Order Tramadol 180 Tabs Can You Get Tramadol Online Legally Us Tramadol Online Cheapest Tramadol Uk

Talentspeideren: Joao Felix

I spalten ”Talentpeideren” vil vi se nærmere på noen av de mest spennende spillerne i verdensfotballen. Det vil være noe varierende hvor profilerte disse talentene er fra tidligere, men formålet er å gjøre leserne bedre kjent med spillere jeg tror man vil høre mye om i årene som kommer. Denne gang skal vi se nærmere på Joao Felix!

Foran denne sesongen var Joao Felix et navn en del fotballinteresserte hadde hørt, men som relativt få hadde sett i aksjon. Til tross for at han som 17-åring spilte for det portugisiske U21-landslaget hadde han fortsatt ikke debutert for Benfica, men et lite år senere er han i ferd med å etablere seg som et av de største talentene i verdensfotballen. Etter å ha debutert for Benficas A-lag i august har 19-åringen etablert seg som en nøkkelspiller på laget som tok seg til kvartfinalen i Europa League og vant Primeira Liga.

Spillestil
Joao Felix er i utgangspunktet en offensiv midtbanespiller, men har også blitt benyttet i ulike spissroller og som kantspiller på begge sider. Allsidigheten gjør at han er et godt alternativ nesten uansett hvilken kampplan treneren har, og etter debuten i august har han blitt et av Benficas viktigste angrepsvåpen. Han har fantastiske ferdigheter med ballen, og har tidligere blitt sammenlignet med Rui Costa. Frem til denne sesongen har Joao Felix først og fremst vært ansett som en playmaker, men gjennom årets sesong har han vist at han er så mye mer! 19-åringen har scoret smått utrolige 15 seriemål på 26 kamper denne sesongen og ble med det nummer fire på toppscorerlista i den portugisiske toppdivisjonen! Han skyter godt med begge bein og har scoret flere mål fra distanse denne sesongen. Det er likevel hans evne til å ta gode avgjørelser som dras frem som hans fremste egenskap. Til tross for sin unge alder har Joao Felix et fantastisk blikk for spillet, og han leser situasjoner svært godt, spesielt i den offensive delen av spillet.

Når man i tillegg har gode fysiske forutsetninger er det svært lite man egentlig kan holde i mot ham. Den 180 centimeter høye gutten har et fantastisk driv med ballen og hans raske retningsforandringer kan tidvis minne en hel del om det Kaká drev med for et tiår siden. Joao Felix er flink til å sette fart mot forsvaret og har også svært god timing når han skal slippe ballen gjennom forsvaret. Om noe kan han til dels kritiseres for å være litt lett i kroppen, men han har også tatt steg her. Som 16-åring gikk han fra Porto til Benfica, og det skal etter sigende ha vært hans fysiske mangler som den gang gjorde Porto skeptiske til om han kom til å nå toppen.  Noen år senere ser den avgjørelsen ut til å være katastrofal og med tiden vil neppe fysikken bli et nevneverdig problem for Joao Felix.

Prestasjoner
Som nevnt fikk ikke Joao Felix sin debut for Benfica før i august 2018, men han har i flere år vist seg på den internasjonale scenen for Portugals u-landslag og er blant de yngste som har spilt regelmessig for det meget sterke U21-landslaget til Portugal. Det virkelige gjennombruddet for Benficas A-lag kom ikke før på nyåret, og han spilte sin første fulle kamp i midten av januar. Med det i bakhodet er det nærmest utrolig at han står med 19 mål og 8 assist på 39 kamper denne sesongen! 19-åringen står med et målpoeng hvert 86. minutt denne sesongen og avsluttet sesongen med ni målpoeng på seks kamper!

Joao Felix har vært sesongens store sensasjon i Benfica!

Han ble kåret til månedens spiller i Primeira Liga i januar og har vært vårens kanskje beste spiller i serien. Han har også spilt en sentral rolle i at Benfica vant seriegullet, og mye tyder på at han allerede er klar for større oppgaver.

Potensial
Å vite hvordan en 19-åring vil håndtere presset som kommer med å plutselig bli en internasjonal stjerne er alltid vanskelig. Man har sett en rekke eksempler på spillere som skulle bli den neste store, men som av ulike grunner ikke har lykkes med å ta det siste steget. Det er spesielt vanskelig å vite med en som er såpass fersk på toppnivå, men ifølge trenere på ulike nivået i Benfica ligger det meste til rette for at Joao Felix skal lykkes. Han beskrives som en beskjeden og noe reservert type, men skal ha karakter og intelligens til å ta det nødvendige ansvaret. Familien beskrives også som ressurssterk og skal være svært viktig for Joao Felix.

I et intervju med CNN har hans tidligere trener Joao Tralhao uttalt at Joao Felix er en ydmyk gutt som så langt ikke har latt seg påvirke veldig av statusen som kommer med det å bli en nøkkelspiller for Benfica. Han mener også at 19-åringen er intelligent og moden nok til å håndtere de utfordringene som oppstår og er overbevist om at han er en kommende verdensstjerne. Ferdighetene er det iallfall ingenting i veien med og Joao Felix har tatt nivået i sin første sesong på toppnivå med den største selvfølgelighet. Han ventes å bli en av de virkelig store, og jeg ser ingen grunn til å tro noe annet. Kaká og Rui Costa er allerede nevnt, og dersom Joao Felix får utnyttet sitt fulle potensial skal man ikke se bort fra at han kan komme opp på samme nivå! For de yngre leserne som er usikre på hva det faktisk innebærer så vant Kaká Balon d’Or i 2007! Med andre ord har Joao Felix potensial til å bli en av de virkelig store i sin generasjon.

Fremtid
I Benfica hevdes det hardnakket at de ikke har noen spillere til salgs denne sommeren, og at de skal ivareta stallen som har levert en meget sterk sesong. Det spekuleres likevel i at det kan bli en overgang allerede til sommeren og Pep Guardiola skal være blant dem som ønsker seg portugiseren i løpet av sommervinduet. Prislappen vil bli skyhøy, men det er ikke umulig at Joao Felix flytter på seg i sommer. Av erfaring er Benfica en selgende klubb, men de selger på ingen måte på billigsalg og skal han kjøpes fri må man antagelig ut med godt over 500 millioner kroner. Han vil neppe bli værende veldig lenge i Benfica og mye tyder på at en overgang til Premier League kan bli aktuelt, med flere interessert klubber. Så langt virker Manchester City å være det mest aktuelle, men man skal heller ikke se bort fra at noen spanske giganter melder seg på i kampen om ungguttens signatur.

Kategorier
NyheterSpesialer

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker