Ordering Tramadol Online Uk Buying Tramadol In Spain Order Tramadol With Mastercard Tramadol Legal To Buy Safe Tramadol Online Tramadol Online Cod Overnight
Marco Reus får ikke spilt på sin gamle hjemmebane denne helgen. Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com

Nøkkeloppgjør mellom topplagene

Allerede i den fjerde serierunden smeller det i Bundesliga. De fire største kandidatene til å løfte «fatet» i mai møtes til dyst i det som kan omtales som det første kapittelet av seriefinaler.

Etter en ukes avbrekk med klubbfotball, skal omsider ballen igjen rulle i Tyskland, og det er noen vanvittige oppgjør som står for tur. Vi i fotballsonen lar oss ikke falle for fristelsen i å lansere en seriemester lenge før det hele skal avgjøres, men det er fult lovlig å se på denne runden som en nøkkelrunde for Bayern Munchen, RB Leipzig, Dortmund og Bayer Leverkusen, når de skal måle krefter på lørdag.

Festfotball på Signal Iduna

Dortmund fikk seg en solid ripe i lakken før landslagspausen, da de endte opp med å tape 3-1 i hovedstaden for nyopprykkede Union Berlin. Fjorårets sølvvinnere klør nok etter å revansjere seg, når de tar imot Bayer Leverkusen på lørdag. Også gjestene opplevde sesongens første poengtap forrige runde, da de bare greide 0-0 hjemme mot Hoffenheim, i en kamp de dominerte etter sidebytte.

Leverkusen-sjef Peter Bosz vil nok sørge for at spillerne har motivasjon og tenningsnivået på topp, når han reiser tilbake til sin gamle arbeidsgiver. Nederlenderen hadde hovedansvaret på Signal Iduna Park fra sommeren til tidlig desember i 2017, før han i desember 2018 tok over skuta i Leverkusen. Bosz har før denne kampen ledet Leverkusen i 24 kamper, like mange kamper som han fikk i Dortmund. For de gulkledde hadde han ett poengsnitt på 1,25 poeng per kamp, mens han til nå i sin nye jobb har ett snitt på 1,92 poeng per kamp.

Det blir sjeldent kjedelige kamper når disse lagene møtes. De siste fem oppgjørene har resultert i 25 scoringer. Det er lite som tyder på at det blir noe annet enn en målfest også denne gangen, når de imponerende angrepsrekkene braker sammen. Blant dem er trolig Julian Brandt, som i sommer forlot Leverkusen til fordel for Dortmund. Det andre offensive kjøpet deres denne sommeren, Thorgan Hazard mister trolig oppgjøret grunnet skade. Det samme gjelder landsmannen Axel Witsel, mens Nico Schulz er usikker. Dette kommer uansett til å bli en vanvittig morsom og spennende kamp å følge på lørdag.

Bunnstrid

De to lagene som har kommet aller skeivest ut av startblokkene møtes også denne helgen. Mainz er til nå det eneste laget uten poeng i ligaen, noe de håper å rette på når de tar imot Hertha Berlin hjemme. Mainz så en liten periode ut til å detonere en liten bombe, når de forrige runde var på besøk hos Bayern München og tok en tidlig ledelse. Håpet om poeng ble derimot knust utover andre omgang, og vertene stoppet ikke før det sto 6-1 på tavla.  

Hertha står med fattige ett poeng etter tre runder, men det skal også nevnes at det poenget ble vunnet borte mot Bayern München. Deretter fulgte to 3-0-tap mot henholdsvis Wolfsburg og Schalke. I det siste oppgjøret satte de to midtstopperne Niklas Stark og Karim Rekik inn hvert sitt selvmål, noe som godt beskriver situasjonen laget befinner seg i.

Det har i det siste vært begrenset med mål når Mainz har tatt imot helgens motstander. To mål er fasit på de siste fire oppgjørene, der to har endt målløse, mens Mainz har knappet til seg to 1-0 seire. Selv om det har rent inn med mål bakover, har begge lagene også bare greid å produsere to mål hver så langt denne sesongen. Det blir nok ett jevnt og nervepirrende oppgjør som venter, når de to lagene som er på desperat jakt etter sin første seier møtes.

Tungvekts-duell i Øst

Lørdagens kveldskamp blir en herlig batalje, når serieleder RB Leipzig tar imot regjerende seriemester Bayern München. Laget fra det gamle Øst-Tyskland er det eneste laget med full pott etter tre runder, og ansettelsen av Julian Nagelsmann ser ut til å være en umiddelbar suksess. Seieren sist runde borte mot Borussia Mönchengladbach var kanskje den mest imponerende. Selv om de ble hardt presset av ett godt hjemmelag, greide de med Timo Werner i spissen å dra med seg alle poengene hjem med 1-3 som sluttresultat. Den tyske landslagsspissen scoret alle tre i oppgjøret, og med sine fem scoringer i ligaen er han på en andreplass på toppscorerlista. Øverst på den lista troner selvsagt Robert Lewandowski, med en scoring mer.

MediaPictures.pl / Shutterstock.com

Bayern har imponert etter det sure poengtapet i serieåpningen mot Hertha Berlin. Et hat-trick av nevnte Lewandowski sørget for en komfortabel 0-3 seier borte mot Schalke, mens de som nevnt tidligere slo voldsomt tilbake etter å ha havnet under mot Mainz. Takket være en god målforskjell ligger de på en andreplass på tabellen med sju poeng. Det vil si at de troner øverst på tabellen om de skulle greie å slå Leipzig lørdag kveld. Det er lettere sagt enn gjort totalt fire turer til Leipzig har de kun en seier etter 90 minutter. Det kom i deres første besøk på Red Bull Arena, da to scoringer på overtid sørget for en utrolig 4-5 seier. To uavgjort og en seier til vertene fulgte siden, hvorav et av uavgjortresultatene var i en cuprunde, der Bayern stakk av med seieren etter straffesparkkonkurranse.

Bookmakerne heller mot borteseier i dette oppgjøret, men med den imponerende starten Leipzig har hatt, sliter jeg litt med å se hvor favorittstempelet kommer ifra. Bayern har riktignok hentet inn Philippe Coutinho på lån fra tyrefekternes land, men det spørs om matadoren greier å temme denne formsterke oksen.  

Slik spilles runde 4:

Fredag 13. september

Düsseldorf – Wolfsburg

Lørdag 14. september

Dortmund – Bayer Leverkusen

Union Berlin – Werder Bremen

Köln – Borussia Mönchengladbach

Augsburg – Eintracht Frankfurt

Mainz – Hertha Berlin

RB Leipzig – Bayern München

Søndag 15. september

Hoffenheim – Freiburg

Paderborn – Schalke 04

Kategorier
Forhåndssaker og kampreferatNyheterTyskland

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker