og er en utfordrer til å både vinne gruppen og ta seg videre som en andreplass.

Valencia er et lag som heller ikke er toppet med internasjonale stjerner, men det er uansett verdt å merke seg Dani Parejo, som en av de viktigste spillerne for Valencia, og også Kevin Gameiro og Rodrigo Moreno som de to spillerne som skal gjøre livet til Chelseas bakre rekke surt her. Har startet sesongen litt under par, med bare fire poeng etter like mange kamper. 1-1 mot Real Sociedad og en seier mot Mallorca på eget gress, men også 1-0 tap borte mot Celta Vigo og 5-2 i Barcelona. Laget som endte på 4. plass i La Liga i fjor kan absolutt være en liten “giant killer”, som de viste da de slo Barcelona 2-1 i cupfinalen i Spania forrige sesong, men da må de få til noe bedre enn de har gjort så langt.

Rundt 4.00 på at Valencia tar seg videre med en seier i denne gruppen, og er en spennende outsider, kanskje tar de seg videre sammen med Ajax og sender Chelsea ned i en ny runde med Europaligaen?

Game of Champions!
Tipp riktig på alle 6 Champions League spørsmål og vinn 1 million kr!
Trykk her for å delta gratis!

Ajax:

AFC Ajax gjorde virkelig en stor sesong forrige gang de var i Champions League. De hadde en tøff utslagsrunde, men klarte å imponere med seire mot to av de større lagene i Europa da de slo ut både Real Madrid og Juventus, og var bare sekunder unna en finaleplass da Tottenhams Lucas skårte det avgjørende bortemålet bare et par øyeblikk før slutt. Det var et solid antiklimaks for Ajax, men de har denne sesongen startet godt og har en ny mulighet til å skape overskrifter igjen. Kvalifiserte seg med å slå PAOK og Apoel i to runder, og har holdt seg ubeseiret med 6-3-0 på sesongens ni første kamper, inkludert CL kvaliken.

Det er helt klart at det var synd at Ajax mistet de Jong og de Ligt, to av deres mest lovende og talentfulle spillere, men med et lag som fortsatt har Ziyech, Tadic, Neres, Blind, Huntelaar og van de Beek er Ajax fortsatt et lag med solid slagkraft som kan gjøre mye mot de andre lagene i denne gruppen. Spiller de som de gjorde forrige sesong blir det absolutt spennende å følge dette Ajax-laget gjennom høstens fotballeventyr.

Ajax er rundt 4.00 til å vinne denne gruppen, og er da ikke favoritt, men det er heller ikke utenkelig. Klarer de å finne frem til en like god sesong uten de Jong og de Ligt kan de absolutt være et solid alternativ i denne gruppen.

Lille:

Lille klarte en andreplass i L1 forrige sesong og sikret seg dermed direkte plass her i gruppespillet i Champions League i år. Det er første gang på seks år, og de kan se tilbake på 2006-07 sesongen med gode minner da de for første gang kvalifiserte seg til utslagsrundene.

De gode resultatene til tross, over sommeren har de blitt meget svekket på grunn av spillersalg. Rafael Leao gikk til konkurrenten AC Milan, mens de mistet sin toppskårer Nicolas Pepe, som sto for 22 mål forrige sesong, til Arsenal. Står igjen med Osihmen, som har vært god med fire mål på fire kamper så langt i L1, og tidligere Premier League stjerne Loic Remy er med på å styrke laget, men det gjenstår å se om de to kan gjøre opp for det Lille har mistet.

Lille er rangert som den minst sannsynlige til å vinne denne gruppen til rundt 10.00, og det beste de kan håpe på er nok en tredjeplass. Med tre tøffe lag i denne gruppen, tror jeg uansett det ender i en 4. plass.

Kategorier
Champions LeagueNyheter

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker