Ordering Tramadol From Canada Overnight Tramadol Mastercard Tramadol Online Overnight Shipping Cheapest Tramadol Tramadol Online Uk Reviews

Annerledesklubben St.Pauli

Hamburg er en storby i Tyskland, og kun Berlin har flere innbyggere. Det er likevel lenge siden et fotballag fra denne byen vant noe, og nå har man heller ingen lag på øverste nivå.  

Det er likevel et lag fra Hamburg som skiller seg ut i europeisk fotball, og det er ikke den største og mest meritterte klubben. Hamburger SV er en av landets eldste klubber, og historisk sett den beste klubben fra Hamburg. De har et stadion som kan ta 57 000 tilskuere, og de har flere serie- og cupgull. Da de rykket ned fra Bundesliga etter 2017/18-sesongen, hadde de vært i den øverste divisjonen 55 år på rad. Det er likevel en annen klubb fra denne byen som skiller seg spesielt ut fra den ¨vanlige¨ fotballklubben.

FC St.Pauli er den neste største klubben fra Hamburg. Klubben er kjent verden over, og har i følge Wikipedia rundt 11 millioner fans over hele verden. St.Pauli har ingen store trofeer å skimte til, så resultatene er ikke grunnen til den store fanskaren. Klubben har kun vært i Bundesliga to ganger på 2000-tallet, sesongen 2001/02 og senest i 2010/11-sesongen. Begge gangene endte St.Pauli sist på tabellen. De var også oppe i Bundesliga i 1977/78, 1988-1991 og 1995-1997.

Politisk motiv

Klubben med de brune draktene har sitt opphav fra et av de mest fattige områdene i det gamle Vest-Tyskland. Det gjør at klasseutjevning og sosial likhet har vært viktige tema for befolkningen i området historisk sett. Dette har ført til at klubben har markedsført en sterk politikk, dreid ganske langt ut mot venstresiden. St.Pauli er blant annet kjent for ha vært den første tyske klubben som nektet nazister adgang til kamper.

Supportere av klubben har også aktivt fremmet sterke holdninger mot rasisme både i Tyskland, men også internasjonalt. Dette gjorde at klubben fikk en helt spesiell status i punkemiljøer verden over. Punkemiljøene oppstod på 1960- og 70-tallet, og var et ungdomsmiljø som blant annet fremmet anarkistiske motiver.

St.Pauli var fram til 1980-tallet en tradisjonell tysk klubb, men det var rundt disse tider at skilnaden og identiteten den har i dag for alvor blomstret. På denne tiden flyttet også klubben sin tilhørighet og hjemmebane til et område nært Reeperbahn. Reeperbahn er en av to sentre for uteliv i Hamburg og også kjent for å inneholde byens største red-light district. Etter hvert kom også klubben i medias søkelys for sin annerledeshet, og utover 1990-tallet fikk de flere kallenavn i tyske medier som omhandlet det å være annerledes og bryte ut av det tradisjonelle. Mediene fokuserte også på klubbens image rundt punkemiljøene.

Et bilde av den enorme oppslutningen for St.Pauli på denne tiden, er publikumsøkningen gjennom 1980-tallet. I 1981 tok klubben omtrent 1 600 tilskuere på kamp, men ved inngangen av 1990 hadde de få problemer med å fylle sitt stadion som hadde utvidet kapasiteten helt opp til 20 000. I dag er kapasiteten på Millerntor-Stadion rett i underkant av 30 000. Tall fra Transfermarkt viser at St.Pauli har hatt et snitt på 29 521 tilskuere denne sesongen, et snitt kun de to storklubbene FC Köln og Hamburger SV slår. Det betyr at Millerntor-Stadion har vært så godt som fullsatt på hver hjemmekamp denne sesongen.

Flere norske bidrag

Flere norske spillere har vært innom St.Pauli i løpet av sine karrierer. Morten Berre, som har 452 kamper og 102 mål på øverste nivå i Norge, hadde sitt eneste opphold utenfor landegrensene i St.Pauli. Han gikk til St.Pauli i 2001, men endte kun opp med å spille 10 kamper for klubben. Disse var til gjengjeld i Bundesliga.

Tore Pedersen spilte 45 A-landskamper for Norge. Midtstopperen har også 35 kamper for St.Pauli på sin CV, i perioden 1995-1997, også dette på øverste nivå. Han forlot klubben etter nedrykket til 2.Bundesliga i 97.

Den nåværende høyrebacken til Rosenborg, Vegar Eggen Hedenstad har også spilt for St.Pauli. Han gikk til St.Pauli foran 2016/17-sesongen, som bosmanspiller fra Freiburg. Oppholdet ble ikke av det lengste slaget, og i februar 2017 ble han hentet av Rosenborg. Hedenstad fikk med seg 15 kamper i 2.Bundesliga for klubben.

Mats Møller Dæhli spiller i dag for St.Pauli, og er den nordmannen med flest kamper for klubben. Han kom for første gang til klubben på lån fra Freiburg i januar 2017, et lån som varte halvannet år. Overgangen ble gjort permanent etter låneoppholdet, og han har dermed vært sammenhengende i klubben siden januar 2017. Totalt står han med 66 kamper for St.Pauli, hvorav 30 av disse har kommet denne sesongen.

I skrivende stund gjenstår to kamper av 2.Bundesliga-sesongen 2018/19. St.Pauli ligger plassert på en 6.plass, og har egentlig ikke all verden å spille for de to neste kampene. Byrival Hamburg derimot, er fullt med i opprykkskampen, og kan klare opprykket til Bundesliga på første forsøk, etter det forsmedelige nedrykket i fjor.

Slik ser tabellen ut, to runder før slutt i 2.Bundsliga (foto: Transfermarkt)
Kategorier
NyheterTyskland

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker